Tessék. Mindehhez középiskolás fizika kell és annak megértése, hogy mit tesznek eléd. a kék a sebességvektor, csak természetesen nem arányosan és a x irányú rövidülést sem ábrázoltam, de talán leesik végre miről van szó. Ennél egyszerűbben és szemléletesebben nem lehet.
(Anno kb. ez a 2-es fizikáért kellett papíron...)
Azért jött ki nekem 8,4 méter a 8,7 m helyett, mert és egy 1700 m/s sebességgel számoltam 2 km-ig utána meg 1600 átlaggal fixen távolságnál és mert nem a távolság felénél van a csúcs, hanem kicsit eltérő attól. A valóságban meg a lövedék sebessége folyamatosan csökken nem ilyen lépcsőzetesen
Ez egyben meg is mutatja, hogy mi a feladat, a lövedék ballisztikájának ismerete és a szél, hogy tudd hogyan lassul, mert ebből számolsz teljes röppálya időt és ebből lesz a pályacsúcs. Tehát a középiskolás fizika a probléma nagyságrendjét kurva jól belőtte. Csak ezzel 2 km felett te az életben ne találsz el semmit, ennél pontosabb számítás és mérés kell.
A probléma ott van, ha egy fedezék mögül tüzel a hk és a célpont függőleges mérete 0,5-1 méteres, fúj a szél, a páratartalom nem állandó és vannak egyéb random faktorok, ami miatt a löveg CEP létezik. A löveg CEP-jének közepét viszed rá a célra a lehető legpontosabban tűzvezetéssel (ahogy a AAA-nél már magyaráztam*) és aztán reménykedsz, hogy tökéletesen pontos célzásnál a CEP kisebb, mint a cél és akkor jó esély van a találatra.
*
https://forum.htka.hu/threads/Összefoglaló-a-légi-harcászatról-és-légvédelmi-eszközökről.387/page-72#post-473868
Röviden, én úgy látom megint sikerült teli talppal beleállnod a hülyeségbe, megy egész egyszerűen nem érted mit raknak eléd és nem is gondolkodsz. Veszélyes kombó, hogy fejjel menj a falnak sokadjára is.
Bennem van a hiba, hogy ezt már kezdem unni?
Helyes, akkor a táblázat is engem igazol, mert az
Entfernung az bizony lőtáv. Erős közelítéssel a pályacsúcs féltávon van. A táblázatod szerint a sebesség az ennyiménél kisebb 2 km felett, emiatt is még magasabb célzás kell fölé, mert a röppálya ideje nő.
Szóval minden klappol. A fizika tudja dolgát, dudi arca meg nagy, hogy "nem tudod kiszámolni". De. Ki lehet. Az, hogy neki nem megy, azon meg sem lepődöm.