M
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szerintem én tudok viselkedni, nem én mutatom egy sértett kiskamasz mentális jellemzőit, aki örökké hozzá akar vágni nehéz és kemény tárgyat olyan emberekhez, akik vagy nem esnek tőle hanyatt, vagy csak szimplán vitázni mernek velem.Volt, számtalanszor. Hát nálad...?
Pont ezért vagy korrektebb pali, szerintem. Tőled még idiótázást, kurva anyázást, ostobázást sosem olvastam. Vitázni, vitatkozni, ötletelni szeretek, s nem kell mindig mindenben egyet érteni mindenkinek. Az viszont azért nem rossz, ha ember is tud maradni mellette mindenki, és nem lesz alpári tróger a stílus.Nálam is elszakadt a szíj amikor Montezuma beidézte a mondatot amiben leírtam, hogy mit értek a nagy sebességű közelharcalatt, a rákövetkező mondatban meg megkérdezte, hogy most akkor mit értek alatta. Mondjuk én igyekszek senkivel sem személyeskedni ettől függetlenül.
Aha, persze ezért személyeskedsz folyton és játszod a képernyő mögött fotelpszihológust úgy, hogy gyakorlatilag két perce vagy itt. 2015 augusztusi a reged. Fogalmad nincs róla, hogy mi a múltam...Szerintem én tudok viselkedni
Lásd itt. Kőkemény személyeskedés, ráadásul még ökörség is, mert vannak barátaim...Nehéz lesz, de megéri, akár még barátaid is lehetnek majd eme progresszív folyamat eredményeképpen,
Ez azért vicces, mert folyamatosan az orosz fanok azt mantrázták, hogy még LoaL képességei is lehet az MCG miatt és úgy van BVR képessége akár szemből indításkor vagy akár beaming után is LoaL-ohat. Na ez kicsit messze van az "ugyanúgy működiktől, mint az R-73"...molnibalage
Az R-27T úgy működik mint az R-73 ugyan mi akadálya lett volna rátenni?
Szomorú, hogy nagyon hamar szakadnak a szíjak.
Ide sokan azért jönnek (én biztosan), mert hobbi és kikapcsolódás, jó, hogy hasonló érdeklődésű emberekkel lehet diskurálni.
Ennyire azért nem kellene véresen komolyan venni ezt az egészet, ezen semmi nem múlik, a kőkemény valóság nem a monitor mögött van.
Ez a gépek számától és a magasságtól függ.Manőverező légiharc a nem BVR tartományban zömmel milyen sebességhatárokon belül zajlik? Nem szubszonikus, rövid idejű hirtelen gyorsításokkal?
Nem, de minél nagyobb a kezdősebessége a rakétának annál nagyobb a DLZ és a NEZ, illetve indítás után, még ha látna is az ellen akkor az ő indítási zónája is könnyebben összenyomható.Hatékony stealth esetén nem előfeltétel az 1M feletti sebesség a BVR eljárás sikeréhez.
Mi a fenét értesz rövid idejá impluzusoknak? Jeleneg ott tartunk, hogy a DIRCM is vakítja a rakétát, de másodperces megvilágítással sem tudja a finom elektronikát szétégetni. Ha nem világítod meg folyamatosan a célt lézerrel, akkor a büdös életben nem okoz komoly kárt még több száz kW teljesítménnyel sem.Rövid idejű impulzusok esetén nem kell semmit folyamatosan a célon tartanod, elég lehet az is, ha rövid időintervallumokban "irányba" rakod a masinát. Gondolok a Raptor vagy az F-35 AESA radarjára, ami a pletykák szerint - elvileg - "fegyverként" is elsüthető.
Természetesen ezt is nyugodtan nevezheted rizsának meg faxságnak, lelked rajta.
Manőverező légiharc a nem BVR tartományban zömmel milyen sebességhatárokon belül zajlik? Nem szubszonikus, rövid idejű hirtelen gyorsításokkal?
Hatékony stealth esetén nem előfeltétel az 1M feletti sebesség a BVR eljárás sikeréhez.
Szomorú, hogy nagyon hamar szakadnak a szíjak.
Ide sokan azért jönnek (én biztosan), mert hobbi és kikapcsolódás, jó, hogy hasonló érdeklődésű emberekkel lehet diskurálni.
Ennyire azért nem kellene véresen komolyan venni ezt az egészet, ezen semmi nem múlik, a kőkemény valóság nem a monitor mögött van.
A MiG-23MF-ben ezek szerint tévedtem, bár harcászati alkalazásánál eddig minden forrás MSz-ről beszélt és nem sikerült olyan roncsról képet sem látnom, ami MF lett volna. Nehogy már ennyi MiG-23 kill közül egy MF-et sem sikerült igazolni. Ettől függetlenül Galcolm kommentjének hajlamos vagyok hinni, akkor főleg, ha lenne kép vagy szöveges forrás bármilyen féltől (jenki hírszerzés, <b>orosz export lista</b>, tökmindegy), ami ezt alátámasztja.
Valószínűleg az ASEA technologia még sokáig fejlődni fog, meg ott a LIDAR, is amelyet szintén a jövő lokátorának is jellemeznek egyes szakértők és teljesen más hullámhosszon működik.
<b>speziale</b>
Ha egy AESA radar kimenő teljesítménye megduplázódik, akkor a detektálás hatótávolsága is egyenes arányban megnő? Nem hinném.
<blockquote rel="molnibalage">
A MiG-23MF-ben ezek szerint tévedtem, bár harcászati alkalazásánál eddig minden forrás MSz-ről beszélt és nem sikerült olyan roncsról képet sem látnom, ami MF lett volna. Nehogy már ennyi MiG-23 kill közül egy MF-et sem sikerült igazolni. Ettől függetlenül Galcolm kommentjének hajlamos vagyok hinni, akkor főleg, ha lenne kép vagy szöveges forrás bármilyen féltől (jenki hírszerzés, <b>orosz export lista</b>, tökmindegy), ami ezt alátámasztja.
A "jövő lokátora" valószínűleg az "optikai radar" lesz (a neve ne tévesszen meg, mert nem a "fénytartományban", hanem rádióhullámokkal működik ez is és csak a rádióhullámok generálásnál és a beérkező jelek feldolgozásnál használ optikai komponenseket).
kelepisti
<i>"Én úgy tudom, hogy sem az izraeliek nem ismerik el a veszteségeket sem oldalszámokat nem tudunk. Az első exportverzió az MF volt amely hordozott BVR rakétát. Szíria MSz változatokkal rendelkezett elsősorban."</i>
Ezt én is így tudom, csak ugye az állításom azzal lett cáfolva, hogy nem volt a szíreknek BVR képes gépe. Lehet tényleg nem volt, de elég sok forrás van arra, hogy azért akadt ilyen.
Az én eredeti érvelésem pedig az volt, hogy:
volt a szíreknek BVR képes gépe, de semmire nem mentek vele!
Elsősorban az izraeli EW/ECM miatt.
Az általam betett idézet is ezt igazolja, ugyanis max egy drón lelövését képesek fölmutatni BVR ügyben.
Ezen logika alapján pedig kijelenthető, hogy egy NATO vs. VSZ esetén ahol mind két oldalon komoly EW képesség volt, igazából nem sokat ért volna a BVR. (<i>Hozták volna a vietnami 5%-ot</i>)
Ezért is lett olyan a MIG-29/Szu-27 páros amilyen.
Kifejezetten manőverező légi harcra vannak kihegyezve, IR érzékelővel, és a MIG-29 esetén sisakcélzóval.
Ezen állításomat vitatja molni elég sok ideje, szerintem nem túl sikeresen.