Alapvetően a lövészkatona harcászati felszerelése kissé meghízott az utóbbi 20 évben és nem a tártáska dívik mint szovjetéknál. A bmp-3 nem véletlenül készült könnyű harkocsinak és szenvedték össze végül IFV-é (aminek meg pont a deszant szempontjából kurva szar). Mint úszóképes tűztámogató jármű teljesen jó.Végig olvastam a kis eszmecserét és hát még mindig nem sikerült meggyőzni arról, hogy ez egy jó harceszköz.
Ha így haladnak 10-20 év és sikerül elérniük az 1987-ben megjelent BMP-3 szintjét XD
Jó kicsit trollkodtam ezzel, de tényleg baromi vicces egy jármű, ami 50 tonna és így képes szemből védeni a 30 mm-s szovjet gépágyúk ellen, miközben ezt a védelmet már a BMP-3 is tudta 19 tonnából
Mondjuk körkörösen csak 12.7 ellen véd, de rá azzal lőnek majd, nem 14.5 mm-s szovjettel, szóval ebben alapvetően igaza volt a tervezőknek.
Persze az aknavédelme sem Lynx szint, ellenben úszóképes.
A BMP-3M meg már körben ERA-s meg kiegészítő páncélos, meg is hízott vagy 23 tonnásra....
(Az 57 mm-s BMP-3 meg aztán tényleg egy állatkert )
Mondjuk a koreai gép plusz páncélzatát sem értem, meg a nagyobb tömeget. Az eredeti K21 is tudta már a Level IV-ot 26 tonnából.
Lehet itt is az AS21 batár nagy mérete a felelős a plusz tömegért. (meg az aknavédelem, ami valódi AT akna ellen valószínűleg nem is ér semmit)
Mondjuk az is tény, hogy egy alapvetően békeidős harcjárműnek nem árt ha nagy és kényelmes.
Mint gyalogsági harcjármű? Maradnék a BMP-2-nél inkább.