Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
https://en.wikipedia.org/wiki/Strategic_Airlift_CapabilityHát én pontosan nem emlékszem, mennyi felhasználható rep-időt fizetünk a C-17-re, de azt tudom hogy mikor hallottam akkor megdöbbentően kevésnek találtam. Valami néhány-10-órás keretre emlékszem, szóval abból a rep-időből sajnos nem túl sok terhet és nem túl messzire fuvarozhatunk.
3 ilyen veterán ritkaság igen értékes lenne, és ha eredeti darabok akkor egy új típussal is vetekedhet az áraSzerintem veszünk közbeszerzéssel 3 db JU 52 M3-at, és a maradék pénzt lenyúlják. Na, ez csak vicc volt........ vagy.....
A címe: Hajzat vagy inkább séró és a Let the sunshine in helyett Gedeon bácsi énekelnekkár... Gondoltam kérek pénzt és leforgatom a Hair magyar változatát...
Minek ablak egy szállítógépre? Hogy a raklapok kinézzenek? Hűtőkapacitás kell,... Odafelé a túrórudik szállítására, visszafelé az elégtelen felszerelés miatt elesett hősi halottaknak. Talán az ablak mégsem felesleges, mert azon keresztül disznóhús-konzervekkel "bombázhatnánk" Allah ellenséges híveit.... Ekkor a MH egy sajtótájékoztatón bejelentené, hogy már bombázó "képességünk" is van. Ha pedig a szállítógép körbe-körbe repül, mert valamiért nem tud leszállni (a közbeszerzésen futómű nélkül vették meg, mert olcsóbb), akkor már szállító helikopterünk is lesz egyesek szerint..... Praktikus lesz, mert a földi légvédelmisek hangosan puff-puff kiáltásokkal küzdenék le őket a gyakorlaton, mert a lérak qúvadrága....
A címe: Hajzat vagy inkább séró és a Let the sunshine in helyett Gedeon bácsi énekelnek
OffA sertéshús konzervel történő bombázást muzulmánok ellen, az ensz egyezmények tiltják, mivel a muzulmánokat vallásilag sérti az ilyen halál, és nem jár érte a hetven szűz.
...
Bár a szükségességét megkérdőjelezi a Pápai szállítókapacitás lehetősége.
Persze, hogy prioritásban nem Mi-17PP a következő.
Az cikk utolsó bekezdésével teljesen egyetértek. Továbbá azt a feltételezésemet támasztja alá (talán), hogy
valami becsődölt vagy idejekorán leadott falconokról van szó, amit relatíve jó áron lehetett MOST beszerezni a piacról...
Jönnek még hírek sztm nemsoká, úgy hogy ki fog derülni hamarosan....
Vajon tényleg a Mi-17PP "repülő pingpongasztal" hiányzik leginkább a Magyar Honvédség kötelékéből?
https://jogalappal.hu/felderito-repulogepeket-vasarol-magyar-honvedseg/
Várjuk ki a végét, majd ha hivatalosan is lekommunikaljak hogy vesznek, nem vesznek, mit vesznek akkor elhiszem. A Magyar nemzet nem a Magyar közlöny.hmmm.. folyamatosan vannak belőlük eladó példányok a piacon....
https://www.avbuyer.com/aircraft/private-jets/dassault-falcon
csökkentett áron pld (netto?) 23, fél millió:
https://www.avbuyer.com/aircraft/private-jets/dassault-falcon/7x/351529
Egyszerre kettőt itt a Boutsen Aviation árul.