Ez szerintem nem annyira a futóműtől,hanem inkább a páncélzattol,fegyverzettől,és főleg az ellenségtől és a harcászati helyzettől függ.
BTR nálunk mint IFV egyértelmű marhaság.IFV szerepben csak olyan könnyűfegyverzetű gyalogság ellen lehetne bevetni,aminek nincs semmiféle pc-törő fegyverzete.Tüzrendszere,fegyverzete meg nem megfelelő ahoz,hogy saját magát tűzzel fedezze.
És megintcsak az izraeli gyakorlat.Nincs dedikált IFVjük,viszont az APCik ugy vannak épitve,hogy kifejezetten jó páncélvédelmük legyen.Nemcsak a Namer,és a többi hk alapú,hanem az M113 lövészszállitóik is úgy fel vannak páncélozva,hogy IFV szerepkörben használhassák őket.De csak ngp/gp fegyverzetük van,esetleg ag-vel,60milis av-vel kiegészitve.Viszont nekik van egy valag hk-juk.Mindig jut belőlük a lövészek támogatására.(nálunk szerintem erre a szerepkörre kéne megtartani,egy olcsóbb upgrade után a 72eket.)
Szerintem a védettség határozza meg leginkább,hogy mire tudod használni a járgányt.És azt a védettségi szintet,hogy mikortol használhatod ifv taktikával a járgányod,a harctéren lévő ellenséges fegyverzet képessége határozza meg,a harcászati helyzettel,és magával a harctérrel egyetemben.