Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez kicsit engem a másik topikban lévő döntött páncélos vitára emlékeztet.
Amúgy szerintem a harckocsik tűzvezetésébe ez alapból bele van kalkulálva.
Volt anno feltéve egy hanganyag beszélgetés egy egykori harckocsizó bácsival. Beszét a T-55-ről meg a T.72-ről.
Ha jól emlékszem az elmondása szerint ott úgy volt beállítva az optika, hogy a 0 pont a harckocsi függőleges ágyúcső magassága volt, és a kilőtt lövedék ide tért vissza 1500 méteren. Lehet bonyolultan fogalmaztam ,de szerintem érthető a lényeg
A bácsi pont ezért szerette a T-72-őt, mert nagyon könnyű volt vele "kapáslövést" leadni nagy pontossággal.
Ez kicsit engem a másik topikban lévő döntött páncélos vitára emlékeztet.
Amúgy szerintem a harckocsik tűzvezetésébe ez alapból bele van kalkulálva.
Volt anno feltéve egy hanganyag beszélgetés egy egykori harckocsizó bácsival. Beszét a T-55-ről meg a T.72-ről.
Ha jól emlékszem az elmondása szerint ott úgy volt beállítva az optika, hogy a 0 pont a harckocsi függőleges ágyúcső magassága volt, és a kilőtt lövedék ide tért vissza 1500 méteren. Lehet bonyolultan fogalmaztam ,de szerintem érthető a lényeg
A bácsi pont ezért szerette a T-72-őt, mert nagyon könnyű volt vele "kapáslövést" leadni nagy pontossággal.
Nem,nem lett közelharc természetesen.A biztosan lesz találat meg azt jelenti,hogy biztosan eltalálod valahol a célt mert a lövedéked röppályájának csúcsa nem emelkedik a célpont legnagyobb magassága fölé.Azaz ha az alsó széle közepét célzod a célnak akkor 1500 méteren belül(T-72-nél)valahol,lehet,hogy a teknő,lehet,hogy a tornyot de eltalálod.Ez a függőleges része a szórásnak.A vízszintes pedig az,hogy 1500 méteren belül nincs olyan külballisztikai hatás(szél,Coriolis-hatás,oldalgás stb)ami annyit tudna oldalban tolni a lövedéken,hogy ne találd el a nagyjából 3,5 méteres célt ha annak az alsó széle közepét célzod.Tehát nincs olyan reális fizikai hatás ami ezen a távolságon képes lenne 1,75méternél többet tolni oldalra a lőszeren.
Hogy te igen, az biztos. A nuki kapcsán is csak anekdotázásra futotta, most már annyira sem, csak személyeskedésre. Eddigi teljesítményed 0 felé tendál.Ha itt a pásztázott lőtávolságot kell egyes embereknek elmagyarázni, szerintem nagyjából feleslegesen fecsérled rá az időd.
Hiszen vannak akik itt 1000 egyenletet levezetnek, hogy bebizonyítsák mennyire jobbak nálad.
De amit egy 8 általánossal rendelkező soros is megértett azt meg nem értik.
Vagy csak direkt kötekednek?
Hogy te igen, az biztos. A nuki kapcsán is csak anekdotázásra futotta, most már annyira sem, csak személyeskedésre. Eddigi teljesítményed 0 felé tendál.
Semmiféle tényt nem írtál le. A mért adatokat én linkeltem az EÜ határértékekkel.Ott is tényeket írtam le. Csak te nem fogtad fel.
De ahogy látom az másokkal sem az erősséged.
Nembaj így szeretünk
Cifu írta az GS-n
Nesze neked armata!
És Futurisztikus lapos tornyot is kap
Nicholas Drummond megítélése legalábbis vitatott a szakmai fórumokon, de tény, hogy érdekes információkat tesz ki mindig a twitterére. Most arról, hogy a Rheinmetall a Lynx KF41 alapjaira egy új, max. 50 tonnás harckocsi fejlesztésén dolgozik a fejlesztett 120mm-es és a későbbi 130 mm-es löveghez.
Egy fantáziakép van kirakva még, hagyományos kialakítású toronnya
Mi a "nesze neked"...?Cifu írta az GS-n
Nesze neked armata!
És Futurisztikus lapos tornyot is kap
Nicholas Drummond megítélése legalábbis vitatott a szakmai fórumokon, de tény, hogy érdekes információkat tesz ki mindig a twitterére. Most arról, hogy a Rheinmetall a Lynx KF41 alapjaira egy új, max. 50 tonnás harckocsi fejlesztésén dolgozik a fejlesztett 120mm-es és a későbbi 130 mm-es löveghez.
Tévedtem, igazad van! 2500 méteren 50BMG HPBT prec lövedék esetén széllel nem számolva a vertikális lövedékesés pontosan 92méter!!!! A repülési idö 5,52mp!! Nézzük a kanadai rekord kilövést, 3200 yardról. Lövedékesés 402 méter!!!! 11,88 mp repüési idő..... ennyit a fizikáról.... szóval kicsit fölé lőnek a fiuk ekkora távon...Mikor céloznak a cél fölé 60mrel?
Valamit nagyon félreértesz.
Főleg, ekkora lőtávolságok pl afgán,irakba vannak. Ahol szinte biztos nem síkban történik a lövés.
Már nem azonos a röppálya egy 2400m re lévő célpontnál ha az síkba van veled, mondjuk 5 fokkal feljebb, vagy lejjebb.
Teljesen más.
És ahogy írtad egy csomò monden bejátszik még.
Légnyomás,szél,lőszer tipusa,minősége, ebből adódóan a csőtorkolati energiálya mégha ugyanazzal a fegyverrel is lősz.
Na mindegy.
Tévedtem, igazad van! 2500 méteren 50BMG HPBT prec lövedék esetén széllel nem számolva a vertikális lövedékesés pontosan 92méter!!!! A repülési idö 5,52mp!! Nézzük a kanadai rekord kilövést, 3200 yardról. Lövedékesés 402 méter!!!! 11,88 mp repüési idő..... ennyit a fizikáról.... szóval kicsit fölé lőnek a fiuk ekkora távon...
Tévedtem, igazad van! 2500 méteren 50BMG HPBT prec lövedék esetén széllel nem számolva a vertikális lövedékesés pontosan 92méter!!!! A repülési idö 5,52mp!! Nézzük a kanadai rekord kilövést, 3200 yardról. Lövedékesés 402 méter!!!! 11,88 mp repüési idő..... ennyit a fizikáról.... szóval kicsit fölé lőnek a fiuk ekkora távon...
A magyar nyelvel vannak problémáink.
Nekem hogy fölélőnek az azt jelenti nem találják el.
Ja és számomra nem fölé céloznak, hanem a célra, csak a röppálya miatt persze először a cél magassága fölött van a lövedék röppályája.
402m? Na erre majd ráguglizok
Lehet ezen rugózni meg kötni mint a beton, de egyértelműen érted mire gondoltam.... javítottam az értéket 130 méterre mert az a helyes.... egy adatot rosszul kalkuláltam.... fogalmazhatnék úgy is hogy a röppálya leg felső pontja pont 130 méterrel lesz a cél felett... vagyis ha a lövész szempontjából nézzük, a lövést bizonyos szöget bezáróan a célpont fölé adja le.... tehát magyarul a lövés pillanatában fölé lő.... így értettem, de egyértelműen tudtad mire gondoltam csak kötözködsz...A magyar nyelvel vannak problémáink.
Nekem hogy fölélőnek az azt jelenti nem találják el.
Ja és számomra nem fölé céloznak, hanem a célra, csak a röppálya miatt persze először a cél magassága fölött van a lövedék röppályája.
402m? Na erre majd ráguglizok
Lehet ezen rugózni meg kötni mint a beton, de egyértelműen érted mire gondoltam.... javítottam az értéket 130 méterre mert az a helyes.... egy adatot rosszul kalkuláltam.... fogalmazhatnék úgy is hogy a röppálya leg felső pontja pont 130 méterrel lesz a cél felett... vagyis ha a lövész szempontjából nézzük, a lövést bizonyos szöget bezáróan a célpont fölé adja le.... tehát magyarul a lövés pillanatában fölé lő.... így értettem, de egyértelműen tudtad mire gondoltam csak kötözködsz...