Több évtizedre vesszük. Az elérhető legkorszerűbb kellene.ez tökjó de a kérdés az hogy mit tud nyújtani a környezetünkkel szemben. bmp utódok meg kerekes cuccok vannak, meg tlaán horvátoknak valami használt amerikai gép
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Több évtizedre vesszük. Az elérhető legkorszerűbb kellene.ez tökjó de a kérdés az hogy mit tud nyújtani a környezetünkkel szemben. bmp utódok meg kerekes cuccok vannak, meg tlaán horvátoknak valami használt amerikai gép
Ne abból indulj ki, hogy most mi van. A lynx el fog kísérni minket az elkövetkezendő 40 évben.ez tökjó de a kérdés az hogy mit tud nyújtani a környezetünkkel szemben. bmp utódok meg kerekes cuccok vannak, meg tlaán horvátoknak valami használt amerikai gép
Több évtizedre vesszük. Az elérhető legkorszerűbb kellene.
én értem de mi jöhwt szóba mondjuk a szlovákoknál? cv90, lynx meg puma, ugyanez kb a többinél is, szerbeknek meg vmi orosz csodaNe abból indulj ki, hogy most mi van. A lynx el fog kísérni minket az elkövetkezendő 40 évben.
Tudsz-e véletlenül arról, hogy az első megrendelésért cserébe extra garanciát vállalzmvolna az RM, például 2-3 évig tartó ingyen szervízt, pótalkatrész ellátást?
Valószinutlen, hogy a RM lágyabbszivú lenne, mint a GDELS, aki még a britteknek is olyan szerzodést nyomot, hogy futhatnak a pénzuk után, még ha nem is veszik át az ASCODokat. Nem jóindulatból hajlandóak egy hadiipari komplexumot kiépíteni Mo számára.Ez nem úgy működik, hogy hivatalosan nem vesszük át a járműveket (nem ismerjük el a teljesítést és nem fizetjük ki a járművet teljesen), amíg nem tudja az ígért paramétereket, képességeket?
A mai kínálatt mellet simán és legalább 10-15 évig még akár meg is tarthassa ezt a pozíciót.Legjobb IFV nem lesz, de a top 5-ben szerintem elfér. Ez meg szerintem bőven elég.
Én szerintem még bele lehet nyúlni a koncepcíóba. Ha valaki belenyúlhat, az az MH. Az egyetlen vevő.Legjobb IFV nem lesz, de a top 5-ben szerintem elfér. Ez meg szerintem bőven elég.
Oké, de idáig nem is volt hajlandó megvenni ezt prototípus szintjén épp, hogy létező cuccot!Valószinutlen, hogy a RM lágyabbszivú lenne, mint a GDELS, aki még a britteknek is olyan szerzodést nyomot, hogy futhatnak a pénzuk után, még ha nem is veszik át az ASCODokat. Nem jóindulatból hajlandóak egy hadiipari komplexumot kiépíteni Mo számára.
A kalkulált max. teherbírással kapcsolatban:
Ha nem az lett volna a cél a legelejétől, hogy 50t-s kapacitást el tudjanak érni, akkor vajon miért választották ki az 55+ tonnás PZH2000 felfüggesztését és lánc rendszerét?
Esetleg gumi lánctalp?Én szerintem még bele lehet nyúlni a koncepcíóba. Ha valaki belenyúlhat, az az MH. Az egyetlen vevő.
Talán még az amcsi tenderen is előnyére válna, ha fogyna kicsit a tömegéből. Muszáj alacsonyabbra venni a testet, azzal sokat nyerne minden téren.
Magukhoz?áruld már el mi máshoz is tudtak volna ezen kívül nyúlni?
Nemnagyon bírja 40 tonna felett. (még nem csináltak olyat ami bírná)Esetleg gumi lánctalp?
Nagy trend napjainkban és 1-2 tonna máris spórolható...mondjuk nem tudom, hogy mennyire megbízható a hagyományoshoz képest...
Azután, hogy KF31-bol meg volt hizlálva KF41-re, kicsit lefaragni KF36-ra?Én szerintem még bele lehet nyúlni a koncepcíóba. Ha valaki belenyúlhat, az az MH. Az egyetlen vevő.
Talán még az amcsi tenderen is előnyére válna, ha fogyna kicsit a tömegéből. Muszáj alacsonyabbra venni a testet, azzal sokat nyerne minden téren.
Én inkább vagyok gazdasági mint katonai szakember,
de fura itt olvasni ezt azt, milyen ellentétes felfogások feszülnek egymásnak, mintha nem lehetne örülni annak, hogy a semmi helyett most már "valami" lesz.
ez a RM-al nem néz ki rosszul és a terméket is merik mutogatni több kontinensen is, így nehéz elképzelni amit itt sokan kétkedve leírnak, hogy milyen konstrukciós és egyéb hiányosságai lehetnek, nem mellesleg egy olyan gyártó termékének aki - hogy is mondjam - nem pályakezdő a témában.
most a fejünket fognánk, hogy a Felvidékre épít gyárat a RM és viszik a portfóliót, kutatást, összeszerelést oda, akkor meg az lenne a bajunk.
Amíg a németek nem váltanak kalibert sanszos, hogy mi sem fogunk.Szerintetek az egész széria 30-as löveggel lesz legyártva?
Ha ilyen lassú lesz a tesztelés, gyerekbetegségek kijavítása (2-3 év is elhangzott itt), akkor második javított batch jobb lenne 35-össel, ami a mostani trendek szerint még kevés is lehet az évtized végére. Jövő évtized IFV járművei lassan MBT súlyba híznak és 50-57mm lesz az alap...
A Mantis C-RAM rendszeresítésével amúgy is rendszeresítjük a 35x228 NATO lőszert, talán még gyártani is fogjuk...
mindent lehet, ha a vevő kifizeti , de mindennek más ára is van pl védelem vagy deszant mennyisége vagy befogadható lőszer , nézd meg pl a Pumát 43 tonna , a lynx meg max 50 (min 34) , aztán? Hivatalosan tudunk ennél többet? Mit bír és mit nem? Ott voltál a teszteken? Megint az megy hogy tudunk valamit aztán le van festve 50 árnyalatra a dolog és találgatásokból olyan tények vannak leszűrve hogy az valami borzalom, amikor még nem volt bejelentve már ment ez a Puma VS Lynx vita és akkor is tökre el lett beszélve egymás mellett, főleg ami a fő erényeket illetiÉn szerintem még bele lehet nyúlni a koncepcíóba. Ha valaki belenyúlhat, az az MH. Az egyetlen vevő.
ez van hanséknál is , majd ha ők maxSzerintetek az egész széria 30-as löveggel lesz legyártva?
Ha ilyen lassú lesz a tesztelés, gyerekbetegségek kijavítása (2-3 év is elhangzott itt), akkor második javított batch jobb lenne 35-össel, ami a mostani trendek szerint még kevés is lehet az évtized végére. Jövő évtized IFV járművei lassan MBT súlyba híznak és 50-57mm lesz az alap...
A Mantis C-RAM rendszeresítésével amúgy is rendszeresítjük a 35x228 NATO lőszert, talán még gyártani is fogjuk...
mondjuk felskálázzák 7 görgősre a Marder 1-esét....áruld már el mi máshoz is tudtak volna ezen kívül nyúlni?
mondjuk felskálázzák 7 görgősre a Marder 1-esét....
kb. 4x írtam be, hogy elvileg már a fizikai határ 50t körül van már ma is.Nemnagyon bírja 40 tonna felett. (még nem csináltak olyat ami bírná)
Miért, ha beteszel egy + futógörgőt, akkor nem fog növekedni a teherbírás? OMFG.a marder 1a3 33,5 tonna...attól, hogy beraksz +1 görgőt még maga az egész futómű nem fog nagyobb tömeget elvinni....ráadásul itt alsó hangon bő 25%-kos tömegnövekedésről beszélünk
másrészt ha már állandóan ezzel marketingelni magát az RM: a pzh futóműje valóban off-the-shelf volt...megjegyzem nekem ezzel is vannak rossz érzéseim, ugyanis azért egy pzh manőverező képessége nem olyan mint ami egy IFV-nek kell...
Miért, ha beteszel egy + futógörgőt, akkor nem fog növekedni a teherbírás? OMFG.
Megjegyzem, a Marder 1A5 meg 37,4 tonna.