Erre való a panzerschokolade.Kis tuninggal.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Erre való a panzerschokolade.Kis tuninggal.
El tudom képzelni, azt nem tudom elképzelni, hogy miért hiányozna egy tankból egy 32" 4k kijelző, ha van helyette 3-4 6-10" VGA felbontású.Már a vh-ban is napokat töltöttek a harckocsikban csak annyira elhagyva azt, hogy feltöltsék.
Látom elképzelni sem tudod, hogy milyen is lehet a harc valójában.
Na ezért nem tudod elképzelni, de pl az egy nagyot fel tudod osztani több kicsire, de a több kicsit nem tudod egy nagyyá és ez csak 1 praktikus ok.El tudom képzelni, azt nem tudom elképzelni, hogy miért hiányozna egy tankból egy 32" 4k kijelző a tankban, ha van helyette 3-4 6-10" VGA felbontású.
Na most abbahagyom, mert lehet, nem nekem van igazam. De az optimális egy olyan augmented reality sisak lenne, amellyel át lehet látni a tank páncélján is és tekintettel lehet kijelölni a célokat. De továbbá sem látom az egy nagyobb képernyő felbontás (és méret) mindent elsöprő előnyét a helyet jobban kihasználó több kisebb, kisebb felbontásúval szemben. Mert a kilátásban még csak-csak, de a térkének feleslegesnek tűnik. Biztos lehetne olyan harckocsit tervezni, ahol 3x32"/4k képernyő veszi körül a személyzetet, de ahhoz új torony kéne valószínűleg, vagy a "személyzetet a páncélteknőbe" elrendezés..Na ezért nem tudod elképzelni, de pl az egy nagyot fel tudod osztani több kicsire, de a több kicsit nem tudod egy nagyyá és ez csak 1 praktikus ok.
Elárulnád nekünk egyszerű földi halandóknak, hogy hova az anyámba teszel óriás méretű kijelzőket egy T-80B-ben?
Mert , hogy a T-80B a BVM alapja, tudod 1978-tól gyártották, és a tervezői nem gondoltak akkoriban arra, hogy 50 colos HD TV-t hiányol majd belőle egy magyar baka....
Semmi nem biztosít elsöprő fölényt, ez nem autóskártya, itt a kis dolgok adódnak össze és eredményeznek előnyt vagy hátrányt.Na most abbahagyom, mert lehet, nem nekem van igazam. De az optimális egy olyan augmented reality sisak lenne, amellyel át lehet látni a tank páncélján is és tekintettel lehet kijelölni a célokat. De továbbá sem látom az egy nagyobb képernyő felbontás (és méret) mindent elsöprő előnyét a helyet jobban kihasználó több kisebb, kisebb felbontásúval szemben. Mert a kilátásban még csak-csak, de a térkének feleslegesnek tűnik. Biztos lehetne olyan harckocsit tervezni, ahol 3x32"/4k képernyő veszi körül a személyzetet, de ahhoz új torony kéne valószínűleg, vagy a "személyzetet a páncélteknőbe" elrendezés..
A toronygyűrű mérete maradt ugyanaz, nem sokat tudsz kilógatni azon kívülre a dolgokból amit használsz.A T-80-ason sokat segít a T-84-es modernizáció, ha az öntött serpenyő tornyot lecserélik full szögletesre, és akkor már a beltér is lenne a műszerezettséghez ?
A T-90M-nél mennyit nőtt a pilótafülke mérete ?
Szerintem az java plusz páncél inkább.A T-80-ason sokat segít a T-84-es modernizáció, ha az öntött serpenyő tornyot lecserélik full szögletesre, és akkor már a beltér is lenne a műszerezettséghez ?
A T-90M-nél mennyit nőtt a pilótafülke mérete ?
Erre mi a forrás? Most amortizálják a földig a teljes szárazföldi haderejüket Ukrajnában, és még mindig a szar haditengerészeti fosok meg az ICBM-ek kapják az erőforrásokat? Egészen elképesztő ha ez igaz.
Nem változott a T-90 tornyának belső mérete szamottevőenSzerintem az java plusz páncél inkább.
A T-80-ason sokat segít a T-84-es modernizáció, ha az öntött serpenyő tornyot lecserélik full szögletesre, és akkor már a beltér is lenne a műszerezettséghez ?
Na most abbahagyom, mert lehet, nem nekem van igazam. De az optimális egy olyan augmented reality sisak lenne, amellyel át lehet látni a tank páncélján is és tekintettel lehet kijelölni a célokat.
Nem fogják lecserélni ez a lényeg!
A T-80B egy 1978-ban tervezett harckocsi. Akkoriban még repülőknél sem létezet a mai üvegezett pilótafülke, nemhogy tankoknál XD
Nem volt tervezési szempont ennek megfelelően nem is fér bele ilyen modernizáció.
Fölösleges toronycserére költeni 30+ éves tankoknál! Van T-90M majd azt gyártják!
Erre való a panzerschokolade.
Miért, szerinted én nem láttam az A7-es kijelző rendszerét?
Azt próbálom veletek megértetni, hogy azonos korszak technikáját érdemes összevetni, vagyis az A7-et a T-14-el.
Lehet a T-80BVM-ek kijelzés technikáját fikázni, de az a 2000's évekből származik.
Azt ne a maihoz mérd hanem az akkori nyugatihoz....
Csak mondom, ott se TV nagyságú HD monitorok....
(És hely sincs nagyobbra!)
Ez itt a Leclerc harckocsi belseje, amit annak idején a görögök a legjobban felműszerezetnek tartottak:
Abrams:
T-80U:
T-80BVM:
Jahj, egyikben sincs 50 colos full HD TV szóval 40 évvel ezelőtti NATO színvonal, az M1 meg a Leclerc is
Mondom adott korszakot adott korszakhoz mérjünk
Látszik rajta, hogy 20 évvel későbbi tervezés.A Leclerc-é viszont szép, letisztult, egyszerű, felhasználóbarát.
Látszik rajta, hogy 20 évvel későbbi tervezés.
Az Abrams-et is lehet fullosan modernizálni, csak a nyílt háborút nem vállalják Oroszország / Kínával, és jó a jelen öregedő modell is a T-55-ösök ellen suttyóisztánban.
Ez itt off téma de szerintem abból is mutatnak be valami újat nemsokára.