T-14 Armata

oh8pl2.jpg

Figyelek!:D
Macky: - betétcsővel lőni? Kiképzés része, de nem a löveg tulajdonsága!
Pocok 75: - ahhoz, hogy pontosan tudjál "falat bontani", valakinek komoly munkájának eredménye. Mert a PSZH legjobb és legdrágább berendezése maga a célzó optika volt. Hála a megszűnt MoM-nak! De megérne egy "misét" a Gamma művek is.

<blockquote rel="varga dima"><blockquote rel="silurusglanis"><blockquote rel="varga dima"><blockquote rel="Pocok75">Én PSZH toronylövész kiképzést kaptam, bontottam téglafalat KPVT 14,5 mm-essel. Az számít? :D

Na jól van emberek....én még lőttem SS-18 Satannal.....::))) Kamcsatka felé.....ki többet? ...:::))))) </blockquote>

??? :)</blockquote>

Nem vicc....1986-88, sorkatona Távol-keleten, szovjet nuki stratégiai erők...:::))))</blockquote>

Errol dima írt egy érdekes beszámolót is kb 2 éve.....</blockquote>
El lehet ezt valahol olvasni magyarul?

Nem lepődnék meg, ha vmi kínai "akciókamerákat" tettek volna a dobozokba.
Miért tennének olyant? Aprópénzért lehet széles látószögű kamerákat kapni, pl GoPro-t. Vagy kiszednek egyet valamelyik autógyár termékei közül és megnézik ki gyártja. A célra tökéletesen alkalmas, nem kell ide semmi hiper-szuper katonai fejlesztés.

<blockquote rel="boki"><blockquote rel="varga dima"><blockquote rel="silurusglanis"><blockquote rel="varga dima"><blockquote rel="Pocok75">Én PSZH toronylövész kiképzést kaptam, bontottam téglafalat KPVT 14,5 mm-essel. Az számít? :D

Na jól van emberek....én még lőttem SS-18 Satannal.....::))) Kamcsatka felé.....ki többet? ...:::))))) </blockquote>

Nem vicc....1986-88, sorkatona Távol-keleten, szovjet nuki stratégiai erők...:::))))</blockquote>

</blockquote>

Persze, itt írta 1-2 éve, már meg nem mondom melyik Oroszországos topikban, ha jól emlékszem.

Az Armata másokat is érdekel:

Már a szovjet időkben is az volt a hagyomány, hogy nagy katonai felvonulásokon mutatták meg a legújabb fegyvereket, és ma sincs ez másként. Az idei Győzelem Napján – május 9-én – tartandó felvonuláson mutatják be a T-14 Armata harckocsi első rendszerbe állított példányait, amelyekről korábban csak letakart toronnyal láttunk képeket. A felvonulás főpróbáján azonban lelepleződött a harckocsi.
http://totalcar.hu/magazin/hirek/2015/05/05/leleplezodott_az_orosz_szupertank/

0_131acb_a38bc95c_orig.jpg

kösz a képeket, a közeliken látszik, hogy egy vastsgabb lemezből készült burkolat kívül, alóla kandikálnak ki a kütyük.
ld még a képet, ahol ...
Tényleg egyedi, mert félcollos páncéllal burkolt tornyot még nem láttam...
Itt is simán benézhet a toronyba, ha van zseblámpád, vagy az első vízszintes páncélelem alá,
0_131ac8_5bf9b451_orig.jpg

<blockquote rel="joker"><blockquote rel="boki"><blockquote rel="varga dima"><blockquote rel="silurusglanis"><blockquote rel="varga dima"><blockquote rel="Pocok75">Én PSZH toronylövész kiképzést kaptam, bontottam téglafalat KPVT 14,5 mm-essel. Az számít? :D

</blockquote>

Persze, itt írta 1-2 éve, már meg nem mondom melyik Oroszországos topikban, ha jól emlékszem.</blockquote>

Akkor megnyugodtam, hogy itt van valahol :D Ha valaki tud egy pontos linket, annak felajánlom a hiryutól nyert üveg körtepálinkámat, amit még mindig nem kaptam meg, így küldheti direktbe neki.

0_131acb_a38bc95c_orig.jpg

kösz a képeket, a közeliken látszik, hogy egy vastsgabb lemezből készült burkolat kívül, alóla kandikálnak ki a kütyük.
ld még a képet, ahol ...
Tényleg egyedi, mert félcollos páncéllal burkolt tornyot még nem láttam...
Itt is simán benézhet a toronyba, ha van zseblámpád, vagy az első vízszintes páncélelem alá,
0_131ac8_5bf9b451_orig.jpg
A merkaváról koppintották!
Igaz Hiryu?
Finoman fogalmaztál, majd én kimondom: bádogról van szó!

Engem még mindig érdekel az az üreg a torony bal oldalán. Oda csak be lesz valami később rögzítve, vagy nem?!
IMG_0517-1-1.thumb.JPG.e5459fa40d1be124b2c5a45673c04e3c.JPG

Mi van akkor, ha később még a tornyot is telepakolják ERA blokkokkal?!

Lehet, hogy már most is van rajta, a külső, vékonyabb toronyköpeny alatt, így kisebb felületre kevesebb is elég a tornyot védeni.

Remélem alakítgatnak még a tornyon, mert ez így igen könnyed és új értelmet nyer az eddig használt "műanyag" kifejezés.
Na meg a prospektusokban se szép látvány egy olyan kép amin egy kisebb kaliberű fegyver által a fél komplexum teljesen le van darálva.

Ha valaki tud egy pontos linket, annak felajánlom a hiryutól nyert üveg körtepálinkámat, amit még mindig nem kaptam meg
Lévén hiryuról van szó, nem is fogod soha megkapni, sőt: tulajdonképpen TE tartozol neki kettővel, de ez a jövő héten már három lesz. ;) :DDDD

Hüvelykivető nyílás?

<blockquote rel="Python">Engem még mindig érdekel az az üreg a torony bal oldalán. Oda csak be lesz valami később rögzítve, vagy nem?!
IMG_0517-1-1.thumb.JPG.e5459fa40d1be124b2c5a45673c04e3c.JPG

</blockquote>

Annak erősen túlméretes, már a T-72-ben is elégő hüvelyes lőszert használtak, csak a hüvelytalp volt fémből, lövés után az maradt csak meg.

<blockquote rel="joker">Ha valaki tud egy pontos linket, annak felajánlom a hiryutól nyert üveg körtepálinkámat, amit még mindig nem kaptam meg
Lévén hiryuról van szó, nem is fogod soha megkapni, sőt: tulajdonképpen TE tartozol neki kettővel, de ez a jövő héten már három lesz. ;) :DDDD</blockquote>
Most tette "piros iksz" alá Jokert! Gondolom a pálinka miatt.:DD

Hát... Finoman szólva ez a torony még szerintem is sokat fog változni. :)
Nekem is nagyon úgy tűnik, mintha a felvonulás miatt gyorsan összecsaptak volna rá valami tornyot, hogy mégse annélkül vonuljon fel a "fő attrakció".

Az Armata tank fejlesztése csak 2016 kozepén fejezodik be,
Ennyi info elég. :))