T-14 Armata

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 617
86 935
113
Véleményem szerint jelenleg az oroszoknak az a legfontosabb, hogy a csúcs haditechnikai eszközeik nekik legyenek és a jelenlegi ukrán fronton sikereket érjenek el velük. Ez a legnagyobb prioritás jelenleg. Az üzlet majd ezután a konfliktus után lesz napirenden, de nem a T-14-t kell eladni, nem abból kell pénz csinálniuk. A T-90M szerintem jól vizsgázik, azt kell eladniuk.
A németeknek pl. a Leopard-2 A.... akár hányast kell promózniuk, mert ők úgyse akarnak háborúzni, csak eladni.
A kutya sem fog T-90M-et venni, mert láthatóan nem teljesít annyival jobban a régi típusok modernizált változatainál, hogy inkább azt válasszák mint a T-14.
Nem kell messzire menni a T-90M-hez a legjobb lőszer a 3BM60 aminek 600mm köröl van a páncélátütése ami elképesztően kevés, de nem tudnak vele mit kezdeni, mert egész egyszerűen ha a fejük tetejére állnak akkor sem fér el a 3BM70 a töltőgépben.

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
10 031
30 537
113
Hülyeségeket beszélsz, mert nem a lényeget fogod meg, de nem csodálkozom. Nem a T-14 vs. T-90M, hanem a piacon elérhető legjobb lenne a T-90M. Eleve ha az Armata jól vizsgázik, akkor én biztosan nem adnám el még jó ideig. A T-90M van annyira jó harckocsi jelenleg, hogy a világon nagyon sokan a seggüket vernék a földhöz, hogy hozzájussanak. Az, hogy a Te véleményed mi, egyáltalán nem releváns. A T-90M meg szerintem bizonyított Ukrajnában, ami egyenlőre másokról még nem mondható el.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 082
135 613
113
Hülyeségeket beszélsz, mert nem a lényeget fogod meg, de nem csodálkozom. Nem a T-14 vs. T-90M, hanem a piacon elérhető legjobb lenne a T-90M. Eleve ha az Armata jól vizsgázik, akkor én biztosan nem adnám el még jó ideig. A T-90M van annyira jó harckocsi jelenleg, hogy a világon nagyon sokan a seggüket vernék a földhöz, hogy hozzájussanak. Az, hogy a Te véleményed mi, egyáltalán nem releváns. A T-90M meg szerintem bizonyított Ukrajnában, ami egyenlőre másokról még nem mondható el.
Aktívan törekedtek az exportra 2018-óta az Armata esetében. Attól, hogy te nem adnád el ők még eladnák. Azóta meg hatványozottan szükségük van külföldi partnerre.
Az, hogy a Te véleményed mi, egyáltalán nem releváns
Ez meg pont igaz rád is, meg rám is.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 225
35 579
113
Aktívan törekedtek az exportra 2018-óta az Armata esetében. Attól, hogy te nem adnád el ők még eladnák. Azóta meg hatványozottan szükségük van külföldi partnerre.

Ez meg pont igaz rád is, meg rám is.
Tudtommal a kinaiak tesztelték is,és nem kértek belőle.

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
10 031
30 537
113
2018 - 2023. Öt év, nagy idő, változnak az idők, prioritások, az oroszoknál is.
Amikor a hsz.-t írtam, eredetileg beírtam, hogy az én véleményem sem releváns, de valahogy abban a formában nem tetszett, ezért kihagytam, de egyetértek vele.

W

Wilson

Guest
Jelenleg az a helyzet, hogy az ukri háború miatt akkora a hazai igény az orosz fegyveripar felé, hogy az orosz fegyverexport nem a legfőbb szempont az orosz hadiipar számára, legutóbb pont az indiaik jelentették ki, hogy az ukri háború miatt nagyon bizonytalanná vált az orosz eredetű fegyvereik logisztikai támogatása...

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
10 031
30 537
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
scale_1200

6c77c355dec72ecc656672aa30664dea5e50dc93.jpg

scale_1200%20%281341%29.webp

Ha mégis exportálnák, akkor már csak az a kérdés, hogy milyen ágyúval, lőszerrel, elektronikával, páncélzattal, motorral. Megcsinálják a 152mm ágyúval is?
Akárkinek biztosan nem adják el.
scale_1200%20-%202023-04-27T060759.934.webp

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 903
11 086
113
Egy valamit nem értek az Armata-val kapcsolatban: miért nincs elöl a motor a személyzet meg hátul? Úgy még nagyobb biztonságban lennének. A kilátás nem számít, ha kilövik a digitális kilátást, úgyis harcképtelen, hátrafelé lehetne menekülni analóg optikával is.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 617
86 935
113
Egy valamit nem értek az Armata-val kapcsolatban: miért nincs elöl a motor a személyzet meg hátul? Úgy még nagyobb biztonságban lennének. A kilátás nem számít, ha kilövik a digitális kilátást, úgyis harcképtelen, hátrafelé lehetne menekülni analóg optikával is.
Mert nagy lenne a teknő homlokfelülete a motor miatt.

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
904
4 564
93
A Merkavánál irták hátránynak, hogy az orrban van egy hőforrás, ami messziről világit. Továbbá az érzékelőket megzavarja a járó motornál felfelé áramló hő, és a Merkaváknál megszokott, hogy a tornyot kifordítják a test fölül kissé oldalra, hogy ne zavarja a hőalapú érzékelőket pl. éjszaka. Én álltam Merkava III-ason az izraeli tankmúzeumban, mert a PzIV után arra is felmásztunk. Ritka nagy dög volt, de annak is le volt csapva az orra, szóval nem Tigris kocka volt az eleje.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 617
86 935
113
A Merkavánál irták hátránynak, hogy az orrban van egy hőforrás, ami messziről világit. Továbbá az érzékelőket megzavarja a járó motornál felfelé áramló hő, és a Merkaváknál megszokott, hogy a tornyot kifordítják a test fölül kissé oldalra, hogy ne zavarja a hőalapú érzékelőket pl. éjszaka. Én álltam Merkava III-ason az izraeli tankmúzeumban, mert a PzIV után arra is felmásztunk. Ritka nagy dög volt, de annak is le volt csapva az orra, szóval nem Tigris kocka volt az eleje.
Nézd meg a Merkava orrát meg a T-14-ét, egészen mást jelent a két harckocsinál az, hogy döntött.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 143
18 519
113

Mert nagy lenne a teknő homlokfelülete a motor miatt.

Nem inkább a súly/tömegeloszlás a fő ok?

• Tetszik
Reactions: bel

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 617
86 935
113
Nem inkább a súly/tömegeloszlás a fő ok?
Ha hátul lenne a küzdőtér, akkor hátul lenne megerősítve a teknő oldalpáncélja, a teknő teteje, alja és a hátulja is, mert ha ott vannak a kezelők nem lenne elég 30-40mm vastag teknő farpáncél és a még ennél os vékonyabb has és tetőpánvél ami most ott van. Szóval szerintem ezzel nem lenne baj