Nos pont az ilyen gondolatmenetek miatt egyszerűsítem le a dolgokat azzal, hogy megnézem, hogy mi van, vagy mi nincs az egyiknél-másiknál rendszerben.
Ez jó. A legjobb ha minőséget is nézzük. A mégjobb meg a technikák beszerzési irányát.
Amíg kína vásárol a világ többi részétől technikát, nem pedig fordítva addig a trend szerintem egyértelmű.
Amúgy nem gyanus, hogy minden kínai rendszer egy külföldi rendszer másolata?
Mi az, hogy dedikáltan erre költ? Minden másra is dedikáltan egy csomót költ. Ruházatra, titántermosz-kulacson keresztül UCAV-okra is.
Ja, ezeket már nem is említettem...
Már bocsi, de te foglalkozol kínával. Tudnod kellene, hogy a flotta fejlesztés kimondva is Nr. 1 priorítású náluk!
Szerintem egyszerüsítsünk. Nézd meg, miből, mi van rendszerben és mi nincs. Aztán esetleg azt is meg lehet nézni, amit nyílt forrásokból meg lehet tudni.
Az, hogy kínában rendszerben van valami az nem garanciája annak, hogy műlödik is.
Az orosz állami tesztekről rendszeresen csapják vissza a technikákat, hogy ez így nem jó...
USA-ban szintén komoly szinten próbálják tartani a követelményeket.
A Kínai minőségbiztosításról mit tudunk-e téren?
Én például a kínai tankokról is annyit tudtam meg, hogy egy sima tankbiatlonon kitört az egyiknek a futógörgője XD
Majd ha elterjednek konfliktusokban a kínai fegyverek akkor okosabbak leszünk ez ügyben.
Ez egy teves gondolatmenet. Mert miert jo az az orosznak, hogy Kinat felhuzza magara? Ha kina mondjuk le van maradva valamiböl ket generacioval hozzam kepest, en eladok neki valamit lemasolasra, ami nekem egyel korabbi, neki viszont egy elörelepes, akkor ezzel ö nyert, en meg vesztettem, mert egy generacioval közelebb kerult hozzam, söt az ezzel megsporolt eröforrasokat arra is fordithatja, tovabbfejlessze az en termekemet, es megugorja a hianyzo szintet, szoval akar teljesen a nyakamra is huzhatom.
.
Valoszinuleg inkabb a korrupcio lehet az oka a furcsa, kis darabszamu, csak tech transfernek tekinthetö fegyvereladasnak, Szu-35, Sz-400. Esetleg az orosz ugy gondolja, jobb ha eladja, es akkor valami penzt kap, maskepp ugyis ellopnak, pl valami kispenzu korrumpalhato gyari mernök utjan, stb.
Vannak rendszerek amiket vagy nem lehet lemásolni (pl. hajtómű) vagy nagyon sokáig tart feltörni és lemásolni (pl. avionika).
Az oroszok valamiért bevállalták ezt a dolgot.
Gondolom az is benne van amit írtál, hogy szivárognak az adatok a rendszerekről így egy bizonyos időn túl fölösleges titokban tartani az adott eszközt. Inkább pénzt csinálnak belőle.
Akinek nincs atom jégtörője, az le van maradva atom jégtörőgyártás terén.
És nem érdekel, hogy lehetne, ha akarná, de nincs, mert nincs pénze.
Ha most kell jeget törni, akkor azzal törsz ami most van, nem azzal, ami lehetne.
Azért ez egy elég volumentarista szemlélet.
Ha valakinek van atomjégtörője ami sugárzással mérgezi a személyzetett és még jeget sem tör az mi?
Az egyenértékű egy perfekt atomjégtörővel?
Pl. ha az oroszoknak van 3 db jól működő biztonságos atomjégtörője, kínának meg 20 db életveszélyes és diszfunkcionális akkor Kína előrébb jár?
Remélem érthető az analógia egyéb területekre is....