AWACS támogatásnak fel lehet fogni a Szu-30, 35 gépek digitális adatátvitelét,

Már elnézést, de hogy a túróba lehetne felfogni? 
Az AWACS lényege az, hogy az összes taktikai gépet úgy kommandírozza, hogy azoknak csak a legrövidebb ideig kell felkapcsolni a radart és a gép sárkánya által kitakart területet leszámítva -  ha van ilyen - körkörös képességet ad és sokkal nagyobb távolságra, mint egy taktikai vadász. Az gépekkel vagy legalább a kötelékek vezérgépeivel data link kapcsolat van és a vezérgép meg képes a saját kötelékében tovább osztani az adatokat.
(Ezen felül a E-2 és E-3 képes vízfelszíni célokat is nyomon követni ma már.)
Körkörös 360 fokos legfedettséget kb. 4-5 vadász tudna körözgetve leadni, mert a radar kb. 90-120 fokos szögben tud pásztázni. (Az orosz gépek többségén mechanikus pásztázású radar van, csak az újabbakon van PESA.) 
Viszont mi fogja a gépeket a levegőben tartani 6-8+ óráig? A vadászgépek hogyan irányítanak kötelékeket úgy, mint egy AWACS, ahol egy operátor lát minden célt és minden erőforrást..:? Első látásra is látszik, hogy köszönőviszonyban sincs a képesség... 
Egyébként arra is kíváncsi lennék, hogy az orosz data link esetén hány gép lehet benne egy hálózatban, mielőtt ilyen veretes dolog leírunk...

Ne felejtsük el, hogy Molni mindenhova full extrás haderőt vinne,

Az HTKA olvasó közösségének egy komoly része miért érzi azt, hogy gondolatolvasó képességek birtokában van...? Hm...? Ez már tiszta óvóda. Miért beszél mindenki az én nevemben...?
Látom az sem tűnt fel, hogy anno még én neveztem ökörnek a jenkiket, hogy 8+ év után sem tudtak COIN gépet rendszeresíteni..

még két kőbaltás toyotás gépágyú ellen is, márpedig az oroszok amit odavittek, az harcértékben megegyezik körülbelül egy CBG-s hordozóezred erejével (nem az összes alkotóelemet tekintve.

A hajókat azért nem vizsgáltnuk, mert a repülőgépek képessége volt a kérdés. A te kiteresztéseddel meg számolni kellene az oda telepítül orosz légvédelmi egységekkel is.

Boki túlzott, ami írt, Molni meg lebcsüli az orosz kapacítást (szokás szerint).

Hol becsültem le? Kérlek számokkal és képességekkel indokold meg. Nem igaz, hogy olyan rohadt nehéz számolni és érvelni...

JSTAR Szupport. (No ez CBG-nél sincs...)

Nem a hordozó által van. Ebben igazad van. Csak a bazár része. De, ha nincs, akkor most szerinted akkor mitől is billene az orosz felé a mérleg nyelve a képességek összehasonlításánál? Első látásra is egyszerűen ordító a különbség.