Nem akarok komolyan állást foglalni a magasröptű vitában, DE:
Én azt gondolom, hogy az sokkal szerencsésebb kijelentés lenne, hogy a Redbacknek nem nagyon van köze a K-21-hez.
Ez már a róluk megjelent képeken is igen jól látszik. Itt most nem arra gondolok, hogy az egyik zöld, a másik meg lila! Hanem hogy részleteiben megvizsgálva is ez a helyzet.
Korábban - az ausztrál tender kapcsán - én is megpróbáltam utána menni Redback eredetének, de nem sokmindent találtam.
Hiába próbálja a Hanwha a K21 továbbfejlesztésének eladni, ez mint kiderült elsősorban marketing fogás.
A Modern Warfare (ezek a specifikus játékkészítők elég jól beletúrják ám magukat a gépek eredetébe, amikor bepakolják őket a játékba)
ezt írta róla:
Tehát, gyakorlatilag alig van pár K21-ben is használt alkatrésze, és hogy tulajdonképpen a K31 - egy korábbi nehéz IFV koncepció - az alapja. És hogy a Hanwha azt az utat választotta, hogy egy már bejáratott termék hátán akarja eladni az új fejlesztését.
Innentől pedig csak egy minimális logikai lépés az, hogy talán Maróth nem is mondott akkora marhaságot...
Megjegyzés tőlem:
Nekem különben gyanús, hogy a Redback sokkal közelebb áll a K9-hez szerkezetileg, mint a K21-hez.