T-14 Armata

<b>Fade: </b>
Igazad van, de finomabban is elküldhetsz legközelebb a PCS-ba, értek én a szóból.
Ez van, az én agyam máshogy fertőzött, de előre szóltam és elnézést is kértem.

<b>Dudi:</b>
Elhiszem, amit a célzásról és lövésről írsz, de alapvetően én sem látom elvi technológiai akadályát annak, hogy egy másik tank vagy UAV vagy akárki által detektált célt továbbított adatok alapján egy, a célhoz képest célzási holttérben (fedezékben) lévő tank csapja meg. Nyilván ennek a legfontosabb előfeltétele, hogy adott eszköz pozíciója a tűzkiváltás szempontjából ne legyen holttérben illetve a lőszer elégségesen irányítható legyen (városi hadviselés körülményei).
Ettől függetlenül egy ilyen képesség inkább csak hab a tortán és sokkal inkább a taktikai, semmint a stratégiai jelentősége nagy.
Szerintem.

Kezdenek megjelenni az Armatás hírek a nyugati sajtoban is.
http://bigstory.ap.org/urn:publicid:ap.org:016c7003cb1741bc9718ba9ac84e3c60

Viszont gránátokat szórhat fedezékből is. Azért az sem elhanyagolható tűzerő.

Montezuma

Mindennel lehet közvetett irányzással lőni(ami valamilyen lövedéket lő ki)csak van amivel tök felesleges ilyen pl a harckocsi vagy a pisztoly.

Én is azt írtam, hogy lehetséges közvetett irányzással lőni, nem azt ,hogy az a legjobb.
Még is ki fog tüzérségként használni tankot?Meg mi értelme?
Mondjuk egy olyan haderő, amelyiknek nincsen tüzérsége (12-15db). Ismer valaki ilyet?
Vagy teszem azt, ha nincs éppen a körzetben elérhető tüzérség, viszont néhány tank igen. Repesszel az is lőhet, ott nem kell akkora pontosság.

Meghallgatva Oleg Bocskarevot az orosz hadipari komplexum helyettesét megerosítést nyert, amit korábban írtam, mely szerint az Armata fejlesztése még nincs befejezve. A katonai parádé után visszaviszik a gyárba befejezésre. A katonai tesztek csak 2016 második félévében kezdodnek. Legyártanak osszesen 96 darab T-14 és T-15 Armatát 3 év alatt , majd 2019-ben kezdodhet a sorozatgyártásuk. Az Armata tomege pedig nem lesz tobb mint 50t.
Szavaiból itélve Oo egy nagyszabású háborúra készul !

Amire nem kaptam választ, hogy 2019-ig milyentankokat fognak átadni a hadseregnek?! Maradnak az évi 300 drb modernizált T-72B3-nál vagy netán az SzM-et rendelik meg(ami jobb megoldás lenne)

http://www.echo.msk.ru/programs/arsenal/1537562-echo/

olyan nincs, hogy egy új tanknál ne terveznének a hálózatalapú hadviseléssel. hogy nincs még kész, vagy, hogy mi, hogy adja az intelt mi hordozza ami az intelt adja az más kérdés.

Ha nincs mivel hálózaatalapú hadviselni, akkor hiába terveznek bele...

Nekem az az gondolatom támadt, ennek a helyére "etették meg" a radart az illetékesekkel... UVZ ebben nagy mágus.

<blockquote rel="Mackensen">Szerintem is kamu ez a fedélzeti UAV.

Ki állította, hogy lesz az Armatán fedélzeti UAV ?</blockquote>

Én inkább csak reméltem és ecseteltem egy kicsit az előnyeit egy ilyennek.

Bevonulták Moszkvába.....ma első próba:

1430324578_416697703.jpg