Szu-17 , Szu-20 , Szu-22 / Su-17 , Su-20 , Su-22 Fitter (Szuhoj)

xy3d6u5oec6va61inx8.jpg

Hello,

a mellékelt fotó és a nagyítás a sátorról, még az egy generációval korábbi, a hatvanas években gyártott MiG-21R készítette Afganisztánban, a nyolcvanas évek elején.

9u6cti.jpg

Én nem értek a fotózáshoz. Lehetett venni a sarki boltban ekkoriban olyan fényképezőgépet, ami nagy magasságban, nagy sebességgel haladó repülőgépen használva ilyenre képes?

Szivem szerint rávágnám, hogy igen. Mondjuk az egyetlen dolog ami miatt bizonytalan vagyok, hogy mekkora is az a nagy magasság?

És az a fényképező 800km/h-s sebességnél is tud ilyen képet készíteni?

Ez a zársebességtől függ és persze a repülési magasságtól. Ha magasan vagy, akkor nem olyan zavaró a nagy sebesség.
De igen, nem véletlenűl volak akkorák és olyanok amilyenek a fotófelderítő konténerek/felszerelések.

Gyönyörű!!! Anno, egyszer-kétszer volt alkalmam átélni a taszáriak rácsapását a börgöndi reptéren, mikor "baráti" látogatásra érkeztek a CSRP-t megijeszteni. Még a Mi-24 volt hasonlóan "meggyőző" szemből, fűnyíró üzemmódban...most is libabőrös vagyok.

A festesbe a szarnytobe a kamu legbeomlonyillasok nagyon jók. Nem tudja véletlen valaki hogy melyik géppel való osszekeverest szolgálja?

A festesbe a szarnytobe a kamu legbeomlonyillasok nagyon jók. Nem tudja véletlen valaki hogy melyik géppel való osszekeverest szolgálja?
Ha azokra a közel ellipszis alakú felületekre gondolsz, az nem festett felület és nem is megtévesztés, hanem natúr hőálló fém védőlemez a gépágyúk csőtorkolatánál (a durál lövésnél kiégne). Azért nem festik mert az első sorozatnál úgyis leégne róla a festék (a kétüléses gépeken baloldalt azért festett a felület, mert csak a jobb szárnytőben van gépágyú és hozzá hővédő lemez).

• Tetszik
Reactions: Szittya
Gyönyörű!!! Anno, egyszer-kétszer volt alkalmam átélni a taszáriak rácsapását a börgöndi reptéren, mikor "baráti" látogatásra érkeztek a CSRP-t megijeszteni. Még a Mi-24 volt hasonlóan "meggyőző" szemből, fűnyíró üzemmódban...most is libabőrös vagyok.

Igeeen!
Annak idején a seregbe mondogattuk egymásnak "hogy a 22-es (SZu-22) és a 24 (MI-24) kergessen végig a mezőn egy szál gatyába. Ez egy jókora anyázásnak felelt meg.
Brutális volt a Mi-24 szemből amikor a szolnoki reptéren a fűben üldögélő katonákra végzett rácsapást, csak úgy. Akkoriban még csak vendég volt arrafelé.

• Tetszik
Reactions: ZeiG