Meló volt...Azt gondoltam, hogy nem az eheti lottó számokról írsz.
Viszont, ha nem fejted ki bővebben, akkor kár volt írnod.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Meló volt...Azt gondoltam, hogy nem az eheti lottó számokról írsz.
Viszont, ha nem fejted ki bővebben, akkor kár volt írnod.
Az más! Akkor nem szóltam.Meló volt...
Mondjuk a Szu-57-nél azt én sem értem, hogy pont a fegyvertér ajtaja miért nem működne. Túlságosan alapdolognak és egyszerűnek tűnik ahhoz, hogy az ne működjön. Ha egy szenzor nem működne az más lenne, de nem egy ajtó.
Néhány, a stealth képességek elemzésre készített ábra:
...
Remélem valaki, nálam okosabb, elmagyarázza, hogy mit is látunk.
Szíriába mire lőttek volna AA fegyverrel, a békegalambok repdeső tömegeire? Akartak tesztelni egyet, ha ez tényleg Szíriában volt, akkor AG fegyveren kívül nem volt amit teszteleni, amivel még lőni is lehet.Az egy dolog, hogy használható a belső tér - a kérdés milyen tarományokban.
Mert ugyebár teljesen más kioldani vízszintes repülésben mint mondjuk süllyedésben, hangsebesség fölött, fordulóban, -G tartományban, etc....
Ráadásul láttunk 1 darab fegyverfajta oldását. Egy AG fegyverét, ami a gépnek nem igazán a fő profilja (oroszok rogyásig vannak földi támadó gépekkel). Pont, hogy az AA fegyverzet lenne érdekes, szuperszonikus tarományból indítva - ez most szép és jó, de kb. annyira hasznos, mint az F-22 bombaoldási tesztjei voltak...
Szíriába mire lőttek volna AA fegyverrel, a békegalambok repdeső tömegeire? Akartak tesztelni egyet, ha ez tényleg Szíriában volt, akkor AG fegyveren kívül nem volt amit teszteleni, amivel még lőni is lehet.
Nekem úgy tűnik, hogy relatív gyorsan kijött a szivar belőle, valószínűleg az indító-kidobó részen volt a lényeg, és nem az ajtón, ami egy lemez három sarokkal és egy hidraulikus hengerrel, nem kell túl nagyot gondolni róla.
Szíriába mire lőttek volna AA fegyverrel, a békegalambok repdeső tömegeire? Akartak tesztelni egyet, ha ez tényleg Szíriában volt, akkor AG fegyveren kívül nem volt amit teszteleni, amivel még lőni is lehet.
Nekem úgy tűnik, hogy relatív gyorsan kijött a szivar belőle, valószínűleg az indító-kidobó részen volt a lényeg, és nem az ajtón, ami egy lemez három sarokkal és egy hidraulikus hengerrel, nem kell túl nagyot gondolni róla.
Ahha. Szóval egy csilli-villi stealth robotgépet kellet a buckalakókra indítani – eddig mintha éppen azt a dumát hintettétek volna, hogy a jenkik milyen hülyék, hogy csilli-villi cuccokkal lőnek buckalakókrta – megalol így estére
Amúgy egy ilyen cucc mégis miféle teszten eshet át ott (ha már így megemlíted)? Nem kell légvédelmet áttörni, nincs ott semmi, akkor? Semmit nem tehetnek ellene a felkelők. A pusztítást meg ilyen célok ellen sokkal értelmesebb odahaza tesztelni, ahol nyolcvan oldalról filmezhetik, mehet a telemetria szabadon millió szenzorral a földön, hogy mit csinál a célpontal. Ami extra ott van az az emberhús, de azon nem nagyon van mit tesztelni, mi kárt csinál abban.
Na meg az ajtó – ez de mókás. Meg sem értetted, mit írtam. Segítek, az ajtó nem lényeg (bár azért kinyitáskor pl. ne flattereljen be, tudni kell, milyen megfúvási viszonyok között milyen örvényket gerjeszt, amin át kell tolni a cuccot, imeg vagy félezer más szempont...), hanem a kidobószerkezet milyen megfúvás, állásszög és túlterhelés közben milyen erővel működjön hatékonyan és biztonságosan, stb... ez minden fegyverre más és más. Erre az AG fegyverre láttuk, hurrá. A lényeges eszközökre láttuk? Vagyis AAra? Nem. (ha lenne, ne félj mutogatnák, miért ne? De nem szíriában, naná, oda aztán minek ez a képesség – mondjuk a stealth bombázás is minek oda, lásd feljebb.)
Nem is értem, miért nem megyek ki a sufniba és dobok össze egy ilyet? Minek az a sok hülye LM/Szu mérnök meg 10000+ órás teszprogramok – “csak egy lemez három sarokkal”
Elsősorban nem tudod mire indították, és ha kellett nekik egy megerősített éles bevetés rá Szu-57-ről, akkor megvolt. A jenki gépek meg túl vannak a tesztelésen már, oda tényleg kurva felesleges az F-22.Ahha. Szóval egy csilli-villi stealth robotgépet kellet a buckalakókra indítani – eddig mintha éppen azt a dumát hintettétek volna, hogy a jenkik milyen hülyék, hogy csilli-villi cuccokkal lőnek buckalakókrta – megalol így estére
Amúgy egy ilyen cucc mégis miféle teszten eshet át ott (ha már így megemlíted)? Nem kell légvédelmet áttörni, nincs ott semmi, akkor? Semmit nem tehetnek ellene a felkelők. A pusztítást meg ilyen célok ellen sokkal értelmesebb odahaza tesztelni, ahol nyolcvan oldalról filmezhetik, mehet a telemetria szabadon millió szenzorral a földön, hogy mit csinál a célpontal. Ami extra ott van az az emberhús, de azon nem nagyon van mit tesztelni, mi kárt csinál abban.
Na meg az ajtó – ez de mókás. Meg sem értetted, mit írtam. Segítek, az ajtó nem lényeg (bár azért kinyitáskor pl. ne flattereljen be, tudni kell, milyen megfúvási viszonyok között milyen örvényket gerjeszt, amin át kell tolni a cuccot, imeg vagy félezer más szempont...), hanem a kidobószerkezet milyen megfúvás, állásszög és túlterhelés közben milyen erővel működjön hatékonyan és biztonságosan, stb... ez minden fegyverre más és más. Erre az AG fegyverre láttuk, hurrá. A lényeges eszközökre láttuk? Vagyis AAra? Nem. (ha lenne, ne félj mutogatnák, miért ne? De nem szíriában, naná, oda aztán minek ez a képesség – mondjuk a stealth bombázás is minek oda, lásd feljebb.)
Nem is értem, miért nem megyek ki a sufniba és dobok össze egy ilyet? Minek az a sok hülye LM/Szu mérnök meg 10000+ órás teszprogramok – “csak egy lemez három sarokkal”
Ezt inkább ide rakom
https://vpk.name/news/216990_kitaiskie_smi_rossiiskaya_voennaya_tehnika_nekonkurentnosposobna.html
A kínai média: az orosz katonai felszerelések nem versenyképesek
Nem ide tartozik. Ez a PAK-FA topik Roni.Ezt inkább ide rakom
https://vpk.name/news/216990_kitaiskie_smi_rossiiskaya_voennaya_tehnika_nekonkurentnosposobna.html
Jól mutatja ezt, a legújabb csillivilli kínai 5. gen vadászban levő 40 éves orosz hajtómű.Ezt inkább ide rakom