Szállítógépek váltása a MH-nél

piratvitorla said
<blockquote>gigabiga said
Nem értek hozzá, de egy mentőernyő több, mint 2 milla??

Bizony, a repülés nem olcsó mulatság... </blockquote>
Értem.

Viszont ha szétnézel az interneten 1000 euro körüli összegért már nem fapados ernyőt veszel. A cseh cég honlapján is 1000 euro körül árulják az ernyőket. (Tudom, hogy gyenge a Ft 
sf-laugh.gif
)

A másik dolog, hogy kerül a képbe a Consultrade 2002 Kft. ? Fő tevékenység: Üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás 

gigabiga said
Értem.

Viszont ha szétnézel az interneten 1000 euro körüli összegért már nem fapados ernyőt veszel. A cseh cég honlapján is 1000 euro körül árulják az ernyőket. (Tudom, hogy gyenge a Ft 
sf-laugh.gif
)

A másik dolog, hogy kerül a képbe a Consultrade 2002 Kft. ? Fő tevékenység: Üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás 
Azért itt másmilyen mentőernyőkről van szó, mint amit pl. egy vitorlázó gépben használnak... Az tényleg 1000 Euró körül már kijön... 
Egy mindennap használt strapabíró ülőernyő biztos többe kerül...

Mindenre gondoltam, csak vészelhagyásra nem. Legalábbis nem a személyzet részéről..

/Az orosz haditechnikát illetően háborús környezetben oly mindegy, hogy az semmisül meg vagy a nyugati. A repülőtechnikán kívül nem látok olyan nagy különbséget a nyugati típusok javára, hogy nekünk kötelezően azt kellene rendszeresíteni. S majdhogy 2x áron adják az utóbbit./

piratvitorla said
<blockquote>
<p class="new-blogpost-comment-notice">A merevszárnyú szállító gépeken kívül van még 3 típus aminél normál (nem katapultba épített) mentőernyőt használnak...
</blockquote>
Melyik az a 3?

Terminator said
<blockquote>piratvitorla said
<blockquote>
<p class="new-blogpost-comment-notice">A merevszárnyú szállító gépeken kívül van még 3 típus aminél normál (nem katapultba épített) mentőernyőt használnak...
</blockquote>

Melyik az a 3?</blockquote>
Jak-52, Mi-8/17, Mi-24...

<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Kiírták a szállítógép-tendert!
Bármilyen Ukrán vagy orosz üzletnek akkor lenne esélye ha ellentételezésként marha nagy kedvezménnyel nagyjavítanák az ÖSSZES helikopterünket ! Ha ilyenre nincs lehetőség C-27j az ideális választás szerintem .Katonai gép átépíthető VIP-nek asszem desszantajtóval is rendelkezik és rogyásig van belőle a piacon az USA üzlet lemondása miatt.

<a class="spLink spProfilePopupLink vtip" title="Profile" rel="nofollow">chimera</a>

Teljes mértében egyet kell ,hogy értsek veled! Talán abban nem ,hogy bármi realitása lehetne egy keleti üzletnek.

Olvassátok már el még egyszer a hírt és a tenderkiírást. Az egyiknek mindenképp utasszállító gépnek kell lennie.

An-140: Már megint egy előszériás gépet akartok rendszeresíteni? Az An-140-ből eddig kb. 30 db épült.

piratvitorla said
<blockquote>
<blockquote>A merevszárnyú szállító gépeken kívül van még 3 típus aminél normál (nem katapultba épített) mentőernyőt használnak...
<blockquote>
<p class="new-blogpost-comment-notice">Jak-52, Mi-8/17, Mi-24...

<p class="new-blogpost-comment-notice"> 

</blockquote>
</blockquote>
</blockquote>
<p class="new-blogpost-comment-notice">40 darab mentőernyő beszerzése.

<p class="new-blogpost-comment-notice">Akkor a 3 szállítógépen kívül (6 ernyő) a felsorolt 3 típusokból összesen 17 géppel (34 ernyő / 2 fő gépenként) számolnak hosszútávon? Van ugye egy "Keretszerződés 2 db Mi-24, 7 db Mi-17, 5 db Mi-8 típusú helikopter fenntartására" az oroszokkal, ez 14 gép. És talán van 2-3 aktív Jak-52. 14+ 3= 17 gép. Vagy ha a Mi-24, Mi-8-cal nem számolunk, a Mi-17-ben meg hárman ülnek (7x3=21) akkor még 7 tartalékernyő is marad. 

<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Kiírták a szállítógép-tendert!
Minden típus előszériásként kezdi, de az Antonov legalább megfizethető...! - Bár lehet drága is a kis szériából adódóan!

Vagy marad a használt gép - mely szintén lehet drága, a karbantartásokból /nagyjavításokból/ adódóan...!!!

Tanulság: Üres pénztárcával nehéz jól vásárolni !!!

Èn egy turbopropra tippelnèk! egy saab2000, egy dash-8 vagy esetleg egy atr közül kerülhet majd ki a gyõztes mert ennyi pènzbõl nem tudok komolyabbra gondolni, talán a már említett bae-146-ra!

van azért több is az AN-140 ből,, AN-140-100 néven, 3 országban is gyártják.

http://www.jetfly.hu/rovatok/repules/katonai/tipusok/oroszorszag_megvaltotta_az_an140t_gyartasahoz_kapcsolodo_jogokat/

http://hu.wikipedia.org/wiki/An%E2%80%93140

Terminator said 
<p class="new-blogpost-comment-notice">Akkor a 3 szállítógépen kívül (6 ernyő) a felsorolt 3 típusokból összesen 17 géppel (34 ernyő / 2 fő gépenként) számolnak hosszútávon? Van ugye egy "Keretszerződés 2 db Mi-24, 7 db Mi-17, 5 db Mi-8 típusú helikopter fenntartására" az oroszokkal, ez 14 gép. És talán van 2-3 aktív Jak-52. 14+ 3= 17 gép. Vagy ha a Mi-24, Mi-8-cal nem számolunk, a Mi-17-ben meg hárman ülnek (7x3=21) akkor még 7 tartalékernyő is marad. 

Az ejtőernyők számából nem érdemes túl nagy következtetéseket levonni a jövő géptípusait, illetve a gép létszámot illetően...

amúgy meg a Mi-8-cal miért nem számolunk? 

Egyébként meg amit leírtál: 2 Mi-24, 7 Mi17, 5 Mi-8 az már kapásból 40 db ernyő plusz az általad vélt 2-3 Jak = közel 40 ernyő...

Egyébként több ernyőre van szükség, mint a gépek szorozva a hajózó személyzet. Ha oktatás van többen vannak a fedélzeten. Ezen kívül az ernyőket időnként átvizsgálják, újra hajtogatják, beugorják stb... 

Szerintem az ejtőernyők kapcsán nem a pilóta mentőernyőkről van szó ! Szolnokon lejárt az összes RS-8LA körkupolás ejtőernyő szavatossága és azok helyett KELL beszerezni pár tucat desszanternyőt ! Csak erről lehet szó!

T. sondor961!

Igazad van, megnéztem.

Meg a megfizethető ár mellé jó bartelt és mégjobb fizetési konstrukciót tudnék elképzelni, ami nem kis dolog egy olyan országban, ahol mindig a lóvéról, illetve annak hiányáról beszélnek.

Nem beszélve, hogy a gépek újak, nem valami több kézen átment roncsok, amik közül a banánköztársaságok csemegéznek. Apropó, írták már előttem is, hogy Ghánának is van lóvéja CN-295-re,,, erről dumálok. Félek, hogy itt is be akarnak nyúlni valami UH-1 féle dolgba,, amit az eladó inkább Közép-Amerikába vagy Afrikába szánt,,, álmába sem gondolta (gondolom), hogy egy  NATO ország fog érte kapkodni...

Kétlem, hogy egy olyan eszköznél, ami az állami apparátust is szállítja, egy leharcolt típust rendszeresítenének. E tekintetben a presztízs előbbre való mint a rá szánt összeg, elég megnézni az Audi autókat, amiket használnak. Tudjuk ki fogja üzemeltetni? Kik fogják repülni? Hány "szabad" teherszállító pilóta van, akit átképezhetnek? Én még mindig nem írom le a volt MALÉV pilótáit és a 737-est sem. Sok repül belőle, anno ide az új változatok kerültek és van belőle teherszállító változat is.

A minisztériumok jó nagy részénél (Vidékfejlesztésinél biztosan tudom)már kb. két éve az AUDI méretű autókat Skoda SuperB-re cserélték. Szerintem 737 méret túl nagy, azt nem tudnák a katonai oldalról tálalni, tehát komoly okot adnának az ellenzéknek, hogy támadja Őket "presztízs beruházás" címen. Ez pedig rizikós lenne, hisz közelegnek a választások.