Dzsungelben lehet hogy kevés a 30-as és 120-as repesz jobban kifüstöli gerillákat onnan...
Használható Leopárd 1 egyre kevesebb van és Spike is drága szerintem arra amivel szembe kerülhetnek, meg a fákon sem biztos hogy áthatolna egy Spike vagy aknavető... legalábbis a rávezetés macerásabb lenne.
Persze dzsungel nem igazán tank terep, de ha már valami ütősebb kell oda, akkor az legyen minél könnyebb.
Egyébként 105-ös is elég lenne szerintem arra környékre, de lehet hogy jövő álló megoldást akarnak és ezért inkább 120mm-es kell. Leopard 2A4 túl nehéz lenne a dél-amerikai viszonyok közé - Lynx alapú tankot 50 tonna alatt lehetne tartani.
Szerintem inkább RPG támadás ellen optimalizálnák a járgányt, amivel szemben a Lynx is elég jó lehet - pláne APS rendszerrel. Az, hogy az APDFS-t nem fogja meg a páncél az kevésbé probléma, mert a várható ellenfeleknek olyan úgy sem lesz, ezért nem fontos egy fullos MBT.
Szerintem a jelenlegi állás szerint senkit sem érdekel a "hidrogén tank", mivel nem is létezik - még nagyon gyerekcipőben van ez a technológia. A legutóbbi
RM promo videó is egyelőre a civil alkalmazást promotálja és azt is eléggé jövő időben. Talán 10 év múlva...