Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az mint harceljárás, szerintem tökéletesen működik, ha SARH al kell ARH ellen küzdeni, amit pár posztal feljebb leírtam, csak ezek szerint átszaladtál rajta, hogy Head -on nál(mert csak ott van értelme ennek az ellenfél ARH s rakétáját ellövi, majd azonnal kifordul, és így játszik a kinematikai hatótávokkal), taktikai lépcsőkben, egymástól eltolva mélységben repülnek a géppárok. A legelső pár ellövi az SARH rakéta szalvót kombinálva R-27ET-vel akár(hogy duplázódjon azonnal a zavarás igénye, ne legyen okos menekülésnél a forszázs, stb egyéb előnyök...), majd KIFORDUL ugyan úgy, a felé jövő ARH Amraam hullám elől. S a mögötte érkező második lépcső vezeti célba, a szintén kiforduló F-15/16 ra a SARH R-27 ER-t.
Most már tényleg érdekelne, hogy kb. mekkora egy AIM-120C és egy R-27ET/ER hatótávolsága.
<i>(Nem a gyakorlati, különböző indítási szögeknél stb..., hanem az, hogy ha mondjuk 8000 méteren, 800 km/h-val repülve indítok egyet akkor az maximum milyen messze repül el.)</i>
Az a baj laiki, én már láttam mindenféle adatot. A legtöbb 100km felett volt, 110, 130, már az is gyanús egyébként, ha szép kerek számot adnak meg. A 98 km is simán lehetséges, csak nem biztos...
Na ez egy nagyon jó kérdés.Az aktív radaros R-27 témaköréhez visszatérve, mi akadályozza meg az oroszokat abban, hogy az R-77 elektronikáját átrakják az R-27-be?
laiki
Köszi az infót, bár igazából elég haszontalan ez a 20 km-ről 98 km-re repül....
Mi képes 20 km-re felvinni? A legtöbb vadászgép elméleti csúcsmagassága 18 km körül van, üzemanyaggal és harcterheléssel meg olyan 15 km-s magasság a gazdaságosan elérhető.
Az aktív radaros R-27 témaköréhez visszatérve, mi akadályozza meg az oroszokat abban, hogy az R-77 elektronikáját átrakják az R-27-be?
Szerintem igazából semmi. Ráadásul szerintem az R-27-be nagyobb radarantenna fér, illetve a növelt hajtómű változatú verziók messzebbre is repülhetnek, mint az R-77. Lehet ezért nem kellet az oroszoknak az R-77.