Sport

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

marton

Well-Known Member
2013. április 16.
1 039
715
113
dudi
A sípcsonttal való combrúgás nem azért lett kitalálva a harcművészetekben (Thai-box), mert az olyan faszán néz ki. Nagy felület ér nagy felületet,, tehát anélkül megrúgod, hogy lenézzél,, Katona tudom, hogy bakancsban jár, de annak a bakancsnak nincs olyan nagy orra, hogy egy térd méretű tárgyat eltalálj vele,,, illetve eltalálod, ha nézed(az ellenfél meg addig vár..),, ha meg lenéztél,,, annyi volt! Lábfejjel rúgsz térdbe? Én már csináltam olyat, sok sikert hozzá! ;)
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
Egy videót betennék:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EBIO-7Bm6lc
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 185
13 453
113
Találós kérdés. Ki tudja ki a kopasz ember a képen?
1544341_677349878983052_1176315538_n.jpg
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 185
13 453
113
Maradjunk a realitások talaján.
http://youtu.be/IDg8cbX-fpA
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 785
75 817
113
Azt azért megnézném,hogy ki vágná így magát földhöz a betonon teljes felszerelésben mint ahogy a katona teszi 02:25-nél.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 185
13 453
113
Van valahol egy olyan orosz videó, amin egy olyan "tökéletes" módszer van, hogy az ellenfél csak úgy esik le magától harc közben. Valami szisztéma a neve, vagy valami ilyesmi:))
 

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 640
886
113
Mackensen , azt linkeltem,meg azt mondtam,hogy szerintem a legjobb a "Russian Systema"

http://www.youtube.com/watch?v=2PKfW2R6x_E
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
Mackensen

Nagyon jó a humorod :)

Viszont ezt neked ajánlanám, ha már valódi utcai harc:
http://videa.hu/videok/vicces/boxolo-vs.-ciganyok-baki-box-boxer-38OYg7zv962HrN08
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 185
13 453
113
Van egy rakás. Írd be a youtube keresőjébe, hogy street fight, vagy valami hasonlót és egy rakás találat lesz.
http://youtu.be/mswzw40YCbk
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
Még egy kis harc! Nem művészet, de nagyon jó nézni :)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_V5On2HhIh0
 

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
518
2 389
93
Szerencsére nekem eddig csak,kocsma fighterekkel volt dolgom,nem hagyják az ember nyugodtan biliárdozni:)ellenük használható volt a combonrugás nem túl látványos de legalább nemdobnak ki a szórakozóhelyről.
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
Mackensen

"Van valahol egy olyan orosz videó, amin egy olyan "tökéletes" módszer van, hogy az ellenfél csak úgy esik le magától harc közben. Valami szisztéma a neve, vagy valami ilyesmi:))"

Ha jól sejtem, ez az:
http://www.youtube.com/watch?v=9Xonk1O4-Yw
Már vagy 4 éve láttam, de még mindig nem tudom eldönteni, hogy kamu, vagy nem...
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 185
13 453
113
Nem ez, de nagyon hasonlít. Ott a pofát egy tornatereben "támadják" a többiek, de természetesen esélyük sincs.
Szerintem ezét kicsit veszélyes a rugás. Könnyen kibillenhet az ember az egyensúlyából. Ha az ellenfél kicsit is résen van, a rugó nagyon pórul járhat.
http://youtu.be/XBKJA4-fZbQ
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
wolfram

Ezt én sem tudtam eldönteni, pedig egy párszor láttam már a videót. Ha nem kamu akkor nem szívesen verekednék velük :)

Mackensen

"Szerintem ezét kicsit veszélyes a rugás. Könnyen kibillenhet az ember az egyensúlyából. Ha az ellenfél kicsit is résen van, a rugó nagyon pórul járhat."

A személyes tapasztalatom is ez. Írtam is pár oldallal előrébb, hogy általában amikor Thai-boxosokkal küzdöttem (teremben) akkor szinte mindig pár másodperc alatt földre küldtem őket. Gyakorlatilag egy közepesen képzett Thai-boxosnak 1 rúgásnál nem volt többre ideje. Igazából az egész dolog "titka" mindössze annyi, hogy amint látod, hogy rúgni fognak fel kell mérni, hogy valószínűleg milyet rúgnak majd, aztán ezt figyelembe véve "be kell lépni".
Vagyis ha te mondjuk rúgni akarsz egy feltartó rúgást (azt hiszem "májgerinek" hívják ők) akkor én izomból belépek egy bal-jobb egyenes kombinációval.
Ezzel gyakorlatilag "elébe megyek" a lábának így akkor ér oda a testem amikor a lába még nincs kinyújtva, vagyis alig van a mozdulatában erő. (ha elég gyors vagy akkor csak a térdfelhúzásig jut el)
Viszont ilyenkor ő csak egy lábon áll, kicsit hátradőlve. Vagyis ha ráütsz kettőt, az ütés erejétől kibillen az egyensúlyából és hanyatt esik.

Köríves lábra rúgásnál értelemszerűen nem csak előre, hanem a rugó lába felé oldalra is kilépsz. Így nem tud nagy ívet megtenni a lába, ezért nincs a rúgásában elég erő. A végeredmény hasonló.

Fejre körívesnél vagy levéded a rúgást egy "háromszög" védéssel, miközben a lába irányába lépsz oldalasan, így semlegesíted.
Vagy ha lassú a lába azt csinálod, mint én egyszer, aláhajolsz a rúgásnak, a rúgás irányával ellentétesen. (ne legyen ideje korrigálni) Majd innen "feljőve" ráversz egy iszonyat nagy horgot.
Nekem bevált :)
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 308
4 571
113
Nem ez, de nagyon hasonlít. Ott a pofát egy tornatereben "támadják" a többiek, de természetesen esélyük sincs.
Ennek kapcsán az a poén, hogy vannak ebben a témában baromi régi videók is feltéve, még az "ántivilágból", jó kis fekete-fehér, pocsék minőségű, igazi szovjet oktatófilmek. Na, azokat érdemes megnézni.
Van még valami filmrészlet is, (ez már új, orosz), amiben egész jól rávilágítanak az egész lényegére: színtiszta matek (és fizika, pl. erőkar) az egész szisztyema alapja. Nyilván hülyén hangzik, de a neve nem véletlen, egy rakás dolgot innen-onnan szedtek össze hozzá, a többit meg részben a Szovjet Tudományos Akadémia fejlesztgette-kutatta. Megpróbálok előtúrni ilyen videókat, de nem ígérek semmit.