Onnan, hogy ha az első oldalra odalapozol, ott általában felsorolják a korábbi kiadásokat, jellemzően azok kiadási dátumával egyetemben.
(Orosz nyelven értők itt előnyben.)
Na és ez sem feltétlen igaz!
Ugyanis van 1976-os és 1971-es MTLB manuálom is. A 76-osban semmiféle említés nincs a korábbi kiadású kiadványokra nézve a bevezetésben... És mivel az MTLB 1964-ben lépett szolgálatba, nehéz elképzelni, hogy több mint 10 éven keresztül nem volt semmiféle leírás hozzá.
A helyzet az, hogy akkor szokták a korábbi kiadásokat felsorolni, ha az újabb több és/vagy frissebb információt tartalmaz. Erre fel is hívják a figyelmet.
Ezt Vlaszov írta a weboldalán.
És? Ki ő? Honnan szedte? Mi a forrása annak amit állít?
Ő a lőszer konstruktőre, esetleg ott volt a gyárban vagymi?
Erről már érdeklődtek máshol is. Itt a válasza:
В юбилейной книге НИМИ писали вот так:
В 1972 году открылся первый этап модернизации артиллерийских противотанковых средств. Были начаты ОКР по созданию выстрелов с бронебойными подкалиберными снарядами:
- 115-мм 3БМ21 «Заступ» к гладкоствольной танковой пушке У-5ТС;
- 125-мм 3БМ22/3БМ23 «Заколка» к гладкоствольной танковой пушке Д-81Т;
- 100-мм 3БМ24 «Калач» к гладкоствольным противотанковым пушкам Т-12 и МТ-12;
- 100-мм 3БМ25 «Изомер» к нарезным танковым пушкам Д-10Т, Д-10С, буксируемой пушке БС-3.
В 1977-1979 годах эти выстрелы были приняты на вооружение, хотя серийное производство началось еще в 1975-1976 годах.
Ha nem tetszik, nyugodtan hozhatod a forrásaidat amik cáfolják... Vagy tessék érdeklődni itt:
https://nimi.su
Nekem ezt dobta ki a Google képkeresője első találatnak, panaszkodj náluk.
De simán lehet hogy az ott fórumozók némelyike ugyanaz mint akik a WoT-on (meg itt is
) aktívak.
Így terjed az ige, no!
Tudod az a helyzet, hogy ezzel a WoT-os hisztériával tökön lőtted magadat.
Innentől kezdve BÁRMIT is hozol mint forrást, nyugodtan hiteltelennek lehet nyilvánítani. Egyszerűen azért, mert a neten fellelhető dokumentumok 99.9%-a mefgordult a Wot és WT fórumokon is. Bárki ráfoghatja, hogy WoT-os hamisítvány. És a büdös életben nem fogod bebizonyítani, hogy nem az.
Rettenetesen lenézed ezt a közösséget, annak ellenére, hogy ha nem is sokan, de páran vannak ott akik azért nálad többet tettek le az asztalra. Pl. az M-60 páncélzatának kapcsán, voltak akik kimentek, és ultrahangos mérőeszközökkel lemérték... Vagy éppen utánajártak egyes dokumentumoknak. De más példák is vannnak.
Amúgy meg, hamisítással én nem találkoztam, legalábbis a WT forumon. A WoT-on talán előfordulhatott, de nem hallottam onnan sem, sőt, mivel az a játék full arcade, nem is valószínű.
Tény, egy dolog megmosolyogtató: a fórumozók 90%-a 15 éves gyerek, és késélre menő vitákat szoktak letolni az éppen aktuális, általuk szinte mindig rosszul értelmezett VALÓS dokumentumokkal kapcsolatban.
Ráadásul a volt Szovjetunió területén marha nagy hagyománya van a visszaemlékezések könyvben való megjelentetésének.
Bizony bizony... És mivel ezek személyes visszaemlékezések, sokszor tele is vannak ordas hazugságokkal. Mint pl. az általad hitelesnek tekintett "Боевые машины Уралвагонзавода. Танк Т-72" című könyv... Csak hogy említsek a példát, a 40. oldalon is van egy...