Elnézést, nem akartam kioktató lenni. A szárazföldi fegyverekhez is keveset értek, Koblenzben azonban ott van ez a "harckocsi" proto. Én inkább páncélvadásznak mondanám a Stug III meg a háború utáni panzerkanone utolsó reinkarnációjának.. ( Ott még videót és alkalmazási grafikát is vetítenek az embernek róla. Nos eléggé elvetélt ötlet volt, szerintem mikor egy hivatásos páncélostábornok megnézte a terepen, elkaszáltatta a programot. Ugy gondolták, hogy a szovjet hk-k páncélját úgy lövik át, hogy a két löveg egyidejűleg tüzel, a tankágyúk lövedékei pedig keresztezik egymás vagy másfél km-re, aztán közösön átlyukasszák. Nem tudták megoldani sem az egyidejű tüzelést, és ezzel oda lett a pontos célzás, ráadásul erősen fejnehéz volt a jármű, terepen nehezen manőverezett, szóval valami brutális marhaság volt. Mindenesetre érdekes technikai dolog. Koblenzben van egyébként egy akkor csapatszállító, (kb 3 méter magas) kerekeken gurul, belül meg úgy néz ki, mint az Allien2-ben a kerekes harcjármű, bőrülésekkel stb. abból is egy pld. készült, de olyan nagy méretű, hogy mindenki simán ki tudta volna lőni...)
érdemes elmenni oda, különösen mert be akarják zárni..