3BM42 "Mango"-t használnak. India miután 2014-ben 60 000 darbot rendelt, megkapta az orosz technológiát (licensz)t ezek gyártására INdiában.T-90-ből és T-90A-ból kb. 1000 db körül adtak el külföldre. Azokba azért befér a hosszabb lőszer is....
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
3BM42 "Mango"-t használnak. India miután 2014-ben 60 000 darbot rendelt, megkapta az orosz technológiát (licensz)t ezek gyártására INdiában.T-90-ből és T-90A-ból kb. 1000 db körül adtak el külföldre. Azokba azért befér a hosszabb lőszer is....
Ok, hivatkozásokkal sorold fel őket!hát ezt elég rosszul tudod...a dm53/63 egy csomó Leo2 használónál rendszerben van
A 3BM42 nagyon nem 3BM22, a DU monilit 3BM32 meg végkép nem...az XM579E4 lényegében a BM22/26 megfelelője felépítését tekintve....látható mennyit jelent a monolit kialakítás ...pedig papíron, nyers RHA értékben alig vol köztük különbség...
Ok, hivatkozásokkal sorold fel őket!
A 3BM42 nagyon nem 3BM22, a DU monilit 3BM32 meg végkép nem...
Azért nem egészen...Nem gyenge, hogy az elvileg 35 évvel ezelőtt rendszeresített BM42-es a csúcs export lőszer.
Az a baj, hogy a Mango-M , ami kompatibilis a T-72 és T-90-hez még csak kísérleti(fejlesztési) stádiumban van. Exportja még odébb van. Még a Szvinyec-2-őt sem gyártják szériában.Azért nem egészen...
Hát ez sem nagy cucc, kifejezetten gyenge a mai színvonalhoz képest, de szerintem kihoztak belőle mindent amit lehet. Kifejezetten csóró országoknak szánják, (A T-72-t üzemeltetők általában ilyenek) akik nem engedhetik meg maguknak, hogy átépítsék a töltőgépet is.
Azért nem egészen...
Hát ez sem nagy cucc, kifejezetten gyenge a mai színvonalhoz képest, de szerintem kihoztak belőle mindent amit lehet. Kifejezetten csóró országoknak szánják, (A T-72-t üzemeltetők általában ilyenek) akik nem engedhetik meg maguknak, hogy átépítsék a töltőgépet is.
Az a baj, hogy a Mango-M , ami kompatibilis a T-72 és T-90-hez még csak kísérleti(fejlesztési) stádiumban van. Exportja még odébb van. Még a Szvinyec-2-őt sem gyártják szériában.
Azért nem egészen...
2019-es a hír, szóval lehet, hogy azóta befejeződött a fejlesztés.Az a baj, hogy a Mango-M , ami kompatibilis a T-72 és T-90-hez még csak kísérleti(fejlesztési) stádiumban van.
Szvinyec-2-ről nem tudom, hogy gyártják, de a Szvinyec-1 már legalább 2016 óta sorozatgyártásban van. A két típus lényegében ugyanaz, egyedül a nyíl anyaga a különbség (Sz-1 - volfrámötvözet, Sz-2 - DU)Még a Szvinyec-2-őt sem gyártják szériában.
Még nincs befejezve.2019-es a hír, szóval lehet, hogy azóta befejeződött a fejlesztés.
Igen, a Szvinyec-1 igen későn került szériagyártásba, ha azt nézzük, hogy még 1991-ben, a SZU-ban volt rendszeresítve.Szvinyec-2-ről nem tudom, hogy gyártják, de a Szvinyec-1 már legalább 2016 óta sorozatgyártásban van. A két típus lényegében ugyanaz, egyedül a nyíl anyaga a különbség (Sz-1 - volfrámötvözet, Sz-2 - DU)
Sz1 = Szvinyec-1Az Sz1 Sz2 G1 sor mire utal?
Kevered a dolgokat.Igen, a Szvinyec-1 igen későn került szériagyártásba, ha azt nézzük, hogy még 1991-ben, a SZU-ban volt rendszeresítve.
G- mint GrifelSz1 = Szvinyec-1
Sz2 = Szvinyec-2
G1... jó kérdés...
Igen ez így van. Rosszul fogalmaztam-arra értettem, hogy nem terjedt el, nem kezdték gyártani a SZU felbomlását követően.Kevered a dolgokat.
3 külön típus létezik
Az eredeti Szvinyec (3BM48) volt az ami 1991-ben lett rendszeresítve. Ott is van a T-72B3 lőszertípus választó blokkján. (B48)
A Szvinyec-1 és 2 sokkal későbbi fejlesztés.
Biztos, hogy gyártásba került az eredeti 3BM48, még ha kis szériában is, különben nem lenne ott a lőszerválasztón. Valahol volt Szprut-Szd belső térről is kép, ott is rajta van. Ha lesz időm előkeresem.Igen ez így van. Rosszul fogalmaztam-arra értettem, hogy nem terjedt el, nem kezdték gyártani a SZU felbomlását követően.
Nem hinném. A Grifel a 152mm-es kódnve.G- mint Grifel
Mást G-re nem nagyon találsz. Egyébként az Objekt-195-hez fejlesztették, ami a 152mm-es lövegü T-95.Nem hinném. A Grifel a 152mm-es kódnve.
+ ezt csak úgy itt hagyom...