Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Biztosan géppuskás volt előtte a pilota.Ez mi ez???
(mármint a bombák és a bombatartók)
A szokás hatalmaBiztosan géppuskás volt előtte a pilota.
Ekkor még szolgáltak az egyhajtóműves típusok az oroszoknál? Hogyan került ez ide?? Az átrepülés sem lehetett egyszerű.Korai verziójú orosz Szu-17M az angliai Woodford-ban, 1994-ben:
1998-ig repültek az oroszoknál egyhajtóműves típusok a hadseregben. A repülőgépgyáraknál meg még a közelmúltban is repült saját tulajdonú MiG-21bisz és Szu-17UM.Ekkor még szolgáltak az egyhajtóműves típusok az oroszoknál? Hogyan került ez ide?? Az átrepülés sem lehetett egyszerű.
Az vicces, hogy a videóban MiG-21-esnek azonosítja. Hiába, azért ott is könnyen félresiklott az azonosítás egy-egy ritkábban látható típusnál.
A 80-as évek végén valamelyik Igaz Szó fényképén a magyar Szu-22 nekem is MiG-21 volt.
Ez egy régi 1974-es gyártású gép, amit még a hetvenes években selejteztek és földi oktatógépként alkalmaztak. Majd a kilencvenes években került kiállítási tárgyként Angliába.Ekkor még szolgáltak az egyhajtóműves típusok az oroszoknál? Hogyan került ez ide?? Az átrepülés sem lehetett egyszerű.
Kis kereséssel meg is találtam az egykor szebb napokat látott piros 54-est. Vigyáztak rá…
Mondanám, hogy nem az övék volt, ezért hanyagolták el, de amióta a Marham-i Victort is inkább szétvágták, mert egy hatalmas reptéren nem volt neki hely, nem mondok már inkább semmit.Erre szokták mondani, hogy: "Ez annyira tipikusan magyaaaaaar. Ebből is látszik, hogy ez itt a Balkán, mert sehol máshol nincs ilyen"
GBU–31 (V)3/B szerintem.Mivel támadtak a B-2 bombázók?
Van ennek ára? Tomahawkra találtam, de ehez én kevés leszek.GBU–31 (V)3/B szerintem.
Ez a 2000 fontos pct. változat a BLU-109 harci résszel.
25k USD táján van a JDAM ki. A bombatest talán egy 10-es lehet. A mezei Mk-84 5k USD táján van.Van ennek ára? Tomahawkra találtam, de ehez én kevés leszek.
Akkor nagyon nem kevés pént elszórtak.25k USD táján van a JDAM ki. A bombatest talán egy 10-es lehet. A mezei Mk-84 5k USD táján van.
Az elpusztított célokhoz képest nem.Akkor nagyon nem kevés pént elszórtak.
Ez attól függ,hogy hány bomba volt az ami működő gépet pusztított el és hány olyan volt ami csak használhatatlant. De nem is ez a lényeg, hanem az,hogy itt nem történt semmi extra, csak megtámadtak egy repteret és mégis mekkora pénzekbe került.Az elpusztított célokhoz képest nem.
De amikor egy teszten elszórt 80 db 500 fontos JDAM-et egy B-2, akkor miről beszélünk?
Ez jenki szemmel nem tétel. Ne magyar fejjel gondolkozz, ahogy a pilóták kb. elsírnák magukat, ha holnap valaki ideborítana ennyi JDAM-et.
Video: Watch a B-2 Bomber Destroy an Airfield with 80 Bombs
The weapon of war like no other goes to work.nationalinterest.org
Pár szó, Líbia egyik legnagyobb harcértékű repülőteréről, amit 2011-ben az USAF annyira komolyan vett, hogy Northrop Grumman B-2 Spirit bombázókkal pusztították el azt: