zsolti: "azért a mardék nem korszerű SARH az nem játszik, vagy kb. gépágyú szintjére redukáljuk őket."
Nem én hoztam fel az ARH vs újabb SARHokat mint hasonlítási alap. És ahogy írtam nincs garancia. 4gen is lött le RFen F-22t. Egyszer dedikált EW platform segítségével, rákészülve.
"De akkor valóban azért a nemzeti gárdás F-15A-t, meg F-16A-kat se vegyük már csúcsfegyverzetnek."
ARHról volt szó, így gárdát tessék kapaszkodni bele se vettem a számokba teljesen kimaradt.
nuki: A hidegháborúnak sok esete volt amikor messze rosszabb volt a helyzet minthogy tönkrebombáztak egy Orosz bázist. pl 100ával lötték le az Orosz/US pilotákat és volt nem is egyszer, hogy rottyá bombázták egymást.
Mégse kerültek elő a nuki fegyverek.
Persze van az a pont és ez elég jól definiálva van a félreértések elkerülése érdekében de egy légibázis rommá bombázása ettől messze van. Konkrétan ha jól emlékszem Oroszoknál (is) ha az Oroszo területét nukleáris támadás érné vagy az ország területi integritását komoly fenyegetés érné kitétel.
mz: Természetesen vannak hadrafoghatósággal problémák. Mindenhol. De itt nem kivételek az Oroszok se... sött.
wiki/gf megfelelően értelmezve ahogy írtam egy jó kiindulási alap, érdemes a hivatkozásokra is ránézni sokszor.
"Ez azért lenne fontos, mert a NATO légierőkben a harci gépek egy kisebb része rendelkezik csak azokkal a fullos képességekkel, amiről itt mindig szó van De ennyi erővel az USA haderő gerince is a 80-as évek amerikai technikája, nem (F-16-tól M1A1-ig)?"
ARHról volt szó. PONT. De akkor nézzük a tényleg új fejlesztésű post cold war gépeket. Hidegháború után készült 180db F-22, 500+ SH, 400EF, 100rafi. Ehez képest hány tényleg új fejleztésű Orosz gép állt hadrendbe? 0?
Másik pedig a modernizáció fontossága. brutális difi van egy 1978as és egy pl MLUs F16 közt. NYon ld pl f16ot végigfutottak az MLUs modernizációk, kvázi a képzésre használt gépeknél nem, vagy még ott is. Itt 1000es nagyságrendről beszélünk. Orosz részről 20évig nem történt semmi.
források meg mire: Meg kéne érteni, hogy Oo gazdaságilag 120$os olajnál se játszott Oo US/EU dimenziokban. Míg a két tömb mondjuk a világ GDPjének 20+20%át adja addig az Orosz 2%ot. Amiota a rubel leértékelésével egyensúlyba hoztáka költségvetést kb ~1-1.5%ot. Ebből ki lehet emelni területeket jó plda erre a nuki elrettentés ahol pariban lehet játszani de kb ennyi.
Eközben jelenleg úgy néz ki vége annak a 10+évnek amikor olaj/gáz/nyersanyagok ára az egekben volt. Még mindig vannak tartalékok, gazdaság más része is döcög, kifosztható és lehet még égetni a pénzt a hadseregre, Ukrajnára, Szíriára és lehet mégjobban leéértékelni a rubelt 80as évek végi beli életminőséget biztosítva az állampolgároknak. Rémisztően szarul hangzik és nagyon sajnálni fogom az Orosz átlagpolgárt, főleg úgy, hogy US/NATO háború nuki elrettentés miatt nem lesz így az rendszerbe lévő de mégtöbb érkező S400 vmilyen szinten teljesen fölös és ami tényleg fenygetetheti Ooot a lokális konfliktusok ott megint az Orosz kiskatona fog szívni.
btw a PAC3at meg semmivel se tartom rosszabb légvédelemnek mint az S400at.
A nyersanyagforrásos kontroll maszlagod kérlek tényleg rakd át a sztem a világ egy sakktábla forumba baromira off itt.
Roni sztem Szír légibázisra gondolt.
na most nem leszek egy ideig hálisten