Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Milyen forrásaid vannak a minőség paramétereket radar, EW, data link, AAM minősége kapcsán?Roni
Azért a Szu-30 MKI sem rossz repülőgép. Szerintem sokkal többet tud, mint a mi Gripen C-ink.....
Miközben hazánkban a Gripen C-t modernnek tekintjük,
Ok, de akkor a te "szerintemed" nincs alátámasztv semmilyen műszaki paraméterrel...molnibalage
"Milyen forrásaid vannak a minőség paramétereket radar, EW, data link, AAM minősége kapcsán?"
Most őszintén, milyen hiteles, nyilvános forrása van erre bárkinek, bármilyen gép kapcsán?
Kb. annyi értelme van, mint Mike Tysont és Kokót összemérni. Nem azonos súlycsoport, ami definiál több képességet is.Mitől vicces?
Most itt megis skizofrén az egész komment. Először költségoldalról a mi lenne ha alapon tolod, most meg geopolitika alapján. Egységes vizsgálatrendszer sehol... Így én nem tudok gondolkozni...Egy Szu-30 MKI nem csak F-15-el akadhat össze, sőt azzal a legkevésbé... F-16, J-10, J-11, J-17. Ezek rohangásznak a környéken.
Most akkor ez már a HARMADIK féle összehasonlítás. Ez már tényleg vicces.Anno az indus tenderre neveztek a Gripennel. Szóval biztos vagyok benne, hogy összemérték a gépek tudását.
A svájciak a svájci tenderen szintén összemérték az eurokacsákat csak ők az F-18C-vel. Nekik az jött le, hogy az F-18C jobb, mint a Gripen C.
Mivel kellet volna összemérniük a Gripent, hogy "igazságos" legyen a tender? Az F-5-el meg a Mig-21-el? Mert azok egy méret kategória vele....
AMRAAM-ot a Szuhok alá, oszt csá. XDÉn arra reflektáltam, hogy Roni szerint minőségi ugrást kellene csinálniuk. Ebből nekem megint az jött le, hogy lesajnálja az orosz vasat szokás szerint.
A FBW önmagában nem fokmérő. Az F-16A majdnem össze paraméterét hozza a MiG-29 9.12 úgy, hogy semleges stabil kialakítása van.Egyrészt nagyon jó FBW-je van meg TVC-s hajtóművei.
Ez valid a legyezés tekintetében. Csak itt jön a gépméret. Eleve nem fair az összehasonlítás, mert fizikailag nem fér el egy 7 tonnás gép orrában akkora radar, mint egy 18 tonnáséban.Másrészt PESA rendszerű radarja. A Gripen C mivel is rendelkezik?
Ez is igaz.Másrészt van IRST rendszere. A Gripennek ez sincs.
21-es volt...Ezt mond annak a MIG-21/23 pilótának aki alól kilőtte a gépet egy izraeli F-15. Nem volt fer , nah
Bocs, elnéztem. Kséső van.molnibalage
Nem akarlak megbántani, de úgy érzem, hogy néha értő olvasási nehézségeid vannak.
Arról írtam , hogy az F-15 lőtte le ezeket, nem pedig fordítva!
Ezt elnézve tényleg csak ürügy kellett az FGFA-ból való kiszállásra és nem az oroszokkal volt bajuk.India elhagyhatja a francia harcosot a Su-30MKI javára
https://vpk.name/news/215571_indiya...rancuzskogo_istrebitelya_v_polzu_su30mki.html
Az országban ez a harcos az egyik legjobbnak számít, lehetővé teszi a légierő számára, hogy elpusztítsa az ellenséges célpontokat akár 130 kilométeres távolságig, míg Rafale sokkal kisebb. Ezen kívül, írja a kiadvány katonai Watch, a francia harcos alacsonyabb sebességgel, manőverezhetőség, kevesebb a hasznos teher. És a francia repülőgépek ára, mivel a pályázat jelentősen megnőtt.
130km hatótávú Az Export R-77?
Jó értem én hogy ha ennyi is egy rakéta hatótávja akkor max a célpontnak 500 km/h sebeséggel kéne repülni 14 km magasan és nem nagyobb 2 g manőverekkel.
Legalább is molni hansonlót magyarázott régebben
Nincsenek még indiai Rafale-ok, 2019-ben kell átadni az elsőt.Az indiai Rafale-ok üzemeltetésről találtatok valamilyen hírt? Azokkal minden rendben?
Nincsenek még indiai Rafale-ok, 2019-ben kell átadni az elsőt.