T-14 Armata

Többek közt tudtommal a titánelemek kikerültek a páncélzatból, a gépágyút is elvetették ahogy a példa mutatja, a 2A83 löveg helyett jelenleg maradt a 125 millis (nem kell a költséges kaliberváltás egyelőre alapon). Lehet átdolgozásnak is hívni, amiben felhasználták a már meglévő fejlesztéseket a T-95 további költséges reszelgetése helyett, mivel az elektronikája 2010-re már elavult volt és modernizációra szorult.

Még mikor először jelent meg a parádén akkor jöttek ki olyan infografikák, hogy csak 48 tonna, de persze tudta mindenki, hogy 50-55 között lehetett valahol (55 a légiszállítás maximális határa miatt). Egyszerűen akkor még nem akarták megadni a pontos adatot. Tavaly az Armija kiállításon volt az egyik infotáblán 55 tonna megadva, ami már reálisnak tűnik. (táblázat legfelső sora)
armata-1.jpg

Még a T-80U nak sem ismerjük a páncéltatát teljes mértékben nemhogy a T-14-nek...Hidd el,hogy egy olyan tankba amiben van 4db AESA radar nem a titánon fognak pénzt megspórolni.Elhagyták a gépágyút?Hát el és lett helyette nehéz-géppuska,de nem a költségcsökkentés miatt,hisz ha a költségcsökkentés lett volna a cél akkor meghagyják a 7,62-es géppuskát és nem egy drágább 12,5-öst raknak a helyére.Milyen továbbfejlesztésről és reszelgetésről beszélsz?Vadonat új kiegészítő páncélzatot kapott mint ahogy vadonat új APS-t hozzá vadonat új érzékelőkkel.Ne beszélj már butaságot azzal,hogy csak reszelgettek a T-95 rendszerein.Vagy ilyen alapon az F-22 is csak egy reszelgetett F-15...

Még a T-80U nak sem ismerjük a páncéltatát teljes mértékben nemhogy a T-14-nek...Hidd el,hogy egy olyan tankba amiben van 4db AESA radar nem a titánon fognak pénzt megspórolni.Elhagyták a gépágyút?Hát el és lett helyette nehéz-géppuska,de nem a költségcsökkentés miatt,hisz ha a költségcsökkentés lett volna a cél akkor meghagyják a 7,62-es géppuskát és nem egy drágább 12,5-öst raknak a helyére.Milyen továbbfejlesztésről és reszelgetésről beszélsz?Vadonat új kiegészítő páncélzatot kapott mint ahogy vadonat új APS-t hozzá vadonat új érzékelőkkel.Ne beszélj már butaságot azzal,hogy csak reszelgettek a T-95 rendszerein.Vagy ilyen alapon az F-22 is csak egy reszelgetett F-15...
Pont azt mondom én is, hogy ahelyett, hogy a T-95 rendszereit reszelgették volna inkább nekiálltak egy új fejlesztésnek több (lásd elektronika) téren. Úgy értettem, hogy egyszerűbb volt újat kifejleszteni, mint a 90-es évek szintjén lévő rendszereket felhozni és magát az alapkoncepciót tartották meg. Viszont pl. a A-85-3 motor ugyanúgy megmaradt az Armatában is, ahogy a T-95-ben.

• Tetszik
Reactions: fishbed and Bleroka
Tudom csak egy könyv és még régebbi is és még régebbi időket elevenít meg de az Orosz (akkor még Szovjet) katonai gondolkodásról sokat leírt (aztán az vagy igaz vagy nem ) de mindenkinek ajánlom az Akváriumot . Sok mindenen elgondolkodtat !

Nézd meg ezt, és szerintem rájössz, hogy amiről írnak az sokkal életképesebb. Ráadásul most csak ezt találtam, de kb. egy éve (kettő?) olvastam egy másik gyártó termékéről is. Ott kerekes APC-ket toronnyal álcáztak. Az is meggyőző volt. Szerintem sokkal egyszerűbb a festés, és a borítás, mint vízzel locsolni a láncokat.
Először is ki kell próbálni, hogy kell-e vízzel locsolni.
Hiába az általam is betett kamuflázs, ha a görgők alja és a lánctalp -főleg elölről- világít.
Azokat mivel takarod el, amit nem szaggat le az első bokor? Az elejének még egy téglafal bedöntését is ki kell bírnia.

(gacsat)
Először is ki kell próbálni, hogy kell-e vízzel locsolni.
Hiába az általam is betett kamuflázs, ha a görgők alja és a lánctalp -főleg elölről- világít.
Azokat mivel takarod el, amit nem szaggat le az első bokor? Az elejének még egy téglafal bedöntését is ki kell bírnia.

...aknataposóval!

u.i: valamiért nem idéz a "válasz" menüpont nálam :(

T-14 Armaták is részt vettek a szíiriai harcokban. Letesztelték a tankokat valós harci körülmények között.
Valami hírmorzsa, hogy mire jutottak? Mik voltak a gyenge pontok, hozta az elvárt minimumot? Üzemeltetésileg volt komolyabb gond, meghibásodás?

Valami hírmorzsa, hogy mire jutottak? Mik voltak a gyenge pontok, hozta az elvárt minimumot? Üzemeltetésileg volt komolyabb gond, meghibásodás?
A szíriai tesztek célja az volt, hogy kiderüljenek a tank erősségei és hiányosságai harci körülmények között. Ezáltal létrehozni a tank finális verzióját.
A szériás gépek szállítása 2021-ben kezdődik.
Ez minden ami elhangzott.

Hat attól fugg mivel talakozott, ha tow2, fagot, kornet akkor mar lehet rola valamit mondani.

No offense Boki, de amíg nem látok valamit 3-4 szakmai oldalon (ha nyugati, keleti vegyest) addig én kétlek mindent amit látok :D
Новейший российский танк на платформе Армата прошел испытания в Сирии, сообщил глава Министерства промышленности и торговли Денис Мантуров :D