Első képek a Pak-Fa 9. protójáról.:
http://biztpol.hungarianforum.net/t18-orosz-legi-es-kozmikus-erok#1318
http://biztpol.hungarianforum.net/t18-orosz-legi-es-kozmikus-erok#1318
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A sárgás/világosbarnás (orrkúp) felületek azok valószínűleg üvegszálas kompozit-anyagok, a szürkék meg szénszálas kompozitból készültek, bár a világosabb/fakó-sárga felületek (főleg a nagyobb hőterhelésű szárny-belépőéleken) lehetnek eloxált durállemez-felületek is.Miért sárga egyik rész másik meg szürke, helyenként vegyesen is?
Megmondom őszintén, hogy a 9. (alsó) gépen a 4 sor furat+1 cikkcakkban futó a szárnysík fölött, és a 2 sor furat+1 cikcakkos sor a szárnysík alatt, meg ezeknek az egész kivitele nekem vagy durva kiviteli/gyártási hibára és annak a gyorstalpaló kijavítására, vagy valami sérülés kijavítására utal. Erre mutat a nagy törzs-oldali síkban megtört szerelőnyílás-fedél felső szélénél a szintén meglehetősen "egyéni kivitelű" furatsor, meg hogy a lefelé kitérített belépőél (orrsegédlap?) fölső-belső részéről szintén le van szerelve a borítás. Szóval itt már vagy a teljesen kész gépbe kellett utólagos áttervezés miatt nagyon komolyan belenyúlni, vagy valamilyen sérülés miatti "tatarozás" nyomait láthatjuk szerintem. Egyébként azért írtam szegecs helyett furatsort, mert nekem a képet kinagyítva ezek inkább csavarfejnek/furatnak tűnnek, szegecsnek kicsit túlméretesek.Elso és kilencedik
Jol látom hogy a kilencediken vegre eltünt a marha nagy pitot cső a gep oldaláról?Elso és kilencedik
Megmondom őszintén, hogy a 9. (alsó) gépen a 4 sor furat+1 cikkcakkban futó a szárnysík fölött, és a 2 sor furat+1 cikcakkos sor a szárnysík alatt, meg ezeknek az egész kivitele nekem vagy durva kiviteli/gyártási hibára és annak a gyorstalpaló kijavítására, vagy valami sérülés kijavítására utal. Erre mutat a nagy törzs-oldali síkban megtört szerelőnyílás-fedél felső szélénél a szintén meglehetősen "egyéni kivitelű" furatsor, meg hogy a lefelé kitérített belépőél (orrsegédlap?) fölső-belső részéről szintén le van szerelve a borítás. Szóval itt már vagy a teljesen kész gépbe kellett utólagos áttervezés miatt nagyon komolyan belenyúlni, vagy valamilyen sérülés miatti "tatarozás" nyomait láthatjuk szerintem. Egyébként azért írtam szegecs helyett furatsort, mert nekem a képet kinagyítva ezek inkább csavarfejnek/furatnak tűnnek, szegecsnek kicsit túlméretesek.
Na ne.... Még gépbe sem szerelték...Befejezéséhez közeledik a PAK-FA új hajtóművének és fegyverzetének fejlesztése
http://www.aerotech.hu/newsdetail.php?tdate=2016-11-14&ttitle=Befejezéséhez_közeledik_a_PAK-FA_új_hajtóművének_és_fegyverzetének_fejlesztése