MAC, végigolvasva a sok posztot, amit te írtál, és kaptál rá másoktól:
Kína papíron nagyon impresszív dolgokat tud, jól halad az 5 gen protóval, és az AESA , ARH-technológiákkal. Hogy milyen VALÓDI problémákkal küzdenek ezekben? Azt nem tudjuk. Ahogy fentebb valaki írta, PÉNZÜK van, HÁTTÉRIPARUK van, a Reverse Engineering mint fogalom igazából az egyetlen hamisítatlan MADE IN CHINA dolog, amit hozzájuk köthettünk a 80-évekig. Ezt nem zrikálásnak mondom, náluk komplett iparág/tudomány lett pont az, amit én úgy érzem hogy te próbálsz itt lépten nyomon eltagadni. Ez a sikerük kulcsa, nem is értelek, ha ÉN KÍNA szimpatizáns lennék, büszke lennék rá, nem eltagadnám, nyilván való, hogy ezzel sikerült ledolgozzanak rengeteg hátrányt. HA én lennék a döntéshozó, a továbbiakban is megvennék a saját fejlesztések gőzerős támogatása mellett, MINDEN elérhető korszerű technológiát, és próbálnék ellesni belőle mindent, amit csak lehet. Na sanszosan ezért kell nekik a 24db Szu-35, mert ez jó befektetés nekik hosszú távon, és igen, ha rajtuk múlt volna, esélyesen csak 1-2 db ot szerettek volna venni, ez szerintem a MIN darabszám, amit NEKIK az oroszok hajlandóak voltak eladni egyáltalán. A huzavona meg fix pont ezért megy ezerrel, hogy milyen technológiával, mikor, milyen politikai háttéralkuval megy majd a boltolás.
Ahogy mondtam, azzal bár egyet értek, hogy már középtávon is övék a jövő, és előzni fogják előbb az Oroszokat, majd esélyesen később az USA-t is, ne keverjük azt össze, hogy már semmit sem tanulhatnak az Oroszoktól, mert a sok titok mellett, amelyek részleteibe NEM látunk bele(akárki hoz híreket innen meg onnan) a nagy egész még mindig azt mutatja, hogy ŐK vesznek technológiát az oroszoktól(ahogy mondtam egyébként szerintem nagyon helyesen), és nem fordítva.