Nézd meg a rendszeresített fegyverzetet a két géphez...
Öööö, a Szu-22 gépekhez csak bombafegyverzet volt, mert a Kh-29 nem volt ugyebár függeszthető, mert soha nem volt meg hozzá a gerenda/adapter...
A Gripen EW képességei meg olyanok, hogy az a régi szovjet gépekhez képest kis túlzással majdnem hi-tech ELINT... A felderítő képesség meg nem a klasszikus fotós, csak éppen a TGP felbontása akkora, hogy egy F-16 méretű típus jó időben 20 km-ről megkülönböztethető egy Gripentől. Nézegesd a svéd felvételeket Líbiából. Ezen felül tudtommal az is lehetséges, hogy ezt a gép valós időben továbbítsa, "csak" ezt a képességet is meg kell venni.
és nekem ne gyertek azzal hogy majd ezt azt veszünk hozzá ha kell...
Az, hogy egy gép többfeladatos vagy sem nem a megvett dolgok határozzák meg, azt a gép alavető képessége adja. Az F-15A/B/C/D is bizony a kor szintjén multirole volt, csak ezt soha nem használták ki. A vas attól bizony képes volt rá pont annyira, mint az F-16A, ami ezt bizonyította Osirak felett (is). A Gripen pedig eléggé multirole, mert mindent és még sokkal többet is tud, mint a Szu-22 valaha tudott.
Soha nem fogunk hozzá venni semmi mást csak az az x db Maverick lesz...Melyik gépet küldenéd egy tisztán támogató feladatra? Arra jó a Gripen a Maverickkel?
Igen, jó. Csak éppen a tűzerú a kevés és drágán lett véve. Ettől függetlenül ne akar egy épületben lenni, amit telibekap egy olyan rakéta, ami harckocsikat szed szét. Hidd el, veszítenél...
Valódi rugalmasságot számunkra a Gripen nem ad..Nem is arra rendszeresítettük...PONT
Ez úgy téveszme, ahogy van. Most nem ad és egyébként meg pont azért rendszerítettük, mert a vas képes rá, csak ezek a marhák a teljes projektköltség elenyésző %-át nem költik rá, hogy ez a képesség realizálódjon.
Igazán utolsó...Igen a Fitter volt...És nem én gondolom egyedül így...
Mint látható nem én gondolom egyedül úgy, hogy ez az állítás finoman szólva nem igaz. A szó klasszikus értelmében meg élből nem igaz, mert soha nem volt klasszikus vadászgép képességeinek birtokában...