T-14 Armata

Aki a kétcsövű vadászpáncélost kirakta Leo 3-nak, az legyen szíves zarándokoljon el, Koblenzbe és nézze meg, hogy mi. Néha nevetséges milyen hülyeségeket írnak, raknak ide egyesek.
Egyébként Koblnezben ott van fenti harcjármű mellett, egy Leo 2 protó is, meg a MBT70 protója a mely a Leo és a M1 őse is volt.
Ja én voltam ott, tehát legalább tudom mit írok le..

Nem is értem ezt a vitát :) Az Armata már régen kész....
574701

keletipisti
Jó neked, hogy te eljutottál Koblnezbe, én csak Berlin-ig jutottam 1989-ben.
Már leírtam: nem tudom ki és mi alapján adta a nevet anno, úgy 20-25 éve, amikor megjelentek ezek a képek erről a páncélosról, nem én neveztem el így. Az interneten így nevezik "Kampfpanzer 3" - Tank 3. Mivel német gondolom nem Chellenger 3, vagy Abrams M3, ....
Pl. a Tu-22M repülőgépet is hívták Tu-26-nak.
Mindenesetre köszönöm a felvilágosítást és a kioktatást, mindent tudó TANÁR ÚR!

Elnézést, nem akartam kioktató lenni. A szárazföldi fegyverekhez is keveset értek, Koblenzben azonban ott van ez a "harckocsi" proto. Én inkább páncélvadásznak mondanám a Stug III meg a háború utáni panzerkanone utolsó reinkarnációjának.. ( Ott még videót és alkalmazási grafikát is vetítenek az embernek róla. Nos eléggé elvetélt ötlet volt, szerintem mikor egy hivatásos páncélostábornok megnézte a terepen, elkaszáltatta a programot. Ugy gondolták, hogy a szovjet hk-k páncélját úgy lövik át, hogy a két löveg egyidejűleg tüzel, a tankágyúk lövedékei pedig keresztezik egymás vagy másfél km-re, aztán közösön átlyukasszák. Nem tudták megoldani sem az egyidejű tüzelést, és ezzel oda lett a pontos célzás, ráadásul erősen fejnehéz volt a jármű, terepen nehezen manőverezett, szóval valami brutális marhaság volt. Mindenesetre érdekes technikai dolog. Koblenzben van egyébként egy akkor csapatszállító, (kb 3 méter magas) kerekeken gurul, belül meg úgy néz ki, mint az Allien2-ben a kerekes harcjármű, bőrülésekkel stb. abból is egy pld. készült, de olyan nagy méretű, hogy mindenki simán ki tudta volna lőni...)
érdemes elmenni oda, különösen mert be akarják zárni..

Itt van egy pár kép. Rajta a 2 csövű is.

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=498499

Mintha már láttam volna ez a képet. Valami mintha nem stimmelne, csak nem tudom, hogy mi???

kvízjátékból:

...részt vesz a május 9.parádén. Állítolag ez a 3D modell nagyon kozel a valosághoz, mivel a készítoje részt vett a zártkoru kiállításokon ahol prezentálták.
Remélem azért a T-14 is megjelenik, az Armata beharangozása után égő lenne ha csak az IFV-t vinnék ki.