)akkor gyanúsan a SARH alapú radaros rakétákat megoldották úgy, hogy ne legyen öngyilkosság ezeket bevetni, mert azért ezt én nem feltételezem senkiről náluk, hogy ha mi itt erről vitatkozunk, meg ki is lehet próbálni DC-ben, vagy az általad jobban favorizált Falcon 4.0 BMS verzióban, ohgy ezt az ottani mérnökök, pilóták, stratégák ne látnák át... Az mint harceljárás, szerintem tökéletesen működik, ha SARH al kell ARH ellen küzdeni, amit pár posztal feljebb leírtam, csak ezek szerint átszaladtál rajta, hogy Head -on nál(mert csak ott van értelme ennek az ellenfél ARH s rakétáját ellövi, majd azonnal kifordul, és így játszik a kinematikai hatótávokkal), taktikai lépcsőkben, egymástól eltolva mélységben repülnek a géppárok. A legelső pár ellövi az SARH rakéta szalvót kombinálva R-27ET-vel akár(hogy duplázódjon azonnal a zavarás igénye, ne legyen okos menekülésnél a forszázs, stb egyéb előnyök...), majd KIFORDUL ugyan úgy, a felé jövő ARH Amraam hullám elől. S a mögötte érkező második lépcső vezeti célba, a szintén kiforduló F-15/16 ra a SARH R-27 ER-t. Ha így tesznek, ezzel nagyjából az én olvasatomban NEGÁLTÁK a teljes ARH/SARH összevetés előnyeit-hátrányait, különbségeit. Ezt meg csak be kell gyakorolni, gyanítom gyakorolják is eleget, azzal kiegészítve, hogy az indító első lépcső még a radarját sem használja, hogy amíg lehet, rejtve maradjon. Fontos dolog a technológia is Balázs, mert van olyan szint, amit egyszerűen NEM lehet már tudással, morállal, szervezettséggel SEM legyőzni, de nekem fix meggyőződésem, hogy egy SARH -s R-27ER/ET Szu-30 vs Amraam F-15C 8 vs 8 BVR az nem feltétlenül úgy alakulna az ÉLETBEN, még steril körülmények közt sem(ahol magasság, Awacs, Földi irányítás, légvédelem minden azonos), ahogy te azt gondolod, hogy 8 : 0 Free win a Sasoknak, 10 ből 10x. Nagyon jó dolog az amerikai technika, ezt sosem fogom elvitatni, és valóban a szovjetek LEKÖVETŐK voltak nagyon sok mindenben, az USA annyit költ 90 óta a légierőre, mint a világ össszes többi országra együtt nem, de ez akkor sem ilyen egyszerű, szerintem, mert én azt látom, láttam eddig is, hogy az Oroszok néha töredék pénzből, kőkorszakinak tűnő megoldásokkal is tudtak kiemelkedő eredményeket elérni, mivel ebben a hogyan öljünk meg egy kőbaltával egy mamutot is akár dologban, meg ŐK a legjobbak...Az mint harceljárás, szerintem tökéletesen működik, ha SARH al kell ARH ellen küzdeni, amit pár posztal feljebb leírtam, csak ezek szerint átszaladtál rajta, hogy Head -on nál(mert csak ott van értelme ennek az ellenfél ARH s rakétáját ellövi, majd azonnal kifordul, és így játszik a kinematikai hatótávokkal), taktikai lépcsőkben, egymástól eltolva mélységben repülnek a géppárok. A legelső pár ellövi az SARH rakéta szalvót kombinálva R-27ET-vel akár(hogy duplázódjon azonnal a zavarás igénye, ne legyen okos menekülésnél a forszázs, stb egyéb előnyök...), majd KIFORDUL ugyan úgy, a felé jövő ARH Amraam hullám elől. S a mögötte érkező második lépcső vezeti célba, a szintén kiforduló F-15/16 ra a SARH R-27 ER-t.
Most már tényleg érdekelne, hogy kb. mekkora egy AIM-120C és egy R-27ET/ER hatótávolsága.
<i>(Nem a gyakorlati, különböző indítási szögeknél stb..., hanem az, hogy ha mondjuk 8000 méteren, 800 km/h-val repülve indítok egyet akkor az maximum milyen messze repül el.)</i>
Az a baj laiki, én már láttam mindenféle adatot. A legtöbb 100km felett volt, 110, 130, már az is gyanús egyébként, ha szép kerek számot adnak meg. A 98 km is simán lehetséges, csak nem biztos...
Na ez egy nagyon jó kérdés.Az aktív radaros R-27 témaköréhez visszatérve, mi akadályozza meg az oroszokat abban, hogy az R-77 elektronikáját átrakják az R-27-be?
laiki
Köszi az infót, bár igazából elég haszontalan ez a 20 km-ről 98 km-re repül....
Mi képes 20 km-re felvinni? A legtöbb vadászgép elméleti csúcsmagassága 18 km körül van, üzemanyaggal és harcterheléssel meg olyan 15 km-s magasság a gazdaságosan elérhető.
Az aktív radaros R-27 témaköréhez visszatérve, mi akadályozza meg az oroszokat abban, hogy az R-77 elektronikáját átrakják az R-27-be?
Szerintem igazából semmi. Ráadásul szerintem az R-27-be nagyobb radarantenna fér, illetve a növelt hajtómű változatú verziók messzebbre is repülhetnek, mint az R-77. Lehet ezért nem kellet az oroszoknak az R-77.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..