R-77 / AA-12 Adder (Vympel,Oroszország)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 980
8 534
113
hatalmas AESA radaros első vonalbeli légierejük, miután felvonult, az első "hadműveleti napjukon" ledobott 20, azaz 20 db bombát.
.....
Ez így elnézést, de hülyeség. A brit, a francia, olasz, holland, német légierő egy működő szervezet. Mindegyik rendelkezik azzal a képességgel, hogy huzamosabb ideig harcoljon. A kérdés ki ellen?
Más kérdés, hogy a Líbiai konfliktus idején, pld. a brittek, egyrészt kifogytak a municióból (mármint az irányított GBU-kból. Ezek amerikai kittek, egyetlen NATO tagország sem készletez belőlük rettentő nagy mennyiséget, hiszen az utánpótlást készítő gyárak USA cégek, ráadásul lehet tőlük rendelni. Mivel a költségvetését csökkentette a RAF akkoriban, ezért bizony kannibalizálni kellett a modern Typhoon gépek egy részét, hogy a többieket üzemeltetni tudják. A franciák akik az első csapást mérték Líbiában, végig aktívak voltak, és irányított AASM LGBU-juk bizony manőverezőképesebb, mint az amerikai kittek. (drágábbak is)
Azok az idők már elmúltak, hogy 100-as nagyságrendű mennyiségű harci gépek, támadjanak soktonna bombát a megtámadottakra. Lássuk már be, hogy az amerikaiakon kívül nem engedheti meg más nyugati ország, hogy toyotás gépágyúkra, TOW rakétásokra, meg gyalogosokra dobáljanak nagyértékű, és nagypontosságú bombákat. Nem irányított bombákat viszont nem igazán használnak. Az oroszok olcsó szabadesésű bombákat dobálnak, sőt kazettás tölteteket is, Szíriában. Igazuk is van, teljesen megfelelnek katonai , és ár-érték arányban is. Nekem az iszlám államban élők már bocsánat, de járulékos veszteségnek tekintendők. A nyugat ma is tudna, egy Sivatagi vihar műveletet végrehajtani, de sokkal több LGBU-val, minimális szabadesésű fegyverrel, célzott csapásokkal. Csakhogy az ellenség nem egy reguláris hadsereg, tehát ergo nincs célpont.. Persze lehetnének a falvak, az olajlétesítmények, de mivel ezek elméletileg az ISIS/ISIL után is használni akarják (saját koncessziókkal persze) ezért nem támadják. Líbiában egyébként nem az amerikai légierő vitte a primet, sőt az avianoi gépek nagyrészt visszahozták a bombáikat, a légiharcrakéták mellett (ott voltam 3 hétvégén, fotóztam, tehát láttam). Ami elsősorban az európaiaknak kellett az amerikai tankerkapacítás, a CSAR képesség, és az elektronikai harctevékenység (bár utóbbi csak az elején), valamint felderítés.
Az elején voltak nagyobb amerikai csapások, de később átengedték azt az európai légierőknek, amelyek nagyon sok országból 4-6-1 géppel tevődtek össze.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<i>"Az elején voltak nagyobb amerikai csapások, de később átengedték azt az európai légierőknek, amelyek nagyon sok országból 4-6-1 géppel tevődtek össze."</i>

Persze, mert az USA hadereje nélkül az európai szövetségesek a líbiai légvédelmet sem lettek volna képesek egyedül kiiktatni. Azért ezt nem ártott volna hozzátenni. ;D
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<b>Zsolti</b>

Oroszországot – bár megpróbálták – a mai napig nem tudták szétszedni.
Oroszországot nem bírják kitúrni a Krímről sem, pedig nagyon erőlködnek.
Az oroszokat több évnyi szankciózgatás után sem bírták két vállra fektetni, pedig mindent bedobtak amit eddig mertek és bírtak.
Az oroszokat nem bírták kitúrni Szíriából sem, sőt, éppen nemrég bevonultak.
Az oroszokat a sziklaszilárd és egységes transzatlanti nemzetközi közösség a mai napig nem bírja elszigetelni akármivel is próbálkoznak - pedig papírforma szerint ők erősebbek, jobbak, okosabbak és még szebbek is.

Putyin úgy táncol, ahogy akar, a nyugat-európai vezetők pedig úgy, ahogy fütyülnek nekik.
<i>
A 800 milliós USA+EU nem bír el a 150 milliós oroszfölddel, mert az oroszok nem veszik észre, hogy nekik "csicskának" kellene lenniük. Valaki talán szólhatna már nekik, nem?</i>

Nem marad más nekik, mint fikázni és gyalázni, manipulált „szakvéleményeket” adni és önmagukat biztatni. Kábé ennyi az oka az itt olvasott sok-sok okos és még okosabb hsz-nek.

A transzatlanti nemeztközi közösség pedig addig folytatja az oroszok provokálását, ameddig ki nem harcolja azt, hogy Moszkva visszaüssön – mint anno Grúziában. Onnantól ők lesz a világ legnagyobb agresszorainak kikiáltva és végre életbe léphet a misztikus V. cikkely, Európa pedig beledögölhet a transzatlanti együttműködésbe.
<i>Hacsak előtte a rövidesen a külön légi járatokkal érkező betelepítendő migránsok és a tervbe vett false flag terrorakciók nem robbantják szét belülről ezt a tákolmányt.</i>
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 627
79 848
113
kelepisti

Ez így elnézést, de hülyeség. A brit, a francia, olasz, holland, német légierő egy működő szervezet. Mindegyik rendelkezik azzal a képességgel, hogy huzamosabb ideig harcoljon. A kérdés ki ellen?
Más kérdés, hogy a Líbiai konfliktus idején, pld. a brittek, egyrészt kifogytak a municióból (mármint az irányított GBU-kból. Ezek amerikai kittek, egyetlen NATO tagország sem készletez belőlük rettentő nagy mennyiséget, hiszen az utánpótlást készítő gyárak USA cégek, ráadásul lehet tőlük rendelni. Mivel a költségvetését csökkentette a RAF akkoriban, ezért bizony kannibalizálni kellett a modern Typhoon gépek egy részét, hogy a többieket üzemeltetni tudják.

Már bocsánat de egy hozzászólásban sikerült meghazudtolnod önmagad.Pont azok a dolgok tesznek valakit képtelenné huzamosabb idejű harcra mint amiket leírtál(nincs fegyver elég,nincs alkatrész elég).
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 866
4 156
113
Jó ez a kis vita itt a SARH vs ARH, R-27 vs AIM-120 témában. Nem akarok ugyan belefolyni, de annyit azért megjegyeznék, hogy molnit nem nagyon kéne ekézni, ő ugyanis legalább valódi adatokkal dolgozik, számol, stb. Nem szimpátia miatt írkál, hanem a rakéták paramétereiről, képességeiről <b>elérhető</b> infók alapján. Persze lehet azt mondani, hogy ezek egy része fals infó, de a másik oldal mit tud ehhez képest felmutatni? A hiten kívül?



Pont ezeket egyesitik illetve kuszobolik ki az uj ESSM Block II verziojanal ahol dual iranyitast raktak bele. Egyszerre tudja a felaktiv es az akttiv iranyitast plusz meg van data link is. Ha esetleg az ellen valami hamis celt vilagit meg mert tudja a frekit akkor a daalink alapjan eszleleik hogy a raketa kezd elterni a szandekozott celtol es utasithatjak is hogy maradjon az aktiv iranyitas altal befogott celon de magatol is eszleleli ha a ket cel kulonbozo lett es kepes dontest hozni melyiket koveti.


Hmm, eddig úgy tudtam, hogy az ESSM Block 2 csupán aktív radaros lesz, vagyis az AIM-120 radarját kapja meg... De akkor ezek szerint dual mode lesz... Azon filóztam, hogy lenne-e különösebb akadálya annak, hogy ezt a rakétát repülőgépekre is felpakolják? Mert ütős BVR rakéta lehetne, kb. dupla hatótávval, mint az AIM-120C.
 

sequoyah

New Member
2015. november 29.
3
0
1
<b>Zsolti</b>

Oroszországot – bár megpróbálták – a mai napig nem tudták szétszedni.
Oroszországot nem bírják kitúrni a Krímről sem, pedig nagyon erőlködnek.
Az oroszokat több évnyi szankciózgatás után sem bírták két vállra fektetni, pedig mindent bedobtak amit eddig mertek és bírtak.

Oroszorszagot nem is akarjak szetszedni. Senkinek semmi baja az oroszokkal, amig el nem kezdenek agresszivoskodni es terjeszkedni.

Es nem latom azt se, hogy hol erolkodnenek a Krimrol valo kiturassal. Konkretan semmilyen konkret lepes nem tortent ez iranyban, ami nem is csoda.

Egyszeruen mindezt hagyjak az oroszoknak, mert jobb a bekesseg. A torokoknek is sok mindent hagynak, mert a haboru veluk nem opcio, de ebbol meg veletlenul sem kovetkezik az, hogy a torokok erosek lennenek:)

A szankciozgatasnak (plusz zuhano olajarnak, nem lehet elvalasztani a kettot) pedig nagyon is latszik a hatasa, az orosz gazdasag elegge lefele tart. Ennek sok jele lathato. Ha azt varod, hogy osszeomoljon akkor viszont lehet hiaba varsz, mert egy eleg nagy es onellato gazdasag lehet hogy nem fog csodbe menni. Zsugorodni viszont mar most is zsugorodik, ami sok projectre kihat.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<b>sequoyah:
</b>
Vilcsi, a Krím ellátásában nem volt se gerjesztett fennakadás se szabotázs és senki sem halt meg a kelet-ukrajnai pógárok közül. Jó, oké.
Az meg egy más kérdés, hogy Kelet-Európában az orosz katonai fölény akkora, hogy nem lehet őket erőből lenyomni, főleg nem a szerencsétlen Ukrajnának (pláne selejt cuccokkal felszerelve).

Az erő hiánya nem a motivációkat, hanem csak a módszereket determinálja.

Az oroszokkal szembeni nagyobb ívű stratégáik írásait javaslom tanulmányozni például nagynevű nyugati koponyáktól a témában, ez jelentősen árnyalni fogja a meglátásod.
Mivel ez erősen kezd OFF téma lenni, folyt. javasolt az erre megfelelő topikban, a többiek megértő türelmét pedig köszönjük.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 828
47 221
113
<blockquote rel="akagi">Bocsika! Ez lemaradt! http://www.nyc.gov/html/nypd/downloads/pdf/analysis_and_planning/enforcement_report_year_end_2014.pdf

Tényleg érdemes belenézni, bár nekem ebből inkább az jön le, hogy Amerikában leginkább a feketék ölik a feketéket, meg a latínók a latínókat.
Nem rasszok egymás elleni harca ez, bár biztos van olyan is, de nem ez a jellemző. Tulajdonképpen kézenfekvő, a bűnözők a saját közegükben bűnöznek többnyire, mert számukra is az a legegyszerűbb, azt ismerik.
De ugyanez a helyzet a hazai szélsőjobb által "cigánybűnözésnek" nevezett jelenséggel, az ilyen jelzővel illetett bűncselekmények zöme a cigány közösségen belül történik, amelyik nem, az csak a jéghegy csúcsa.

Bocs az OFF-ért.
</blockquote>
Ennek a kommentnek a nagy részével egyet értek, azzal a részével nem, hogy ami nem cigány közösségen belül történik az csak a jéghegy csúcsa lenne. Ölik egymást is, de azért ahogy nézem a Police.hu-t, bizony "kibűnöznek" sajnos a saját rasszukból, elég gyakran... A "cigánybűnözésre" is lehet mondani, hogy rasszista fasiszta náci koholmány, de azért na, csak ismételni tudom magam, aki nem szopta be teljesen a liberális mételyt, s megteszi a világnak azt a szívességet, hogy lejön a porcelán fellegvárból, pl. a főváros első, második, 12.-ik kerületéből, azért rájöhet, hogy mi a valóság...
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 828
47 221
113
hatalmas AESA radaros első vonalbeli légierejük, miután felvonult, az első "hadműveleti napjukon" ledobott 20, azaz 20 db bombát.
.....
Ez így elnézést, de hülyeség. A brit, a francia, olasz, holland, német légierő egy működő szervezet. Mindegyik rendelkezik azzal a képességgel, hogy huzamosabb ideig harcoljon. A kérdés ki ellen?
Más kérdés, hogy a Líbiai konfliktus idején, pld. a brittek, egyrészt kifogytak a municióból (mármint az irányított GBU-kból. Ezek amerikai kittek, egyetlen NATO tagország sem készletez belőlük rettentő nagy mennyiséget, hiszen az utánpótlást készítő gyárak USA cégek, ráadásul lehet tőlük rendelni. Mivel a költségvetését csökkentette a RAF akkoriban, ezért bizony kannibalizálni kellett a modern Typhoon gépek egy részét, hogy a többieket üzemeltetni tudják. A franciák akik az első csapást mérték Líbiában, végig aktívak voltak, és irányított AASM LGBU-juk bizony manőverezőképesebb, mint az amerikai kittek. (drágábbak is)
Azok az idők már elmúltak, hogy 100-as nagyságrendű mennyiségű harci gépek, támadjanak soktonna bombát a megtámadottakra. Lássuk már be, hogy az amerikaiakon kívül nem engedheti meg más nyugati ország, hogy toyotás gépágyúkra, TOW rakétásokra, meg gyalogosokra dobáljanak nagyértékű, és nagypontosságú bombákat. Nem irányított bombákat viszont nem igazán használnak. Az oroszok olcsó szabadesésű bombákat dobálnak, sőt kazettás tölteteket is, Szíriában. Igazuk is van, teljesen megfelelnek katonai , és ár-érték arányban is. Nekem az iszlám államban élők már bocsánat, de járulékos veszteségnek tekintendők. A nyugat ma is tudna, egy Sivatagi vihar műveletet végrehajtani, de sokkal több LGBU-val, minimális szabadesésű fegyverrel, célzott csapásokkal. Csakhogy az ellenség nem egy reguláris hadsereg, tehát ergo nincs célpont.. Persze lehetnének a falvak, az olajlétesítmények, de mivel ezek elméletileg az ISIS/ISIL után is használni akarják (saját koncessziókkal persze) ezért nem támadják. Líbiában egyébként nem az amerikai légierő vitte a primet, sőt az avianoi gépek nagyrészt visszahozták a bombáikat, a légiharcrakéták mellett (ott voltam 3 hétvégén, fotóztam, tehát láttam). Ami elsősorban az európaiaknak kellett az amerikai tankerkapacítás, a CSAR képesség, és az elektronikai harctevékenység (bár utóbbi csak az elején), valamint felderítés.
Az elején voltak nagyobb amerikai csapások, de később átengedték azt az európai légierőknek, amelyek nagyon sok országból 4-6-1 géppel tevődtek össze.
Pisti, tehát végül is nincs igazam, csak kellett az EU-nak segítség gyanánt egy LÍBIA, tehát nem pl. KÍNA ellen: a műhold és konvencionális felderítés, mert az nekünk saját nincs, kellett a tankerkapacitás, kifogytunk a bombából néhány bevetés után, mert a precíziósat nem mi gyártjuk(ez nálam konkrétan nagyon komoly az EU létét fenyegető probléma, mert a történelem megmutatta, hogy lehet ennyire függeni mástól, csak nem érdemes...), szabadeséses butát már nem használunk(kiváncsi vagyok, ha hirtelen kéne, tudnák e egyáltalán a pilóták használni, ha egyáltalán van még készlet, gyakorolják -e, etc...), meg elektronikai harctevékenység, mint segítség. S akkor ezt, tehát ezt kell éltetni, mert van amraam, és AESA képesség, szemben a másodvonalas Orosszal. Értem.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<i>"Azok az idők már elmúltak, hogy 100-as nagyságrendű mennyiségű harci gépek, támadjanak soktonna bombát a megtámadottakra. Lássuk már be, hogy az amerikaiakon kívül nem engedheti meg más nyugati ország, hogy toyotás gépágyúkra, TOW rakétásokra, meg gyalogosokra dobáljanak nagyértékű, és nagypontosságú bombákat. Nem irányított bombákat viszont nem igazán használnak."</i>

Ehhez képest igen szépen sikerült leépíteniük a líbiai ipari, mezőgazdasági és lakossági infrastruktúrát, szinte totál.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 828
47 221
113
<b>Zsolti</b>

Oroszországot – bár megpróbálták – a mai napig nem tudták szétszedni.
Oroszországot nem bírják kitúrni a Krímről sem, pedig nagyon erőlködnek.
Az oroszokat több évnyi szankciózgatás után sem bírták két vállra fektetni, pedig mindent bedobtak amit eddig mertek és bírtak.
Az oroszokat nem bírták kitúrni Szíriából sem, sőt, éppen nemrég bevonultak.
Az oroszokat a sziklaszilárd és egységes transzatlanti nemzetközi közösség a mai napig nem bírja elszigetelni akármivel is próbálkoznak - pedig papírforma szerint ők erősebbek, jobbak, okosabbak és még szebbek is.

Putyin úgy táncol, ahogy akar, a nyugat-európai vezetők pedig úgy, ahogy fütyülnek nekik.
<i>
A 800 milliós USA+EU nem bír el a 150 milliós oroszfölddel, mert az oroszok nem veszik észre, hogy nekik "csicskának" kellene lenniük. Valaki talán szólhatna már nekik, nem?</i>

Nem marad más nekik, mint fikázni és gyalázni, manipulált „szakvéleményeket” adni és önmagukat biztatni. Kábé ennyi az oka az itt olvasott sok-sok okos és még okosabb hsz-nek.

A transzatlanti nemeztközi közösség pedig addig folytatja az oroszok provokálását, ameddig ki nem harcolja azt, hogy Moszkva visszaüssön – mint anno Grúziában. Onnantól ők lesz a világ legnagyobb agresszorainak kikiáltva és végre életbe léphet a misztikus V. cikkely, Európa pedig beledögölhet a transzatlanti együttműködésbe.
<i>Hacsak előtte a rövidesen a külön légi járatokkal érkező betelepítendő migránsok és a tervbe vett false flag terrorakciók nem robbantják szét belülről ezt a tákolmányt.</i>

Monte, te mikor elkezdtem nézni ezt az oldalt, szórakoztató dolgokat írogattál, tetszett általában a sok elborult eszmefuttatás, de javíthatatlan pesszimistának könyveltelek el. Ahogy múlik az idő, egyre inkább azt látom, hogy nem pesszimista, csak realista vagy, s egyre szarabb a helyzet, tényleg... Számomra Magyarország, azon belül is a családom sorsa az első, és a legfontosabb. Jelenleg azt érzem, hogy az EU-nak nagyon gyorsan, és nagyon nagyot kéne ahhoz változni, csak és kizárólag előnyére, hogy nagyon ne faragjunk rá. Abban is biztos vagyok hogy az USA nem a barátunk. Az Oroszok sem. Kína sem. Mind három felé fent kéne tudjuk tartani a tisztes baráti viszonyt, hogy közben ne roppanjunk bele egyik felé sem a túlzott elköteleződésbe, szövetségbe, mert ha ez nem megy, ŐK lesznek olyan kedvesek, és aranyosak, hogy MEGINT rajtunk, a mi területünkön fogják eldönteni, hogy ki az alfa. Ebben főleg az USA-nak és az Oroszoknak hatalmas gyakorlata van.
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 376
3 515
113
<blockquote rel="grabo112"><blockquote rel="akagi">Bocsika! Ez lemaradt! http://www.nyc.gov/html/nypd/downloads/pdf/analysis_and_planning/enforcement_report_year_end_2014.pdf

Tényleg érdemes belenézni, bár nekem ebből inkább az jön le, hogy Amerikában leginkább a feketék ölik a feketéket, meg a latínók a latínókat.
Nem rasszok egymás elleni harca ez, bár biztos van olyan is, de nem ez a jellemző. Tulajdonképpen kézenfekvő, a bűnözők a saját közegükben bűnöznek többnyire, mert számukra is az a legegyszerűbb, azt ismerik.
De ugyanez a helyzet a hazai szélsőjobb által "cigánybűnözésnek" nevezett jelenséggel, az ilyen jelzővel illetett bűncselekmények zöme a cigány közösségen belül történik, amelyik nem, az csak a jéghegy csúcsa.

Bocs az OFF-ért.
</blockquote>
Ennek a kommentnek a nagy részével egyet értek, azzal a részével nem, hogy ami nem cigány közösségen belül történik az csak a jéghegy csúcsa lenne. Ölik egymást is, de azért ahogy nézem a Police.hu-t, bizony "kibűnöznek" sajnos a saját rasszukból, elég gyakran... A "cigánybűnözésre" is lehet mondani, hogy rasszista fasiszta náci koholmány, de azért na, csak ismételni tudom magam, aki nem szopta be teljesen a liberális mételyt, s megteszi a világnak azt a szívességet, hogy lejön a porcelán fellegvárból, pl. a főváros első, második, 12.-ik kerületéből, azért rájöhet, hogy mi a valóság...
</blockquote>

Nézd, nálunk erről sajnos az SZDSZ-(hálisten)-árváknak köszönhetően nincs statisztika, de az ezen közösségekben felülreprezentált uzsorakamatozás, csicskáztatás illetve a prostitúcióra kényszerítés áldozatai többnyire közösségen belüliek. Az olyan észak-magyarországi falvakban, ahol 80-90% feletti a cigány lakosság aránya, az elkövetők is relatíve kisebb valószínűséggel találnak közösségen kívüli áldozatot.
Nem tartozik szorosan ide, de a gyilkosságok 95%-ában is közeli ismerős vagy hozzátartozó a tettes. Hogy miért: mert az ember azzal tud konfliktusba keveredni, akivel érintkezik.

De ez tényleg nagyon OFF, úgyhogy be is fejeztem.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 828
47 221
113
Jó ez a kis vita itt a SARH vs ARH, R-27 vs AIM-120 témában. Nem akarok ugyan belefolyni, de annyit azért megjegyeznék, hogy molnit nem nagyon kéne ekézni, ő ugyanis legalább valódi adatokkal dolgozik, számol, stb. Nem szimpátia miatt írkál, hanem a rakéták paramétereiről, képességeiről <b>elérhető</b> infók alapján. Persze lehet azt mondani, hogy ezek egy része fals infó, de a másik oldal mit tud ehhez képest felmutatni? A hiten kívül?

Nem akarsz belefolyni, de sikerült már ezzel. Olvass vissza. Véleményem szerint nem "valódi", hanem "elérhető" adatokkal számol, az én azt gondolom, nem ugyan az. Te és Ő másképp gondoljátok, szívetek joga.

A számunkra elérhető adatok ütköztetése, meg úgy történik, történt, hogy belinkelt Boki a gyártó honlapjáról valamit, és jött rá a mérnök úr válasza, hogy az nem úgy van, olyat az Oroszok nem tudnak, mert a BMS ben kiszámolta orosz karakterisztika alapján. Mondtam valamit, hogy bizony SARH rakétát más is rá tud vezetni a célra, nem csak aki indította, és jött a válasz, hogy hogy tudná, nincs ott erre mód. Linelt valaki egy képet az IRBIS radarról, erre a válasz, nem is AESA, szar orosz technika, kamu kép a 200km+ felderítés. Adatot akarsz, ami szöges ellentétben van Molni adataival? Gyártsak neked színes grafikont? Bárki képes rá egy ECDL-vizsgával. Vagy felmész az Orosz gyártó honlapjára? Szeretnél angol nyelvű forrást, ami szerint az Orosz technika a best? Ausairpower.com. Azt sem tartom hitelesnek, az Orosz gyártóét sem, de amit Molni hoz, meg számol egy repcsis játékban, hát azt sem... Itt aki azt mondja hogy hiteles forrása van, az vagy hazudik, vagy sokat gondol magáról, és elhiszi a dezinfót/reklám anyagot.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<i>"Ahogy múlik az idő, egyre inkább azt látom, hogy nem pesszimista, csak realista vagy, s egyre szarabb a helyzet, tényleg..."</i>
Jó reggelt kívánok! Lassan a többieknek is virrad majd, nyugi.
 

kalapacs

Member
2015. november 27.
565
3
18
<blockquote rel="kalapacs"><blockquote rel="akagi"><blockquote rel="kalapacs"><blockquote rel="akagi"><blockquote rel="kalapacs"><blockquote rel="akagi">Molni üzenete Koppánynak:
koppany
07:35

Igazán vastagbőrős megjegyzés a javából...

Adok a nyers adatokat, imputot és a modellezett outputot. Erre meg valaki na, hogy "értelmetlen." Ja értem... Ha téveszmét adatokkal és fizikai modellel cáfolsz, akkor hirtelen értelmetenné válik a kérdés. Elegáns...
Ez miféle kommunikáció? Hát ez, hogy telibeszarja azt a kérésemet, hogy akkor sorolja fel azon korszerűnek tartott légierőket, amik SARH korszakban tengődnek. Ja, hogy ebből az jön le, hogy a sokak által sztárolt orosz reperők másodvonalasak több képesség tekintetében és ott sem vannak, mint más 25 éve?

Ez miféle kommunikáció...? Olyan szintű kettős mérce van a HTKA-n csoda, hogy a fórummotor nem törik ketté...

Egen !

Errol beszelek beszelunk itt. </blockquote>
Megjelentél itt min a futótűz és osztod az észt piszkosul!
A Molni legalább tett le ide az asztalra "valamit".
Látom, önbizalomban és ezen belül a becsmérlésben nincs hiány!
Tudás? Viríts!


</blockquote>

Baratom !

Ez egy szimpla egyetertes volt. Mi a bajod ezzel ? Bantja a vilagnezetedet ?
Arrol nem tehetek.

Ismet megerositem EGYETERTEK "molni" szavaival.

</blockquote>
Ugye, ugye! Csak a becsmérlés....! BARÁTOM!

</blockquote>

Rosszul keltel fel ? Mi a bajod ? Mi a becsmerles ebben ?

Szimplan leirtam hogy egyetertek "molni" -val!!!

Mi az a rejtett tartalom igazsag ami ennyire kiakasztott ???

Igazan erdekelne.</blockquote>
A november 27-i csatlakozásod óta volt néhány "aranyköpésed", ami elárul rólad valamit. Már egy páran mondták, hogy a kijelentéseidnek nézz utána! Nem Molni egyetértésével van bajom!
Van pár kijelentésed, amiről halvány lila fingod sincs! Pl.: az orosz gyártástechnológia terén. Csak elmondanám, hogy nem sok állam tud nagy mennyiségben titánt előállítani! Mert körülményes és drága. De nézd meg a bilbaoi Guggenheim muzeumot orosz titán lemezek borítják.
Na, csá!</blockquote>



Es ez mit segit az oroszokon mikor ezt a kiemelkedo teljesitmenyt csak az egesz ipari vertikum elenyeszo reszet lefedo terulteken tudjak produkalni ?

Jo jo hogy titanmegmunkalasban ott vannak a csucson de pl ez mennyiben jelentkezik a rephajtomu gyartasukon ? Ott vannak a csucson teljesitmeny elettartam megbizhatosag teruleten ?

Nem nincsenek. Ahogy a kinaiak bamuljak az orosz hajtomuveket ( nem sokaig ) hogy hol a csoda benne, ugy az oroszok probaljak elerni EVTIZEDEK ota a nyugati hajtomuvek megbizhatosagat elettartamat de nem megy. A kulonbseg annyi hogy az oroszok tudjak hol hibadzik a tudas csak keptelenek potolni.

De ugyan ez elektronikaban . Ragyogo tervezomernokeik vannak es valoban kepesek kihozni egy adott hardwarebol a 115-120% ot de ez is keves hogy a nyugati fejlesztesekkel gyartaskulturaval lepestarsanak.

Nem kell elfogadni amit mondok eleg megkerdezni pl az Indiaiakat akik panaszkodnak az orosz hajtomuvek parametereire ugy hogy azok mar eleve messze az atlag nyugati hajtomu alatti parameterekkel voltak szallitva igerve. Elektronikaban is igyekeznek ha lehet nyugati berendezeseket vagy sajatot alkalmazni mert ismerik mar az orosz szinvonalat.


Es valoban nem voltam orosz gyarban es par ide oda betett videon kivul nem lattam orosz csucsszintu termelest de amikent nem tudok tojast tojni de megtudom mondani hogy a tojas zap e vagy nem ugy a vegtermek is onmagarol arulkodik es mint a temahoz ( annak kicsiny reszehez ) erto megtudom itelni eltudom helyezni a termeket a nemzetkozi palettan.
 

kalapacs

Member
2015. november 27.
565
3
18
Mi kell ahhoz, hogy egy légierő első- vagy másodvonalbelinek számítson?



Szerintem a kerdest egyszeruen meglehet valaszolni.

Elso vonalbeli az a legiero amely barmely mas legierovel es legvedelemmel szemben rendszr szinten feltudja venni a versenyt a gyozelem eselyevel.

Ennek elengedhetetlen resze a technologiai fejlettseg, a magasfoku kikepzes, es a moral. Ez a harom adja meg szerintem egy legiero de barmely hadseregresz kategorizalasat.

Ezutan jonnek a masod harmad vonal beli legierok es legierolkodesek amelyek csak a sajat kategoriajukkal kepesek pariba lenni.
 

kalapacs

Member
2015. november 27.
565
3
18
NATO katonai erő = USA (90%) és az összes többi együttvéve (10%).
Oroszország egymaga bármelyik nyugat-európai állammal (nagyhatalommal?) egy az egyben katonailag overkill. Ha az egész nyugat-európai össz-haderőt nézzük, akkor is erősebbek a ruszkik.
http://oroszhirek.hu/index.php/politika/5204-spiegel-az-orosz-hadsereg-erosebb-az-eu-egyuttes-seregenel

Mennyisegileg igazad van de ahogy korabban irtam egy hadsereg sikere harom tenyezon mulik

technologiai fejlettseg
kikepzettseg
moral

Es ebbol kifolyolag egy hadsereg ereje ennek a haromnak az osszesege plusz mindig adodnak helyi valtozok amik meg bejatszanak mint pl terep.

De visszaterve az oroszokra a mennyiseguk adott es technologiaban is hozzak az elfogadhatot esetenkent a jot de osszessegeen es szerintem ez keves. Ma nyugaton tobb olyan orszag van akik fentakadnanak a torkukon egy esetleges tamadasnal . Ilyennek tartom a /finneket Svedeket Norvegokat Lengyeleket Nemeteket Briteket.
A Franciak hatareset a pillanatnyi kedvuk moralis allapotuktol fugg.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 627
79 848
113
kalapacs

Szóval a Portugál légierővel vagy a Norvéggal szemben szerinted semmi esélye a teljes orosz légierőnek?Ne nevettesd már ki magad!