minek arra 50-es???
Mert nem 2 évre vesz az ember ilyet hanem 30-ra...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
minek arra 50-es???
az oké, nem is mondom hogy elég manapság a 30-as de az 50-es bőven túlzásMert nem 2 évre vesz az ember ilyet hanem 30-ra...
miről beszélsz? már 35-ös ellen is harkocsi védettség kell , az 50 olyan overkill mint a fene, bőven elég a 40-es , amúgy is, az IFV-n a csúzli az arra van hogy a dismounted gyalogságot támogassa, nem arra hogy más IFV-re meg harkocsira lőjj vele, arra amúgy is ott van normális IFV-n az ATGM
az IFV arra van hogy a benne ülő majd kiszálló rajt ideális esetben támogassa , 40-el átlősz minden IFV-t, harkocsira ott az ATGM ,mégegyszer, minek az 50-es? most nem tudom eldöteni hogy szivatsz vagy komolyan gondolod ezt az 50-es dolgotAz IFV arra van,hogy mindennel szemben tudjon harcolni ami jöhet amiben benne van az ellen harckocsija meg IFV-je is.De ha ellövöd az ATGM-et az IFV-re akkor mit csinálsz a harckocsival?Az IFV ellen lehet gépágyút beépíteni ezért be is kell,hogy az ATGM-et ne pocsékold.
az IFV arra van hogy a benne ülő majd kiszálló rajt ideális esetben támogassa , 40-el átlősz minden IFV-t, harkocsira ott az ATGM ,mégegyszer, minek az 50-es? most nem tudom eldöteni hogy szivatsz vagy komolyan gondolod ezt az 50-es dolgot
foggggalmam sincs milyen IFV-k lesznek a jövőben
ja, nagyon nagy siker is lett náluk az 57-es mit ne mondjak....
jó, harcoljon együtt engem aztán nem érdekel de jelen pillanatban (amit Te is mindig mondasz hogy nem a jövőből indulunk ki....) egy 40-es átlő kb mindent, 35 felett már harckocsi védettség kell, harkocsira meg ott van az ATGM, az 50-es kevesebb skulót visz,lassabb és felesleges,a jövő meg kérdéses még így is úgy is
foggggalmam sincs milyen IFV-k lesznek a jövőben
ja, nagyon nagy siker is lett náluk az 57-es mit ne mondjak....
jó, harcoljon együtt engem aztán nem érdekel de jelen pillanatban (amit Te is mindig mondasz hogy nem a jövőből indulunk ki....) egy 40-es átlő kb mindent, 35 felett már harckocsi védettség kell, harkocsira meg ott van az ATGM, az 50-es kevesebb skulót visz,lassabb és felesleges,a jövő meg kérdéses még így is úgy is
hasznáják oké, de az is érdekes gondolkodásmód hogy feltételezünk olyat mindössze egy rendszeresítésből hogy aztán ez lesz a jövőNem értedhogy nem a ma jármű ei ellen van?Kit érdekel,hogy mi van ma hisz ezt 30 év múlva is használni fogják?Nagyon szűklátókörűség csak mára gondooni.
ki beszélt 30-asról? mondtam már párszor hogy az nem elég, ebből meg még várjuk ki mi leszhttps://defence-blog.com/army/north...for-armys-next-generation-combat-vehicle.html
Amerika se 30mm-ben gondolkodik hosszútávon.
ki beszélt 30-asról? mondtam már párszor hogy az nem elég, ebből meg még várjuk ki mi lesz
ki beszélt 30-asról? mondtam már párszor hogy az nem elég, ebből meg még várjuk ki mi lesz
miről beszélsz? már 35-ös ellen is harkocsi védettség kell , az 50 olyan overkill mint a fene, bőven elég a 40-es , amúgy is, az IFV-n a csúzli az arra van hogy a dismounted gyalogságot támogassa, nem arra hogy más IFV-re meg harkocsira lőjj vele, arra amúgy is ott van normális IFV-n az ATGM
Az 50 szerintem is sok foleg ha joltudom azok cak felautomatat tudnak ergo gsorstuzelo agyuk. Puha celpontra over kill.
A 35 mm es szerintem boven eleg. Es van egy nagy elonye az hogy van hozza bevalt mar letezo nagy memmyisegben gyartott programozhato loszer igy megfelelo felderito rendszerekkel az ifvkonallo legvedelme is megoldott bizonyos szinten akar kismeretu dronok ellen is.
Amire a 35 nem eleg arra ott az atgm. Esetleg a 40 es johetne szoba de ott mar a loszerjavadalom jocskan visszaesik 50 esnel ez fokozottan igaz. 35 os mar roppant eros ahogy a 40 es is. De viszont ezek meg valodi gepagyuk es nem gyorstuzelo agyuk. Es a loszerjavadalmazas meg elfogadhato mennyiseg. Pontossag is valoszinuleg a 35-40 fele megy mertt 50 hez mar joval hosszabb cso kellene.
Érdekes ez a tűzgyorsaság dolog. Egy 50-es elvileg elég erős és pontos ahhoz, hogy ne keljen vele sorozatot lőni.
Sok az egy akkora kalibernél.Gondold végig:egy 30mm-es gepagyú repesz lőszerének olyan 6m a repeszköre...CV9040 232 lőszert visz, 50mm-es ágyúnál ez mennyivel lehet kevesebb saccperkábé mert már az a 232 se annyira sok
Sok az egy akkora kalibernél.Gondold végig:egy 30mm-es gepagyú repesz lőszerének olyan 6m a repeszköre...