Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Te most nem érted vagy nem akarod érteni ? Ha van egy megállapodás arról , hogy nem lőnek egymásra azon mit nem lehet érteni ? A zsidó gépek honnan is lőnek és mire ? A Golán fennsíkról meg a Libanoni légtérből mindkettő szabdalt nehezen felderíthető rádiólokációsan tehát a gépeiket nehéz még normál esetben is felderíteni . Míg a célpontjaik pontosan felderített főleg Iráni kisebb részben Szír célponto?k . Nem tudjuk hány rakétát indítanak és ebből mennyit fog el a Szír légvédelem , mindenki saját magát élteti . Évek óta működő rendszer ez az Oroszok és Izrael között . De gondolom ha tényleg gond lenne és valamelyik gyors kezű zsidó pilóta Orosz célpontra lőne : 1. Az Orosz saját légvédelmi erők hárítani tudnák . 2. Ha nem akkor az aktuális zsidó vezető végigjárná Kardigán útját a Görög termen keresztül Putyóhoz . 3. Ha eszkalálódna a szitu akkor meg másnap nem lenne az IAF által használható repülőtér !.
.
Nem tudjuk, mit látnak. Amit mi látunk, hogy az S-400 semmiféle visszatartó erőt nem jelent az izraeli légitámadásokkal szemben, és azok nulla veszteség mellett akcióznak tetszőleges helyszineken, akár pár száz méterre az orosz bázistól is.
Arról a Pancír-ról beszélsz amit az idióta Szír személyzete miután kitárazott mindent nem vitte fedezékbe és még cigarettázni is megálltak mellette ? LOLa Pancirt is direkt rakták ki kilőni, már amúgy is unták, lejárt a műszakija, pont jó is, hogy végre valaki kilőtte
.Arról a Pancír-ról beszélsz amit az idióta Szír személyzete miután kitárazott mindent nem vitte fedezékbe és még cigarettázni is megálltak mellette ? LOL
.A világ lexarja , hogy te mivel vagy meggyőzhető bármiben is , hidd el !
.Ogre, a világ téged szar le, hogy primitiv stilusodat idézzem. A világ látja, hogy a Pancir mit bizonyitott, kb a fegyverpiac már a helyére is tette a tipust, mint a Mig-29-et is tette Irak és Jugoszlávia után, függetlenül minden magyarázattól.
Mi a bizonyítás?.
.
Ogre, a világ téged szar le, hogy primitiv stilusodat idézzem. A világ látja, hogy a Pancir mit bizonyitott, kb a fegyverpiac már a helyére is tette a tipust, mint a Mig-29-et is tette Irak és Jugoszlávia után, függetlenül minden magyarázattól.
Azt is észre kell venni hogy a légierő - természetesen nem egy 1 százados "légierő " - a természeténél fogva bármikor képes térben és időben annyi asset-et koncentrálni hogy a videóban szereplő rétegzett légvédelmi rendszert (S-400, Buk, Pancir, stb...) feltörje.Azért vegyük azt is észre, hogy mennyivel több assetet kellett használni, ha jól látom 1 Sz-400 osztály, egy Buk-M2 (?) és néhány Pancír ellen...
A támadók totális túlerőben voltak.
Tehát ami harci körülmények között megmérettetett és csak a negatívumait felhypolva zengik az szar , elfelejtve olyan apróságokat , hogy mit és mennyit semmisített meg - volt 90% feletti megsemmisítési arány is egy nem túl acélos és gyengén integrált légvédelem ellen - mert az kevésbé látványos és dokumentálható -mondjuk ettől függetlenül van ilyen is szép számmal- itt főleg a Szír eseményeket értem . Míg Észak Afrikában egy olyan eszköz ellen kellett volna eredményesnek lennie ami nem is létezett a tervezési / kialakítási idején !.
.
Ogre, a világ téged szar le, hogy primitiv stilusodat idézzem. A világ látja, hogy a Pancir mit bizonyitott, kb a fegyverpiac már a helyére is tette a tipust, mint a Mig-29-et is tette Irak és Jugoszlávia után, függetlenül minden magyarázattól.
.Mi a bizonyítás?
A forgatókönyv amúgy túl egyszerű, mert a realitás az lenne, hogy az oldalszirmon kell beküldeni az ARM-okat.Azt is észre kell venni hogy a légierő - természetesen nem egy 1 százados "légierő " - a természeténél fogva bármikor képes térben és időben annyi asset-et koncentrálni hogy a videóban szereplő rétegzett légvédelmi rendszert (S-400, Buk, Pancir, stb...) feltörje.
Az is nyilvánvaló hogy önmagában egy akár 100 as Tomahawk CM ből álló salvo kevés a sikerhez.
A példa videó szerint egy 4.gen szintű támadás komoly veszteségek árán meglehetős sikereket érhet el, az 5.gen eszközökkel operáló támadás pedig veszteség nélkül képes lehet (a hangsúly a feltételes módon van !!!) teljes sikerre.
Beszámolók alapán lelőttek egy halom célpontot. Ez nem elég? Ezért kerdezem, hogy mi szerinted a mérce..
.
Nem vagyok russzofób, akár kedvelem is őket, a negativ véleményem a Pancirnak szól. Szerintem sajnos eddig nem bizonyitotta be, hogy élesben egy hatékony fegyverrendszer. Számodra mit bizonyitott?
.
De nyilván ne nekem, meg ne itt nekünk bizonyitson. Figyeljük majd, hogy hány új eladás jön a következő időkben, azután a lényeg, a fegyverpiac döntse el.
Hogy fogod megméricskélni az oldalszirmokat?A forgatókönyv amúgy túl egyszerű, mert a realitás az lenne, hogy az oldalszirmon kell beküldeni az ARM-okat.
Akkor arra az Sz-400 indítani sem tudott volna, csak a Buk..
A Pancir-Sz (exportverzió) radarja hány km-ről észleli a célt és a Bayraktar-TB2?Nem vagyok russzofób, akár kedvelem is őket, a negativ véleményem a Pancirnak szól. Szerintem sajnos eddig nem bizonyitotta be, hogy élesben egy hatékony fegyverrendszer. Számodra mit bizonyitott?
jó ötket csak ahhoz elég közel kellene menni, ami nem biztos hogy sikerulni fog... (az S-400 rendszer valamennyi radarja körkörösen360 fokban lát)A forgatókönyv amúgy túl egyszerű, mert a realitás az lenne, hogy az oldalszirmon kell beküldeni az ARM-okat.
Akkor arra az Sz-400 indítani sem tudott volna, csak a Buk..
Dehogy lát.jó ötket csak ahhoz elég közel kellene menni, ami nem biztos hogy sikerulni fog... (az S-400 rendszer valamennyi radarja körkörösen360 fokban lát)
Nem kell. Az AF alatt is a fő irányhoz képest merőlegesban is ment egy SEAD kötelék.Hogy fogod megméricskélni az oldalszirmokat?
Nézd, ha nekem van egy Ak-47-esem, te meg rendszeresen kirabolsz egy boltot, ami mellet én az AK-val ácsorgok, de előre megbeszéljük, hogy leszarom mit csinálsz, nem lövök rád, akkor az AK-47 egy szar fegyver?
Ez nem semmi érvelés egy fegyver minőségét illetően....
Az a nagyon egyszerű tény nem tünt fel neked, hogy az S-200-as rendszer képes volt a mai modern ew mellet is találatott elérni?
Most komolyan kérdem, szerinted az elmúlt 40 évben előre vagy visszafejlődött a technológia?
Egy két geneációval frissebb rendszernek gond lehet a zsidó EW miközben a 40 évvel régebbinek megoldható probléma?
Azért néha gondoljátok már végig ezeket....
Egy F-16ost lőttek le. A tegnapelőtt olvasottak szerint évi 1000 légvédelmi rakétát lődöznek el.Nézd, ha nekem van egy Ak-47-esem, te meg rendszeresen kirabolsz egy boltot, ami mellet én az AK-val ácsorgok, de előre megbeszéljük, hogy leszarom mit csinálsz, nem lövök rád, akkor az AK-47 egy szar fegyver?
Ez nem semmi érvelés egy fegyver minőségét illetően....
Az a nagyon egyszerű tény nem tünt fel neked, hogy az S-200-as rendszer képes volt a mai modern ew mellet is találatott elérni?
Most komolyan kérdem, szerinted az elmúlt 40 évben előre vagy visszafejlődött a technológia?
Egy két geneációval frissebb rendszernek gond lehet a zsidó EW miközben a 40 évvel régebbinek megoldható probléma?
Azért néha gondoljátok már végig ezeket....
Nem tudom, ugyanarról beszélünk-e. 100as szalvóról nem tudok. 2017 áprilisában volt egy tömeges Tomahawk csapás. Az amerikaiak 51 Tomahawkot lőttek ki. Az oroszok szerint vagy 40et lelőttek (a szírek). Én viszont 38-44 becsapódási krátert számoltam össze, és egy vagy két lelőtt Tomahawkról volt fotó.Oh hadd ragadjam meg a lehetőséget, szerinted mennyit lőttek re reálisan?
"másnap nem lenne az IAF által használható repülőtér "Te most nem érted vagy nem akarod érteni ? Ha van egy megállapodás arról , hogy nem lőnek egymásra azon mit nem lehet érteni ? A zsidó gépek honnan is lőnek és mire ? A Golán fennsíkról meg a Libanoni légtérből mindkettő szabdalt nehezen felderíthető rádiólokációsan tehát a gépeiket nehéz még normál esetben is felderíteni . Míg a célpontjaik pontosan felderített főleg Iráni kisebb részben Szír célponto?k . Nem tudjuk hány rakétát indítanak és ebből mennyit fog el a Szír légvédelem , mindenki saját magát élteti . Évek óta működő rendszer ez az Oroszok és Izrael között . De gondolom ha tényleg gond lenne és valamelyik gyors kezű zsidó pilóta Orosz célpontra lőne : 1. Az Orosz saját légvédelmi erők hárítani tudnák . 2. Ha nem akkor az aktuális zsidó vezető végigjárná Kardigán útját a Görög termen keresztül Putyóhoz . 3. Ha eszkalálódna a szitu akkor meg másnap nem lenne az IAF által használható repülőtér !
A világ lexarja , hogy te mivel vagy meggyőzhető bármiben is , hidd el !