Szu-27 / Szu-30 / Szu-33 / Szu-35 Flanker (Szuhoj)

De attól még leszállíthatták, csak mivel nincs kép, ezekkel illusztrálták.
????

Azért írtam tegnap, hogy hogyan lesz bizonyítva, mert nem biztos, hogy lesznek róla képek. :)

Képek lesznek, csak nem biztos, hogy még ma.
Várjuk meg a hivatalos bejelentést a gépek átadásáról. Az hamarább lesz mint a képek.
Nem véletlenul írtam korábban, hogy nincs spotterunk Komszomolszkban.

Biztos,hogy Tajvannál fognak állomásozni.

Vagy valamely más vitatott térségnél. Néhány napja posztoltam egy videót H-6-osokról amint robotrepülőkkel a szárnyaik alatt járőröznak Japán környékén. El is fogják őket japán F-15-ös és egy ideig kísérik is őket. Az érdekes, hogy a kíséretet Szu-27/J-11-esek adják. Furcsának tűnt mert ezeknél már vannak potensebb gépeik is, de belegondolva logikus. Ez egy macska-egér játék, ahol ez ellenfél megpróbál minnél többet megtudni a másikról. Mindent elkövetnek, hogy egymást arra provokálják, hogy tűzvezérlése állítsák a radarjaikat stb.
Ha Szu-35 fognak esetleg használni, akkor és annyit kapcsolgatnak amennyit csak akarnak, a potenciális ellenfelek kb annyit tudnak meg, hogy kb mire képes egy sanszosan lebutított orosz lokátor.

• Tetszik
Reactions: therob and arbalest
Úgy tudom,hogy az oroszoktól vett technikát nem állomásoztathatnak az orosz határ x km-es körulzetében valamilyen közös megállapodás értelmében.

• Tetszik
Reactions: gacsat
Ez?
C_Data_Users_Def_Apps_App_Data_INTERNETEXPLORER_T.jpg

• Tetszik
Reactions: ghostface
A kép homályos, ez már bizakodásra ad okot, hogy valódi. Ha éles lenne biztos nem hinném el.

Még mindig nagy az elmaradás az orosz légierőnél annak ellenére is hogy a közelmúltban több modern szu-30sm34 és 35 gépet kaptak.
http://vpk.name/news/171375_Rossiis..._amerikanskoi_The_National_Interest_SSHA.html

A cikk szerint "25 év " Nálam ez inkább 30!

Nem tudom mikor használtak célmegjelőlő konténert a jnekik de 91-ben már az is ott volt.
JHMCS 2007-9 táján kezdett terjedni azóta már van európai is .
Apache-hoz sisakcélzó már ott volt 85-ben ellenben a mi-28nm tartozoó sisak még csak labor teszt .
És persze JHMCS sisakon már túlmutat a 400 ezer dolláros új f-35 sisakja .

Van sz-300 pmu2 sz-400 és már lassan sz-500 is de aim-120c7 szintű rakéta nincs:confused:
Drónjaik ott vannak amiket izrael használt a Bekaa völgyben még a háború idején felderítésre o_O

Kicsit utána nézve a dolgoknak elképesztő milyen lemaradásban vannak :oops:

Még mindig nagy az elmaradás az orosz légierőnél annak ellenére is hogy a közelmúltban több modern szu-30sm34 és 35 gépet kaptak.
http://vpk.name/news/171375_Rossiis..._amerikanskoi_The_National_Interest_SSHA.html

A cikk szerint "25 év " Nálam ez inkább 30!

Nem tudom mikor használtak célmegjelőlő konténert a jnekik de 91-ben már az is ott volt.
JHMCS 2007-9 táján kezdett terjedni azóta már van európai is .
Apache-hoz sisakcélzó már ott volt 85-ben ellenben a mi-28nm tartozoó sisak még csak labor teszt .
És persze JHMCS sisakon már túlmutat a 400 ezer dolláros új f-35 sisakja .

Van sz-300 pmu2 sz-400 és már lassan sz-500 is de aim-120c7 szintű rakéta nincs:confused:
Drónjaik ott vannak amiket izrael használt a Bekaa völgyben még a háború idején felderítésre o_O

Kicsit utána nézve a dolgoknak elképesztő milyen lemaradásban vannak :oops:
Az első generációs TGP a Pave Tack és Pave Spike volt, a '70-es években.
A következő generáció az USA-ban a LANTIRN, ez 1991-ben kis mennyiségben volt a Sivatagi Vihar alatt.
'90-es évek közepe a LITENING, de ez nem jenki, de elvileg LANTIRN feletti szint.
A 2000-es évek elején (03-04?) már jött a Sniper és kicsit később a Litening II, ami valahol Sniper szint tája lehet (elvben.)

JHMCS már a 2000-es évek elején létezett és használt volt, 2007-ben a jenki típusok egy részén széleskörűen használt volt, nemhogy 2009-ben. F-15E-n jelent meg a legkésőbb 2012 táján. A Super Horneten már 2001-ben tesztelték, USAF gépeken 2003-ban jelent meg, először a vadászfeladatokat ellátó alakulatoknál.

Drónt nem tudom, hogy mit használt Izrael felderítésre, de kétlem, hogy az azon levő rendszerek közelében lennének a mai átlagos civil quadcoperének is... Izrael tudtommal csak csali gépeket vetett be, amivel felzavarta a légvédelmet. Akkor IR/TV kamerás mai értelemben vett UAV-je nem volt senkinek még az USA-nak sem. Az első mai fogalmaink szerinti UAV a Preadator volt a '90-es évek közepétől.

Szu-300MPU-2 csak Kínában van. Ha már így szóba került...

1979, Sz-300PT Birjúza (SA-10A) rendszeresítése SzU-ban,
5V55K rakéta 47km lőtáv (*síma parancsközlő)

1983, Sz-300PSz Volhov-M6 (SA-10B) rendszeresítése SzU-ban,
5V55K rakéta 47*km lőtáv (*síma RPK, parancsközlő)
5V55R rakéta 75km lőtáv

1989, Sz-300PM Volhov-M6M (SA-20A) rendszeresítése SzU-ban
48N6 rakéta 150km lőtáv

1989, Sz-300PMU Volhov-M6 (SA-10B) export NDK, Bulgária, Csehszlovákia, Kína
5V55K rakéta 47*km lőtáv (*síma parancsközlő)
5V55R rakéta 75km lőtáv

1994, Sz-300PMU-1 Volhov-M6M (SA-20A) export Kína, Görögország, Algéria, Vietnám

2004, Sz-300PMU-2 Favorit (SA-20B) export Kína
48N6E2 rakéta 200km lőtáv
9M96E rakéta 30*km lőtáv *ATBM rakéta

2007, Sz-400 Triumf (SA-21) rendszeresítése Oroszországban
48N6DM rakéta 250km lőtáv
9M96 rakéta 30*km lőtáv *ATBM rakéta

Köszönöm az összefoglalót molni:)

JHMCS már a 2000-es évek elején létezett és használt volt, 2007-ben a jenki típusok egy részén széleskörűen használt volt, nemhogy 2009-ben.

Hát nem semmi hogy már az is lassan 20 éve létezik az orosznál meg még mindig scifi

Köszönöm az összefoglalót molni:)

Hát nem semmi hogy már az is lassan 20 éve létezik az orosznál meg még mindig scifi
Azt nem ertem mi a reteknek ekézed heti 50 szer az oroszokat?Zavar vagy egy multbeli serelem...miert nem ekezed heti szinten az angolokat,olaszokat franciákat,nemeteket.
A nyakamat ra hogy egy IKEA butort nem tudsz összerakni papir alapjan, de erre állandóan van időd ,hogy ezeket leírd.