Rheinmetall Lynx

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 962
99 214
113
Pl. már maga a lehetőség. Abban pl. biztos vagyok, hogy nem 30mm-es toronnyal vesszük.

Amúgy te is írtad a topik elején, hogy kevesled a Puma 6 lövészét.

Más.

Az azért aranyos, hogy 1,5 év alatt 30 oldal hozzászólás volt a topikban, majd 2 hét alatt összejött újabb 30 oldal, és ekkor érkezett a hivatalos hír :)
Én a véletlenekben nem hiszek!

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 839
134 205
113
Pl. már maga a lehetőség. Abban pl. biztos vagyok, hogy nem 30mm-es toronnyal vesszük.

Más.

Az azért aranyos, hogy 1,5 év alatt 30 oldal hozzászólás volt a topikban, majd 2 hét alatt összejött újabb 30 oldal, és ekkor érkezett a hivatalos hír :)
Az, hogy te biztos, vagy hogy nem a 30 mm-essel vesszük nem jelenti azt, hogy nem így lesz, a lőszer ellátottság és elérhetőség nagyon sokat dob a latba.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 368
86 446
113

Más.

A Pumásra is ráraktak volna vármit a németek.

• Tetszik
Reactions: mindenen kívül
K

kamm

Guest
2019 aprilis. Teljesen vallalhato az akkori adatok alapjan.
Gyakorlatilag az elmult egy evben derultek ki rola konkretabb dolgok.

Kikeressem a vaskos hulyesegeidet, csak idoben sokkal kozelebbrol? :)

Jokorakat irtal meg par honapja is: :p

A KF31 egy kikalapált Marder - bár korszerű anyagokból - a KF41 pedig inkább egy újra elővett Marder 2..

Azért a topikot visszaolvasva vannak szép találatok:

:)
Azért a topikot visszaolvasva vannak szép találatok:

• Tetszik
Reactions: tarzaan

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 034
18 265
113
Az, hogy te biztos, vagy hogy nem a 30 mm-essel vesszük nem jelenti azt, hogy nem így lesz, a lőszer ellátottság és elérhetőség nagyon sokat dob a latba.

Hát ha mondjuk légvédelmi gépágyút is vennének az RM-től, akkor a 35mm-hez elég jó lehetne a lőszerellátottságunk.

+ ugye a 35x228 egy elég régi és elég elterjedt lőszer típus, még a kínaiak is használják.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 034
18 265
113
2019 aprilis. Teljesen vallalhato az akkori adatok alapjan.
Gyakorlatilag az elmult egy evben derultek ki rola konkretabb dolgok.

Kikeressem a vaskos hulyesegeidet, csak idoben sokkal kozelebbrol? :)

Jokorakat irtal meg par honapja is: :p

Amúgy tartom amit írtam. A KF-31 egyértelműen egy kikalapált Marder, a KF 41-be pedig nehéz nem a Marder 2 elővételést látni. Szeritnem :)

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 388
8 548
113
Hát ha mondjuk légvédelmi gépágyút is vennének az RM-től, akkor a 35mm-hez elég jó lehetne a lőszerellátottságunk.

+ ugye a 35x228 egy elég régi és elég elterjedt lőszer típus, még a kínaiak is használják.
Őnmagában a csak csöves csapatlégvédelemnek szerintem nem lenne értelme, ennek sokkal inkább. Többször folyt róla eszmecsere.

K

kamm

Guest
A bázisok és pár kiemelt akár civil objektum védelmére pedig nagyon kellene telepített - bár könnyen mozgatható - C-RAM rendszer.

Kerlek. MANTIS, by Rheinmetall:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 034
18 265
113
Kerlek. MANTIS, by Rheinmetall:

Igen, erre gondoltam, esetleg a duplacsövű Skyguard-ra.

Amúgy a DENEL-el közösen fejlesztenek mellé az Iron Drome-hoz hasonló rakétás védelmet Cheetah néven.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 368
86 446
113
Erről már volt szó, hogy az komoly szerkezeti beavatkozást igényelt volna.

Mi?Mert szerinted a Lynxnél nem?Vagy az valamilyen okosanyagból van ami terhelés hatására erősödik mint a bicepszed?Ki ne talaljátok már hogy a Lyinxet a 130 ágyúra méretezték,és ha csak egy géppuskás FLW 200 kerül rá akkor is úgy hagyják.

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 445
25 361
113
Nekem nagy kedvencem a CIWS/C-RAM objektumvedelemre, ez kb meg is oldja a dronproblemat, fillereseket is beleertve.
Oerlikon NASAMS FDC-vel :)
3fe56aef2a8680266fff52610ac9dece.jpg

• Tetszik
Reactions: SilvioD

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 358
113
Oerlikon NASAMS FDC-vel :)
3fe56aef2a8680266fff52610ac9dece.jpg
Mótvár, de szerintem NASAMS FDC biztosan nem önállóan oldja meg az ágyú kiszolgálását, hanem inkább illeszthető a Skynex rendszer a NASAMS FDC-be, a Skymaster C2-n keresztül. Ez a "dia" inkább arról szól, hogy a Live Fire Demo-val egyidőben megrendezett "szakmai" napon mi mást lehetett még megtekinteni.
Ezzel együtt biztosan van (lehet) kapcsolat a 2 rendszer között.

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 387
8 959
113
Nekem nagy kedvencem a CIWS/C-RAM objektumvedelemre, ez kb meg is oldja a dronproblemat, fillereseket is beleertve.

Huh, hirtelen megnéztem jó topik -ban járok-e? Ha már átmentünk Boxer APC és/vagy Rheinmetall témakörbe, akkor a RM Oerlikon 35 mm gpá. (és a hozzá tartozó radarok egyebek) mellett vannak egyéb okosságok is. Nem csak csapatlégvédelem terén. Az alábbi pl. majd a MBDA -val közösködve (sajnos?) :

https://www.armyrecognition.com/wea...issile_system_based_on_boxer_8x8_armored.html

MBDA_New_concept_of_mobile_air_defense_missile_system_based_on_Boxer_8x8_armored_925_001.jpg

Drónok ellen pedig az IDET 2019 -en bemutatott jammer -t ajánlanám Rheinmetall alapokon. Két km -en belül bármit (kicsi és alacsonyan szálló drónt) ledurrant az égből. Bármire rakható - pl. kebabos kocsitól kezdve IFV, APC bármi. TErmészetesen járművön nem lenne tripod (ez csak a kiállítás miatt):

https://www.armyrecognition.com/ide..._multi-channel_jammer_counter-uav_system.html

IDEX_2019_Rheinmetall_unveils_multi-channel_jammer_counter-UAV_system.JPG

A háttérben először azt hittem, hogy az RM Oerlikon 35 mm van, de nem. Ez kérem-szépen egy RM Oerlikon High Energy Laser Gun . Ha van "bolygóromboló" konfigurációban is, akkor ezt is mellécsaphatják a jammer -nek ... :)

YouTube videó. Ugye a rövidítés: HEL . Bár egy 'L' betűt találhattak volna még a marketingesek, de így is üt a "What the HEL" koncepció:

Egy kicsit részletesebben mit gondol a Rheinmetall a dróntémáról:

https://www.rheinmetall-defence.com...tions/themen_im_fokus/drohnenabwehr/index.php