Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
T-80U/T-80BV még kb 350-360 van aktív szolgálatban a szárazföldi és partvédelmi erőknél. Mellette kb 200 T-80BVM. Raktáron kb. 3500 T-80B/BV/U .
Puskagránát-ra meredek röppályás tréningek voltak. 50mm-et vitt be.
Fejenként 3 db volt a katonáknál.
Linkeltem már ebbe a topikba a pontos gyártási számokat a T-80-ról . A legtöbb darab a T-80B/BV-ből készült azért is ezeket modernizálják.Raktáron nem tudom mennyi U verzió lehet, mert ha pontos a forrásom akkor csak 450 db készült.
186 darab T.80U van aktív szolgálatban a Nyugati katonai körzetben és 184 darab T-80BV van aktív szolgálatban a Keletei katonai körzetben.T-80U/T-80BV még kb 350-360 van aktív szolgálatban a szárazföldi és partvédelmi erőknél.
Még mindig leégetni jársz ide magadat
Nem akarok bele menni abba, hogy a képszerkesztővel rámérés mennyire hiteles, mert az is egy számítás, fogadjuk el.
Átírtama kalkulátort a te adataidra, hogy 450 mm legyen a mag + kapot egy 60 mm-s palástot (ezzel 510 mm-s lett) plusz ugye ott a "tollazatt" rész, így 640 mm.
A kalkulátor 230 HB-s (NATO minimum!) acélcélban 0 méteres lőtávolság esetén 548 mm-s átütést jelez
Azóta megtaláltad a 3BM42-st a számításaimban vagy még keresed?
Csak az a különbség, hogy valahogy mindig a nyugatiak lepődtek meg szfi technikában, hogy hű basszus...
metek letesztelték a T-72A-t (M1) és kiderült, hogy lényegében minden 105 mm-s ágyúból kilőtt lövedékre immunins....
Ezek a hk-k is jó állapotban n+1 haderőnek jelentenének térugrásts minőség terén...
Nagy kár értük!
Lehet ha lett volna pénzük kicserélni a meghajtást akkor nem kellet volna leírni őket
A világ 90% csak álmodik egy ilyen minőségű harckocsiról.
(Ha jól tudom Pakisztánban szolgál a T-80UD, lehet oda el lehetett volna őket passzolni, bár india miatt necces...)
Nagy kár értük!
Lehet ha lett volna pénzük kicserélni a meghajtást akkor nem kellet volna leírni őket
A világ 90% csak álmodik egy ilyen minőségű harckocsiról.
(Ha jól tudom Pakisztánban szolgál a T-80UD, lehet oda el lehetett volna őket passzolni, bár india miatt necces...)
megjegyezném, hogy a germanarmor blog-on szintén
arra azért majd adjál már megfejtést, hogy ha az oroszok a garantált átütést adják meg hiper-szuper acélban, és szerintük a Svinets-2 4,25kg-os wolfram penetrátora tud 650mm-t 2km-en, akkor hogyan jön az ki neked, hogy az 5kg-os dm53 az max biliacélban tud 800mm-t??
de nézzük visszafelé....a Svinets-2 penetártorának torkolati energiája 10%-kal több, mint a DM33-é...a kalkulátorban beállítottam egy dm33 térfogatával egyező de 30-as L/D arányú lövedéket...ez kb. 12%-kal növelte az átütési értéket....vagyis a svinets-2 átütése kb. 22%-kal nagyobb lehet mint a DM33-é...vagyis 650/1,22~530mm...orosz módszertan szerint hiper-szuper acélban 2km-ről, garantáltan!!!
Mit foglalkozol ezzel a kötekedő piperköccel??….minden fórumon ezt csinálja..óriási arc minden szinten,aztán totál lebőgés….A400…Hiper stb…utána síri csend..500 éve ignoreMegjegyezném, hogy az általad Istenitett germanarmor blogot én is ismerem
Megosztod velünk mit írnak ott a DM33-ról??
Nah, jó leírom én, mielőtt újra jönne a mellébeszélés
Akkor fogadjuk el ezt hiteles adatnak?
- Weight data:
- Cartridge: 19kg
- Projectile: 7.3kg
- Tungsten core: 4.3kg
- Projectile Length: ~640mm
- Projectile Diameter: 25mm
- Muzzle Velocity: 1650m/s (Rh120 L/44)
- Penetration: At least 470mm at 2km and 0°
Szokás szerint butaságot számoltál/írtál....
Egyrészt a 3BM46 adatait én is megadtam, mégpedig helyesen. Ki is jött a gyári érték....
Másrészt azt az aprócska tényt nem sikerült figyelembe venned, hogy a 3BM46 (3BM48 lövedékindex) az bizony nem wolfram ötvözet, hanem szegényített urán....
Amúgy mindent jól csináltál XD
Mit foglalkozol ezzel a kötekedő piperköccel??….minden fórumon ezt csinálja..óriási arc minden szinten,aztán totál lebőgés….A400…Hiper stb…utána síri csend..500 éve ignore
A harckocsitest ment ugyan a kohóba, de a tornyokat rátették modernizált T-80BV alvázakra, így jött létre a T-80UE-1 változat:
Ennyi, reszelni sem kellett volna.Ez mondjuk nem rossz ötlet!
Megjegyezném, hogy az általad Istenitett germanarmor blogot én is ismerem
Megosztod velünk mit írnak ott a DM33-ról??
Nah, jó leírom én, mielőtt újra jönne a mellébeszélés
Akkor fogadjuk el ezt hiteles adatnak?
- Weight data:
- Cartridge: 19kg
- Projectile: 7.3kg
- Tungsten core: 4.3kg
- Projectile Length: ~640mm
- Projectile Diameter: 25mm
- Muzzle Velocity: 1650m/s (Rh120 L/44)
- Penetration: At least 470mm at 2km and 0°
Szokás szerint butaságot számoltál/írtál....
Egyrészt a 3BM46 adatait én is megadtam, mégpedig helyesen. Ki is jött a gyári érték....
Másrészt azt az aprócska tényt nem sikerült figyelembe venned, hogy a 3BM46 (3BM48 lövedékindex) az bizony nem wolfram ötvözet, hanem szegényített urán....
Amúgy mindent jól csináltál XD
Sajnos pontosabban: nem VOLT rossz ötlet. Kevés épült, de senki nem tudja pontosan mennyi.Ez mondjuk nem rossz ötlet!
Az is uránszokás szerint nem figyelsz...egy árva mukkot sem szóltam a 3bm48-ról....a Svinets-2 legjobb tudomásom szerint 3bm60 néven fut...