Cifu
Szia!
Dudi megelőzött, berakott egy olyan képet amilyet én szerettem volna. Amit írtam a toronnyal kapcsolatban az erre vonatkozott. Van egy (<i>a torony többi részéhez képest</i>) erősen páncélozott mag, ami jóval kisebb, mint a nyugati tankoknál. Ez komoly súlymegtakarítás.
Írtad, hogy szemből "csak" 400 mm körül van a páncélzata a toronynak. Ez OK, de tudod, hogy miből készült? Mert ez nagyon nem mindegy! 400 mm acél vagy 400 mm korund nem ugyan azt a védelmet nyújtja.
(<i>hipotetikusan, mert 1. én se tudom miből készült, 2. valószínűleg kompozit, vagyis valamilyen anyag mix</i>)
Az optikánál meg nem tudom a választ, hogy rosszabb-e ha monitort nézel. Vannak ma már akár 4K-s monitorok is, az meg közel az emberi szem felbontása.
A különböző elektrooptikai eszközök kapcsán a nyugat vs. kelet különbség nem lehet olyan nagy. Ráadásul a legtöbb harckocsi vs. harckocsi ütközet 3-4 km-en belül zajlik, nappali körülmények között ez már a 80's évek színvonalán sem okozott gondot a felderíthetőség szempontjából.
Ma már szerintem éjszaka is tudnak 3-4 km-t , mind két oldalon, ennél messzebbre meg nem érdemes lőni.