TOW-2B indulótömeg 22 kg. HMZ kb. 4 km. Spike földi indítású változata indulótömeg 14 kg HMZ kb. max 5,5 km
Kornet Induló tömeg 27kg Hatótáv 5,500 méter A Spike LR az keményen 2 éves rakéta ezzel szemben a Kornet meg majd 16 éves.Gondolom nem kell magyarázni,hogy az elmúlt 16 évben mennyit zsugorodott az elektronika mérete.Ezen kívül azt se felejtsük el,hogy a Spiknak is 1000 mm köröl van az átütőképessége szóval kb ugyan akkor a harci rész mint a Kornetnél.Attól,hogy top attack nem lett kisebb az átütőerő.
Az kicsit más volt, ott egy spéci löveget kellett hozzá létrehozni, az orosz csőből indítható rakéták nem igényeltek különleges löveget, csak az irányító rendszert kellett a harckocsiba rakni. Emellett az áruk jóval alacsonyabb volt mint a baromi drága Shillelagh. Tudtommal ezt a projektet törölték, a Future Combat Systems része volt. Az egyetlen hasonló lövedék a KSTAM, rendszerben áll de videót nem találtam róla. Megjegyzem, a füst az IIR rakétáknak is gondot okoz. Egyébként szerintem túlspilázzátok a dolgot, az orosz GLATGM-ek arra valók amit dudi írt, nagy távolságból lövöldözni az ellenséges harckocsikra, ahol már sem kumulatív sem nyíllövedékkel nem lehet értelmes találati arányt elérni. Nem f&f? Nem, de olcsóbb és a vezérlése miatt majdnem zavarhatatlan. Ennyit tud, nem többet nem kevesebbet. Szerintem nem csak az F&F rakétákra van szükség és nem is csak ezeket fejlesztik. A régi rávezetős rakéták is fejlődnek max nem olyan ütemben mint az f&f IIR társaik.
Ezt nem láttam még itt, ha volt akkor elnézést: innen: http://otvaga2004.mybb.ru/viewtopic.php?id=2159&p=2#p1244215
Az a baj,hogy úgy be van burkolva,hogy még az sem látszik,hogy hol milyen vastag a rétegelt páncél.Szóval nulla kiindulási alapunk van ezzel kapcsolatban.
Igen, biztos sok fikciót, szándékosan félrevezető infót feltesznek a netre, de itt összegyűjtve kikupálódunk, hogy mi lehet, meg mi nem lehet valós. Egyszer majd egy hosszmetszetet is kiállítunk belőle remélem (minden laktanyában egyet, ha gyártanak annyit...). A becsapódásnál kezdjük a vágást, ott befér a fűrész.