1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Oroszországgal kapcsolatos off-topik

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - boki által indítva @ 2013. január 28..

 1. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  "Állítólagos", ez már jól kezdődik, de még jobban folytatódik: "a szovjet titkosszolgálat már akkor attól rettegett, hogy a magyarok csendben a terület visszaszerzésén munkálkodnak".

  Megpróbáltam elképzelni a magyaroktól rettegő szovjet titkosszolgálatot, de nem sikerült.
   
  Kurfürst likes this.
 2. boki

  boki Well-Known Member

  Szokásos magyar ellenes hangulat erősítése azukránok részéről. Tény, hogy sokkal nagyobb jogokkal rendelkeztek a magyarok a SZU-ban, mint most Ukrajnában.
   
 3. emel

  emel Well-Known Member

  Hát ez tényleg felháborító, képesek voltak a rokonaikkal levelezni, nyugati rádiót hallgatni (gondolom a Szabad Európát, mert mást úgyse értettek volna) magyar TV-adást nézni???!! Micsoda szégyentelenek, ilyen brutálisan visszaéltek a Szú. jóságával. Az ukránok bezzeg örültek mikor ajándékba kapták a nagy Hruscsov elvtárstól a Krímet, meg is tartották a felbomláskor az összes kisebbséggel együtt - a demokrácia örök dicsőségére/kigúnyolásával népszavazás nélkül!!
   
 4. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Ja, amikor a Donbaszban ásták a szenet rabszolgaként azok voltak csak a szép szovjet idők.
   
  Bleroka likes this.
 5. emel

  emel Well-Known Member

  Akkor szólj már néhány szót az ukrán haverjaidnak, hogy ne irkáljanak ilyen hülyeségeket ... mert ez tényleg az!!
   
  zeal and KoviUbi like this.
 6. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  De ezt a szovjetek írták. Vagy már a szovjetek is ukránok voltak? Meg a nácik is ukránok voltak? Meg a zsidók is?
   
 7. emel

  emel Well-Known Member

  zakarpattya.net.ua
  Szerintem ez úgy orosz mint te vagy én, és "állítólag" szovjet dokumentumok alapján ők írták. Lehet hogy te elhiszed hogy a Szú. attól tartott, hogy a Magyar Néphadsereg lerohanja Kárpátalját és visszacsatolják Magyarországhoz??!! Én nehezen tudom ezt elhinni ... sőt, nehezen se!
   
  ghostrider and KoviUbi like this.
 8. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Az eredeti hírt persze nem linkeli be jó álhíres szokásként, meg gondolom a közismert kamuoldal Kárpáthír jól átírt valamit ami eleve egy állítólagos szovjet dokumentumról szóló kamuhír volt, így most már van egy duplaálhírünk olyan baromságokkal, hogy a szovjet titkosszolgálat rettegett a magyaroktól.

  Én ezen csak nevetni tudok annyira abszurd. De te dühöngj csak, azért teszi be neked boki az ilyen szennyoldalak kamuhíreit, hogy felmenjen benned a pumpa, jól csinálod.
   
 9. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Kedves Cinikus....
  A like-ot megkaptad.....
  Talán annyi kiegészítéssel, hogy Putyint nem tartom puhapöcsnek, csak tehetségesebb az orosz átlagnál. Nem végeztek rossz munkát KGB-s kiképzői. Csendben, a "fű alatt" intézi, intézteti a dolgokat. Kifinomult despotának tartom, de csak azért, mert szerintem ő is látja, Oroszországban másként nem megy.
   
  fip7, ghostrider and cinikus like this.
 10. ladagrant

  ladagrant Active Member

 11. boki

  boki Well-Known Member

  Erdeti hírt -original ukrán- ott van a cikk alján. Másik dolog, hogy emel ért oroszul és eltudja olvasni a besúgó ukrán kommunista párt jelentését Moszkvának.

  https://zakarpattya.net.ua/News/199...XbzISBzuHD3-arZFuRG5TRiKiAcsvoGBQ10n9HIOjYVVw
   
 12. emel

  emel Well-Known Member

  Már miért dühöngenék, én csak jót röhögök rajtad!! :D:D:p:p

  Hát bizony a szovjetek egy jelentős része is ukrán volt, vagy az ukránok egy jelentős része is szovjet, nem véletlen kapták ajándékba a Krímet a kommunista elvtársaktól!! És azért el ne feledkezzünk arról, hogy a mostani ukránok egy része meg náci - vagy nagyon jól álcázzák hogy nem azok?!.
   
  ghostrider and KoviUbi like this.
 13. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Akkor nincs gond. Mindketten jót röhögünk azon, hogy boki elvtárs állítólagos szovjet iratokkal szórakoztat minket :):p:rolleyes::D
   
 14. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Azért ehhez már arcbőr kell, hogy a sokat szenvedett ukránok nyakába varrni a SZU összes bűneit.
  A valóság az, hogy a SZU és Oroszország egy és ugyanaz. Nem hiába Moszkva volt a központ és az orosz volt a hivatalos nyelv. Nem hiába Putyin ül az atomon és nem hiába az oroszok örökölték a BT széket.
   
  Bleroka likes this.
 15. emel

  emel Well-Known Member

  Azért ehhez kell igazán vastag arcbőr, hogy olyannal vádolj amit soha nem írtam le!!
   
  nyugger, ghostrider and fishbed like this.
 16. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Nos, ha ez a kellemes hangnem képes megmaradni, részemről folytassátok nyugodtan. Anyukákig és szentekig ne fajúljon a dolog.
   
  papajoe, ghostrider and Littlejohn like this.
 17. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  De azt, hogy a szovjet titkosszolgálat rettegett a magyaroktól, azt a szovjet iratokban írták le, vagy az ukrán oldalon, vagy a magyar oldalon?
  Boki azt mondta te el tudod olvasni a szovjet iratokat is, tényleg rettegtek?
   
 18. cinikus

  cinikus Well-Known Member

  Egyetértünk, lévén én arra utaltam, hogy mások Putyin helyében valószínűleg nem csendben és fű alatt intéznék az esetleges konfliktusokat. (Mondjuk néha lehetne egy kicsit agresszívebb, mert a hülyék nem értenek a szép szóból és a többi hülyének sem árt példát statuálni.)
   
  ghostrider likes this.
 19. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Csak a miheztartás végett:
  1. Ugyan Boki nem szorul védelemre, de ő egyértelműsítette hovatartozását. Ez egy haditechnikai és biztpol oldal, tevékenysége arról az oldalról színesíti azt. Fényképekkel, hírekkel szolgál. Tudósít. Lehet vele nem egyetérteni, de jó, hogy itt van.
  2. Ezzel ellentétben Ulippo, Ladagrant, stb. egyetlen hasonló színvonalú hírt, cikket, fotót nem mellékel soha. Véleményük ennek ellenére megjelenhet, mert demokrácia van. Egyoldalú uszításuk, történelem-nemismeretük már olyan mértéket ölt, ami az oldal szívonalát erősen csökkenti.
  3. NEM a baloldali, esetleg liberális véleménnyel van gondom. A közéletben is mívelt agresszív letámadásuk itt is kezd érvényesülni. A véleményterror nem elfogadható sehonnan sem.
  Subject....
  Halkan, nagyon halkan megkérdem: amikor nem voltunk NATO-tagok, amikor az USA volt az ősellenség, akkor vajon ugyanez volt a véleményük? Jó lenne, ha végre megértenék, a néha megfogalmazott NATO- és USA-kritika nem gyűlöletből fakad és nem jelent oroszpártiságot! Azt jelenti, hogy a magyar érdeknek hol ez, hol az felel meg. Nem alkalmazunk kettős mércét. Ha kell, méltatjuk, ha kell, kritizáljuk....
   
 20. boki

  boki Well-Known Member

  Ha ugyanaz volt a Szovjetúnió Oroszországgal akkor miért puccsolták meg a bolsevikok az Orosz Birodalmat és miért hoztak létre addig nem létező határokat -adminisztartív határokat és hoztak létre különböző szovjet tagköztársaságot , ezzel elcsatolva oroszok lakta területeket. Miért egy grúz volt a leghosszabb ideig uralkodó orosz(szerinted szovjet´=orosz) pártfőtitkár(elnök). Miért gyilkoltatott le több millió orosz nemest és értelmiségit Sztálin a grúz(ha orosz volt)? Miért volt szovjet pártfőtitkár csak egyetlen etnikai orosz(Gorbacsov)?

  Nekem megfelelt volna az Orosz Birodalom 1916-os határaival napjainkig!
   
  fip7, Rotten878, sidewinder12 and 5 others like this.

Ezen oldal megosztása