@molnibalage
14 gépre .... 14 kicseszett gépre, hova a francnak kell ide tanker még akkor is ha nem dedikált, itt létszükségletről beszéltünk meg ilyenek ha azt írnátok hogy Drón vagy még egy század Grif ,az oké, ez egészen egyszerűen pazarlás, mint pl a C17-es példám , de oké , tudod mit legyen , elmennek a Gripenek bevetésre nem messze ahogy írtad, előbb fogynak ki a lőszerből és a rakétákból mint a naftából.Bőven előbb ha olyan a helyzet, VAGY tegyük fel hogy nem lövöldözni mennek fel hanem járőrözni mert valamiért kell hogy 24/7 fent legyenek , előfordulhat ilyen,nincs azaz ég hogy ezt a dolgot ne lehessen tanker nélkül megoldani egy ekkora légtérben, az ország akármelyik határán is kell a járőr , kecsóra vagy pápára odaérnek, arról nem is beszélve hogy jönne a váltás X időnként
Anno is nagy téma volt ez mikor itt voltak az amik és mesélték hogy idefele hogy tankoltak a mieink meg csak ájuldoztak. Mi meg már akkor röhögtünk, mert mi ehhez kicsik vagyunk, kész , oktathatsz itt ki dolgokról, attól még ez nem változik,amíg a helyzet változatlan, ide nem kell tanker még "nem dedikált" se.Nem mondom hogy nem tud hasznos lenni , de nem nekünk , a lengyeleknél oké ,ukránoknál, franciáknál oké , elfogadom hogy kell nekik,megvan hozzá a méretük,de mi ide mit akarunk?
@blogen olvasok én eleget, anno volt egy ilyen srác a rajban aki szentül hitte hogy a T72-t nem viszi át az RPG , mert ő olvasott róla hogy több helyen is előfordult már hogy szimplán lepattant és emiatt azt hitte hogy ez mindig így van (ne is kérdezd), mindenkinek mondta,okosított nagyban mindenkit, mutogatta a cikkeket meg leveleket,aztán mikor láttunk RPG-t először lövészeten akkor meg kussolt.
Ez az egész tanker kérdés már elég rég óta itt van a tudatban de szerintem az a pénz ami erre elfog menni csak mert valaki kitalálta itt hogy legyen ilyen képesség ... hát nem tudom.Ha meg a rugalmasságról beszélünk akkor inkább azt adnám kritériumnak hogy nagyon rövid és nem betonos pályáról is képes legyen az üzemelésre,ez lenne a hasznos.