Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Molni, csak azt akartam mondni, hogy ha ez a gép csak annyira sikerült, h az AWACS 200km látja, már akkor nagyon nagy veszélyben van.
szuperszónikus célnál esetleg ha sikerül szembe menni vele 200km ről kb.4perc alatt rakétát indíthatnak rá, amit sztem nem mernének megkockáztatni.
Ezen a képen pl. igaz, h a hajtóművek még csak le sincsenek festve és biztos, h oldalirányból nagyobb reflexiót mutat a gép, mint szemből, de el tudom képzelni, h ez nem is érdekli őket, hiszen egy légi harcban jó eséllyel közel szemből találkozik az ellenféllel.
Molni, csak azt akartam mondni, hogy ha ez a gép csak annyira sikerült, h az AWACS 200km látja, már akkor nagyon nagy veszélyben van. szuperszónikus célnál esetleg ha sikerül szembe menni vele 200km ről kb.4perc alatt rakétát indíthatnak rá, amit sztem nem mernének megkockáztatni.
a kérdésem inkább az, h akkor a jövőben vajon mi lesz a légtérfigyelőkkel, ennyire használhatatlanok lesznek?
Vannak rádióadók, mobilhálózatok antennái, stb. Jel az lesz. Volt még a fórumon ez téma, valami azt írta, hogy Magyarországon teszteltek is ilyent, és relatív pontosan meg tudják mondani, hogy hol van a repülő.Mostanában nagyon nyomatják a multistatikus radarokat, legalábbis elméleti oldalról. Nem véletlen. Olvastam egy olyan BME-s TDK dolgozatot amiben azzal foglalkoztak, hogy digitális TV adók műsorszórását használják fel forrásként. Szerintem baromi nagy jövője van ennek, mert gyakorlatilag lehetetlen megmondani, hogy hol van a vevő egység. Legnagyobb gond az egésszel az, hogy nem mindenhol van megfelelő jelforrás.
El kell menni a MAKS-ra és megnézni rendesen. Legalább egy szerkesztő és néhány aktív fórumozó, az egészet meg Tcat fizeti, költőpénzt is
Két szőke bringa miatt senki nem fog neked küldeni egy különjáratot: kapsz kétszázat vagy nincs alku. DDGrGly
Én lehet, hogy kihagynám a MAKS-ot, de ha esetleg tudnátok szólni Putyinnak az érdekemben, hogy múltkori arab T-90 bemutatót segítő két szőke gyönyörűség nekem is segítsen kicsit itthon, azért mérhetetlenül hálás lennék!