Valóban, a szovjet lövedék fejlettebb!
Ez ismét egy nagyon magas szakmai színvonalú érvelés volt, kár, hogy a fizika engem igazol....
(450*18 WHA, 1.5 km/s 2 km-en, átütés: RHA 300 HB NATO 60 foknál 440 mm. 300*18 WHA esetén 319 mm átütés....)
Kezdjük ott, hogy a kettő együtt működik. A másik az, hogy a wolfram mag ez setben nem karbid hanem WHA, az meg viszonylag puha, nem szokása csak úgy törni. Ezért is létezhetnek a monoblokk lőszerek.
Viszont a rugalmas acélban szépen el tud mozdulni mind a két rész egymástól függetlenül, így jobban bírja a nyíl a nyíró feszültségeket.
Ezt a hülyeséget még soha egyikőtök sem tudta műszakilag megindokolni.
Levezettem azt is, hogy miért nincs igazatok, lapozzatok vissza ha el lett felejtve!
Még mielőtt jobban terjedne a fórumon a hülyeség, csak szólok, hogy a 3BM42 és a 3BM32 kezdő sebessége azonos, 1.7 km/s.
Ehhez az kell, hogy mind a kettő 4850 gramm súlyú legyen.
Értelem szerűen így a sűrűbb DU monolit mérete más, mint a köpenyes WHA lövedéké.
Ha nagyobb lenne a 3BM32 hossza, akkor sokkal lassabb lövedék lenne, eltérő ballisztikával. Ráadásul ha túl lassú akkor íveltebb a röppálya és az optimális alatt lehet a becsapódási sebessége 2 km-en, így muszály, hogy a lövedék kezdősebessége elérje az 1.7 km/s-t.
Ezért rövid, nem azért mert nem tudták hosszabbra gyártani XD
A fentiek tükrében én azért nem lennék ebben olyan biztos....