<blockquote rel="Kulso_54">
Értem én a <i> csapatmunka, szakértő, rutin, gyakorlottság</i> szerepét csak sajnos hiába küldöm el az önélerajzom a long beachi Boeing üzembe, nem fognak felvenni <b>repülőgéptervezőésösszeszerelőinasnak</b>. Pedig ott aztán jó mesterek dolgoznak akiktől sokat tanulhatnék.
De ugyanígy egy ottani mérnök sem fog oroszországban
Kulsö, ne csinald mar.... Ki a fene mondta, hogy kuldd el az öneletrajzodat a Boeing ceghez vagy barhova??? Meg mi az, hogy mesterek dolgoznak, mint valami manufakturaban? Jartal te barhova egyetemre?
Na, egy utolso, szemelyes pelda, nem repulöipar, de az analogia azonos lehet. Elvegeztem az orvosi egyetemet, millio tankönyv, elöadasok, vizsgak, minden. Diploma a kezben. Kesz orvos vagyok? Nem. Beallok egy rendszerbe dolgozni, ahol nagyon sok iratlan szabalyt, gyakorlati fogast az eletben tanul meg az ember, töle tapasztaltabbaktol, abban jartasoktol. Beosztanak egy rutinos föorvos melle es tanulok tovabb, segitek neki amiben tudok, ez a csapatmunka, es a generaciok közötti tudasatadas. Nem a jedi faszsagra gondolok, meg valami asztalosmesterre es az inasara, hanem erre.
Meg kell muteni teged egy konkret okkal, ket orvos közul valaszthatsz. Mindkettö negyven eves, mindkettö kb 15 eve dolgozik a szakmaban, es mindkettö diplomas szakorvos nyilvan. De az egyik olyan helyen dolgozott, ahol ilyen muteteket zsinorban csinaltak, igy ö is beletanult, a masik meg olyan helyen, ahol ilyet nem csinalt senki, sose latta. Ettöl persze neki is sikerulhet, valahol el kell kezdeni, csak lassabban, bizonytalanabbul, es több rizikoval fog menni.
Melyikben biznal jobban, hogy rendben megcsinalja?
Amikor pl az Admiral Gorskovot alig birtak az oroszok felujitani, az bizony erröl a jelensegröl is szolt, kezdve ott hogy ilyen jellegu friss tapasztalatok hijan nagyon rosszul mertek fel a szukseges idöt, es a tennivalokat. Vegul persze megcsinaltak, csak nehezen ment, es anyagilag komoly bukta lett az indiaiaknak.
Mindegy, ha nem erted, az se baj.
</blockquote>
Igen jártam egyetemre, de ezek után az az érzésem, hogy felesleges volt, mert az iskola meg a tananyag csak átverés
Küld el léccci a korház, főorvosod címét elküldöm oda a CV-m, aztán megyek oda dóógozni, majd hivatkozok rád, hogy megtanítot a szakmát nekem. Ott majd helyben megtanulok mindent, amit tudni kell.
Remélem érezhető a szarkazmus.