Szu-27 / Szu-30 / Szu-33 / Szu-35 Flanker (Szuhoj)

Ezt az R-37M rakétát már mindenféle konfigurációban függesztették a Szu-35Sz-re:

photo-2023-03-12-20-03-03.jpg
Vajon mire lőhetnek?

Miért ? A felkapott multirole kifejezés mennyivel kifejezőbb ?
Mi a baj a vadászbombázó kifejezéssel? A szovjet-orosz terminológia is ismeri, habár az is tény, hogy a Szu-35Sz-re az orosz is "mnogocelovoj isztrebityel" megnevezéssel hivatkozik a legtöbbször.
Az pedig többcélú vadászgépet jelent.
Csak arra utaltam, hogy molni esetében a purista vonalat képviselve az volt a fixa idea, hogy vadászbombázó kizárólag az F-111, Szu-24, Szu-34 vonalon mozgó dedikált típus lehet és párszor még vérre menő harcot is folytatott miatta a kommentek közt :D

• Tetszik
Reactions: Miskolci Ogre
Na de majd a hét elején akkor megírom a sztorit rendesen, külön kitérve az orosz-izraeli viszonyra ennek kapcsán meg az esetleges újabb iráni fegyverszállításokra
És nyugger kollega megszülte valá a perzsa Szuhojokat

Biztosan azt próbálják prezentálni, hogy milyen variábilis a függesztmény.
Így van. Egy dolog ugyanis az oldási teszt és egy másik a hordozás. amihez a legjobb terep a mostani bevetéseken adódik. Azt is nézik, hogy melyik függesztési ponton hogyan "fárad" a szerkezet, mert mindenhol más és más erőhatások, légáramlatok érik. Ez egy elég nagy rakétatest, nagyon nem mindegy, hogy hova rakják.

Elég lett volna, ha 2Mmel elrepül mellette.

Amúgy érdekes módon sehol nem láttam ezt felvetve , de nem realisztikusabbab az hogy valami EW poddal szedte le a su27 a drónt ?
Miért kéne ilyesmi, vagy bármilyen fizikai kontaktus egy olyan gépnek aminek van két 14,5 tonna tolóerejű hajtóműve? Egy ilyen gép, csak elé repül a Predátornak bekapcsolja az utánégetőt és szerencsétlen Predator darabjaira hullik.

Miért kéne ilyesmi, vagy bármilyen fizikai kontaktus egy olyan gépnek aminek van két 14,5 tonna tolóerejű hajtóműve? Egy ilyen gép, csak elé repül a Predátornak bekapcsolja az utánégetőt és szerencsétlen Predator darabjaira hullik.
Teszt ? Mért ne akarnák tesztelni ew eszközeik amerikai drónokon ...

Az MQ-9 Reaper utazó sebessége épp csak picivel van 300km/h felett. Persze tud ennél gyorsabban is repülni, de miért is könnyítenék meg a dolgot az amcsik? Ezért is volt ügyes az orosz pilóta, hogy le tudta "csapni" a drónt. Már, ha szándékosan tette, és nem véletlenül ütköztek.

Miért lenne felesleges, ha viszonylag épségben csobbant az a Reaper?

Egyébként csak a lényeget veszítjük szem elől: végre leszedtek egy ilyen szart a Fekete-tenger felett.
Akkor felesleges, ha nem csobban, csak beporszívóz mindent és hazarepül.

• Tetszik
Reactions: bel
Akkor felesleges, ha nem csobban, csak beporszívóz mindent és hazarepül.
Nem vagyok 100%ig biztos benne, de szerintem a Reaper nem EW "porszívó".
De ennyi erővel bármilyen ellentevékenység használata rizikós, mert mondjuk ha van egy új rakétád, amivel le akarsz lőni egy ellenséges repülőeszközt, akkor azt sem ildomos használni, mert ha célt téveszt, még a végén kiderül, hogy van egy új rakétád :confused:

Nem vagyok 100%ig biztos benne, de szerintem a Reaper nem EW "porszívó".
De ennyi erővel bármilyen ellentevékenység használata rizikós, mert mondjuk ha van egy új rakétád, amivel le akarsz lőni egy ellenséges repülőeszközt, akkor azt sem ildomos használni, mert ha célt téveszt, még a végén kiderül, hogy van egy új rakétád :confused:
Valóban nem, de ha jól emlékszem besugárzásjelzője van és a Fekete-tenger felett van épp elég EW porszívó. Én az ár érték arányról beszélek. azt a Reapert a Szuhoj kismillió módon leveri az égről anélkül, hogy fegyvert vagy EW eszközt használna. Szerinted megéri ilyen esetben kockáztatni az EW titkaid? Ha nincs más megoldás, akkor nem szabad gondolkozni, használni kell az EW-t, de ez azért nem egy ilyen szituáció volt.