Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Akaratot tisztelem.@PavolR nem fordítózik.
Szerintem azon felhasználók akik nem tudnak anyanyelvi szinten magyarul, azoknak szerintem mindenképpen angolul kellene posztolni.
Egyszerűen a megértést könnyíti.
Aki nem tud angolul, annak sokkal jobb minőségű fordítást adnak a fordítók az angolról, mint bármi másról.
Mondom, hogy nagyon értékelendő azon emberek igyekezete, akik feltétlen magyarul akarnak kommentelni, de sokkal kevésbé lenne fájdalmas a kommunikáció.
Nem hír...Megjegyzem,a nagy nyelvészkedésben simán átfutottatok azon hirérték felett,hogy a románoknak már van korszerű tűzérségi tűzbemérő lokátoruk.....
Megjegyzem volt elégszer "szólva" Bokinak is ha csak úgy bedobálta oroszul az infókat a kutya fasza fog mindent fordítódni. Azóta van az hogy legalább egy kis rövid magyarázat van a hír mellet magyarul.Akaratot tisztelem.
De...én sem nyomtatom a franciát, Boki sem az oroszt, de van itt koreait beszélő fórumtárs is...ugye érted.
Értem amit mondasz, de van elég angolnyelvű oldal, tessenek ott angolozni.
Ez itt magyar nyelvű homokozó, @Vlad hsz-eit simán értem,értelmezem.
Tehát megoldható a magyar...
Saját nyelv angolra, angolról meg magyarra, másolás. Ennyi.
Ő jött, Ő alkalmazkodik és nem mi.
Beméri a tüzelő tüzérségi eszköz helyét.Nem hír...
Amilyen tüzérségi rendszerrel rendelkeznek ,alap széria tartozék hozzá.
"Tűzbemérő lokátor" egyébként micsoda?
Egészen más a sztori, ha valaki külföldi linkeket tesz be fordítás nélkül, minthogy a cikkmagyarázatait külön kell fejtegetnem, hogy mégis miről beszél.Akaratot tisztelem.
De...én sem nyomtatom a franciát, Boki sem az oroszt, de van itt koreait beszélő fórumtárs is...ugye érted.
Értem amit mondasz, de van elég angolnyelvű oldal, tessenek ott angolozni.
Ez itt magyar nyelvű homokozó, @Vlad hsz-eit simán értem,értelmezem.
Rendben.Beméri a tüzelő tüzérségi eszköz helyét.
És nem feltétlen szériatartozék,egyáltalán nem az.
Az már messze nem korszerű, a maga max. 80km-es hatósugarával.Megjegyzem,a nagy nyelvészkedésben simán átfutottatok azon hirérték felett,hogy a románoknak már van korszerű tűzérségi tűzbemérő lokátoruk.....
Nem...Egészen más a sztori, ha valaki külföldi linkeket tesz be fordítás nélkül, minthogy a cikkmagyarázatait külön kell fejtegetnem, hogy mégis miről beszél.
Inkább silabizálsz egy olyan szöveget, ami egy pidginre hasonlít?Nem...
Feljövök egy magyar nyelvű oldalra,nem vagyok kíváncsi az angol nyelvre.
Részemről lezárva a téma.
Hogy stílusosan kérdezzek vissza: he'...?Ahhoz képest hogy 2 éve vagy itt, nagyon tudod osztani az észt.
Jajanyamnesirass, te rendesen készen lehetsz, amikor "bemesz" avagy "felmesz" varosba es meglatod a sok feliratot...Nem...
Feljövök egy magyar nyelvű oldalra,nem vagyok kíváncsi az angol nyelvre.
Részemről lezárva a téma.
Mondjuk te tudsz magyarul, ugy tunik... valaszolni meg nem lattam, hogy lett volna barki, aki franciaul irt volna ide uj híreket.Akaratot tisztelem.
De...én sem nyomtatom a franciát,
Nem, nem ertem.Boki sem az oroszt, de van itt koreait beszélő fórumtárs is...ugye érted.
Nincs ez sehol leirva, max a te elkepzelesed.Értem amit mondasz, de van elég angolnyelvű oldal, tessenek ott angolozni.
Ez itt magyar nyelvű homokozó,
Ja, hát ez lenne az a korlatolt ostobasag, ami miatt nem sokaig lenne olyan uj kulfoldi info, amit hoznak, ha rad hallgatnank...@Vlad hsz-eit simán értem,értelmezem.
Az Eltak, amit mindenki vett a kornyeken, mind tudjak es sokkal-sokkal tavolabbra,.mint a romanoke.Beméri a tüzelő tüzérségi eszköz helyét.
És nem feltétlen szériatartozék,egyáltalán nem az.
Az Eltak általános célú hadszintéri lokátorok.Ezek dedikált tüzérségi tűzbemérő lokátorok.Jóval kisebb cuccok.Közvetlenül kisérik a tüzérségi eszközöket,és azt is be tudják mérni,amit az Eltak már nem.Az Eltak, amit mindenki vett a kornyeken, mind tudjak es sokkal-sokkal tavolabbra,.mint a romanoke.
Ahogy @pöcshuszár is írta, megint rajuk vertek valamit, aminel sokkal modernebbet vehettek volna.
Ennek azért nézz utána!Az Eltak általános célú hadszintéri lokátorok.Ezek dedikált tüzérségi tűzbemérő lokátorok.Jóval kisebb cuccok.Közvetlenül kisérik a tüzérségi eszközöket,és azt is be tudják mérni,amit az Eltak már nem.
IgenEnnek azért nézz utána!
Nem véletlenül említettem, a 60km-es hatósugarat (asszem akkor elírtam 80-ra).
Hja különben rosszul tudod az AN/TPQ-53 is multi-mission radar csak eredetileg GaS radarnak készült, miközben már a többiek GaN-re készültek.Az Eltak általános célú hadszintéri lokátorok.Ezek dedikált tüzérségi tűzbemérő lokátorok.Jóval kisebb cuccok.Közvetlenül kisérik a tüzérségi eszközöket,és azt is be tudják mérni,amit az Eltak már nem.
A TPQ-53 egy tüzérségi bemérő radar,ami másodlagosan közelkörzeti felderitő is.Elta 2084 egy légtérellenörző radar,ami másodlagosan tüzérségi felderitő is.Ez a modern radartechnologia csodája.De ettől a TPQ képes olyan tüzérségi eszközök bemérésére is,mire az Elta már nem-viszont kisebb hatótávú,és messze nem olyan jó légtérfelderitő.Hja különben rosszul tudod az AN/TPQ-53 is multi-mission radar csak eredetileg GaS radarnak készült, miközben már a többiek GaN-re készültek.
Csak 2020-ban készült el az első teszt példány belőle GaN-re átalakítva.
Ha a románoknak 60km-es hatótávolságot mondanak, akkor abban biztos lehetsz, hogy NEM GaN radart kapnak. Tekintve, hogy amikor megrendelték, még nem volt gyártható formában a GaN verzió.
A hasonló méretű GaN alapú tüzérségi felderítő radarok (Saab, Elta) már 100km-es hatósugarat tudnak. Jóval nagyobb szimultán követéssel.
Ok, hogy nem érted, hogy mi a külön ség a GaN és a GaS radar között.A TPQ-53 egy tüzérségi bemérő radar,ami másodlagosan közelkörzeti felderitő is.Elta 2084 egy légtérellenörző radar,ami másodlagosan tüzérségi felderitő is.Ez a modern radartechnologia csodája.De ettől a TPQ képes olyan tüzérségi eszközök bemérésére is,mire az Elta már nem-viszont kisebb hatótávú,és messze nem olyan jó légtérfelderitő.
Egyszerűen másra van kondicionálva a kettő.
https://www.radartutorial.eu/19.kartei/04.battle/karte013.en.html
https://www.radartutorial.eu/19.kartei/02.surv/karte071.en.html
És igen a kettő összehasonlítható, mert a tüzérségi felderítő képességet mindig a 155mm-es standard tüzérségi lövedékre adják meg.The MMR family supports artillery weapon location up to 100 km and air defense operational missions up to 256 NM.