Tuti hogy valami ilyesmi.Ez annyira szovjet életkép.
Lehet csak a reptéren belül mozgatják a gépet,nem?
Néztem és rájöttem ez túl magas labda
traktor füstöl a hidegben, féklap kint, 5 keréknyommal
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Tuti hogy valami ilyesmi.Ez annyira szovjet életkép.
Lehet csak a reptéren belül mozgatják a gépet,nem?
Többre nem futja nekik, így is orosz hitelre tudták megvenni gyártási áron. Erre nyilatkozták az azeriek, hogy ők Szu-57-et vennének.
Ez alatt mit értesz? Hogy érted, vagy mire érted, hogy elmaradt?
ez miért maradt el vagy csak technológia teszt volt?
Nálunk is bevett szokás volt a traktorral vontatás. Legalábbis Pápán.
Szergej traktorral húzza haza a vasat? Bontásra vagy emlékbe? Lakótelepen szomszédok hogy örülnek majd a reggeli bemelegítéseknek
ok megyek olvasomEz alatt mit értesz? Hogy érted, vagy mire érted, hogy elmaradt?
Ezt a fotót még Karácsony előtt linkeltem a kísérleti típusos topicban, némi segédmagyarázattal.
Gondolom, a Szu-47 Berkut-ról már biztos hallottál.ok megyek olvasom
a képet vk-n találtam és nem tudom a gép történetét
Igazi Tech-demo repülőgép.Gondolom, a Szu-47 Berkut-ról már biztos hallottál.
Na, ez annak egy igen korai, 1983-84-es előtanulmánya.
De a linkelt fotón látható Berkut-ra emlékeztető tárgy nem repülőgép volt, csak egy 1:1 méretarányú mock up.
Gondolom, fából.
Itt van még pár előtanulmány a Berkuthoz, illetve pár továbbgondolás is, mint például a kilépőél intenzív előrenyilazottságát megtartva, hátranyilazott belépőéllel az YF-23-aséhoz hasonlatos trapézszárnnyal is továbbképzelték a gépet:
http://paralay.world/s37.html
Megmondom őszintén, ennél, illetve a MiG 1.44-esnél is látott módi, vagyis hátul a két hajtómű, előttük a súlypontban a belső fegyvertér nekem jobban tetszik, mint a Szu-57-es két enyhén S, de inkább egyenes szívócsatornája és hajtóműgondolája közé hosszában elosztott dupla fegyvertér.
Az amerikai YF-23, YF-22/F-22 Raptor és az egy hajtóműves F-35 is a súlypontjához közel tartja a belső fegyvertereit.
A Szu-57-esnél viszont nagy a súlypontvándorlás aszerint, hogy melyik fegyvertér az üres.
Ha nem lövik le az eredeti AL-41F-et és a MiG 1.44 kivéreztetése után azokat a Berkut kapta volna meg, ez utóbbi meg trapéz szárnyakkal ment volna tovább, az oroszoknak már rég volna egy működő 5. generációs gépe.
Elnöki kísérő Szíriában
Ezeket képeket ki készíti az elnoki géprol?
Vagy van erre sajtófotós a gépen?
Itt van még pár előtanulmány a Berkuthoz, illetve pár továbbgondolás is, mint például a kilépőél intenzív előrenyilazottságát megtartva, hátranyilazott belépőéllel az YF-23-aséhoz hasonlatos trapézszárnnyal is továbbképzelték:
Ha nem lövik le az eredeti AL-41F-et és a MiG 1.44 kivéreztetése után azokat a Berkut kapta volna meg, ez utóbbi meg trapéz szárnyakkal ment volna tovább, az oroszoknak már rég volna egy működő 5. generációs gépe.
https://m.origo.hu/nagyvilag/20200128-lezuhant-egy-katonai-repulogep-algeriaban.html
"Lezuhant egy katonai repülőgép keddre virradó éjjel Algériában, az ország fővárosától 500 kilométerre keletre."