Akkor vegyük át újra, századik alkalommal, hogy mit értesz MBT és mit értesz tűztámogató alatt!
Megint jönni fogunk azzal, hogy ennek a gépnek csak a gyalogság ellen lesz szerepe? Ja nem, ezt én nem érthetem, mert a 120-as ágyú páncélt átütni tervezték, nem a gyalogság volt a tervezés fő iránya. Miért is teszünk 1000+ mm védelmet a toronyra karabélyok ellen?
De hát ezt nem érthetem, mert pont ez a lényeg, hogy ez leveszi a terhet a Leoról, mert tudja pusztítani az ellen gyalogságát és nehéz technikáját, míg a méreg drága Leo2-esek csak a legnagyobb vadak ellen lesz tartogatva. Akkor meg miért 30 mm ellen páncéloztuk a testet, ha a nehéz technika ellen is be kell tudnunk vetni?
Visszatérek az elejére. Sorold fel, milyen elvárásokat tudsz megfogalmazni egy tűztámogató géppel szemben! Mennyibe került egy Leopárd2A4-es és mennyibe kerül egy Lynx120? Mi lesz az a törésvonal kettejük közül, amiben a Leo2A4 rosszabb lesz tűztámogatóként, mint egy Lynx120?
Ne értsen félre senki! Én szívesen megveszem 10millióért, ha a Lynx120 tudja hozni a 120-as ágyú mellett és az 1000 mm torony páncél mellett a 700+ mm front páncélt. Csak ez sokkal jobb kaszni tervezéssel is 70 tonna és nem 50. Vagy a páncélok egy új generációja kell hozzá.
Ha az RM szeretne tankot tervezni, akkor legyen szíves rendesen megcsinálni! Ha valami mást szeretne, akkor mondja azt!