T-80

Ráhegesztettek acéllapot.

Attól, hogy a 60 - 105 - 45-ös teknőjű T-80B kap egy 20 milis HHS acéllapot, attól még nemigen nő a páncélvédettsége, másodvonalas vas marad, helyette a T-80U / UD / T-84-es lett volna a jövő, a T-80BVM az meg egy kiméria a kettő között.

Arktiszra és a Távol-Keletre mennek a T-80BV / BVM-ek, elsőnél nincs ellen, másodiknál meg az elfajzott Kínai T-55-ösök és T-72-esek ellen elégségesek a Relikttel, meg a modern szintre hozott löveg - lőszerek - FCS-vel.

Én úgy tudom nem ez volt a helyzet. A B-ket +30mm rátétlemezzel modernizálták, a BV-k új gyártásúak voltak (akárcsak a T-64BV esetén). Valamikor olvastam az otvagán, hogy a B-ket nem kifizetődő BVM-re átalakítani, óriási munka lenne felnyitni a páncéltestet és kicserélni a homlokpáncélt, úgyhogy egyedül BV-ket modernizálnak. Ezeknél a harckocsiknál még nem fejleszthető a páncélzat úgy mint az Abrams vagy a Leopard-2 esetén.
Erről beszélek, a +30mm jelentette ezt a dolgot. Nem kellett megbontani a teknő homlopáncélját hozzá.

A BV-ben volt 150mm acél és 70mm textolit, a modernizált B-ben pedig 105mm acél, 100mm textolit és 30mm az eredeti páncélnál nagyobb kemenységű páncéllap.

Attól, hogy a 60 - 105 - 45-ös teknőjű T-80B kap egy 20 milis HHS acéllapot, attól még nemigen nő a páncélvédettsége, másodvonalas vas marad, helyette a T-80U / UD / T-84-es lett volna a jövő, a T-80BVM az meg egy kiméria a kettő között.

Arktiszra és a Távol-Keletre mennek a T-80BV / BVM-ek, elsőnél nincs ellen, másodiknál meg az elfajzott Kínai T-55-ösök és T-72-esek ellen elégségesek a Relikttel, meg a modern szintre hozott löveg - lőszerek - FCS-vel.
30mm volt és nincs igazad.

Állítólag az U-k napjai már meg vannak számlálva, mai szemmel nézve teljesen elavultak, és modernizálásuk nincs tervben. Minimális számban vannak csak rendszerben, egyedül a Kantemirovszkaja hadosztálynál, és amint lesz elég Armata, máris tűnnek el a kohók gyomrában.
Eladnám a pakiknak pótalkatrésznek.

A Dél-Koreaiak honnan szerzik a T-80U-ik fenntartásához a pótalkatrészeket és lőszereket ?

64sCEvG.jpg

NSxJeDL.jpg

Friss, ropogós képek.

OPFOR-ként szerepelnek, mind sajátjaiknak, mind az Amiknak, nem egy másik Abrams játssza az Oroszokat, hanem valódi Orosz harckocsi.

Pl álmodozással érvelsz. A UD pláne a T-84 még max papíron létezett, de a T-84 még papíron sem. 85-ben a valóság az T-80BV volt és a modernizált T-80B-k. A másik vonalon pedig ekkortájt kezdett véglegesedni a T-72B.

Nem 1985-ös viszonyokról beszélek, hanem mostaniakról, így jönnek ide a T-80UD / T-84-esek is.

A Dél-Koreaiak honnan szerzik a T-80U-ik fenntartásához a pótalkatrészeket és lőszereket ?
A nagy többségüket az oroszoktól, kis részüket saját maguk gyártják. Pl azokon a T-80-asokon amik a képeken vannak, már kizárólag saját gyártású lánctalp van. Mondjuk én azt nem értem, miért nem mindent ők gyártanak? A dél-koreai ipar fényévekkel az orosz előtt van, bármit le tudnának gyártani, sokkal jobb minőségben.

Állítólag az U-k napjai már meg vannak számlálva, mai szemmel nézve teljesen elavultak, és modernizálásuk nincs tervben. Minimális számban vannak csak rendszerben, egyedül a Kantemirovszkaja hadosztálynál, és amint lesz elég Armata, máris tűnnek el a kohók gyomrában.
Armata azért még odébb van...

186 darab T.80U van aktív szolgálatban a Nyugati katonai körzetben és 184 darab T-80BV van aktív szolgálatban a Keletei katonai körzetben.
Konkrét egységek is linkelve voltak pontos darabszámok szrint.

A nagy többségüket az oroszoktól, kis részüket saját maguk gyártják. Pl azokon a T-80-asokon amik a képeken vannak, már kizárólag saját gyártású lánctalp van. Mondjuk én azt nem értem, miért nem mindent ők gyártanak? A dél-koreai ipar fényévekkel az orosz előtt van, bármit le tudnának gyártani, sokkal jobb minőségben.

pl. miért nem teszik rájuk a K2 autotöltőjét és lövegét.

Igazából elférne, de ahoz radikálisan meg kellene változtatni a tornyot. Annyit meg nem ér az egész. Egyrészt mivel nincs értelme költeni egy ilyen elavult típusra amikor ott a K2, másrészt bármennyire elavult is, még így is összehasonlíthatatlanul jobb mint bármi ami az északiaknak van.

Igazából elférne, de ahoz radikálisan meg kellene változtatni a tornyot. Annyit meg nem ér az egész. Egyrészt mivel nincs értelme költeni egy ilyen elavult típusra amikor ott a K2, másrészt bármennyire elavult is, még így is összehasonlíthatatlanul jobb mint bármi ami az északiaknak van.

Hát ha az ukránok/lengyelek fel tudtak rakni egy hasonlót...

Igen ezt hívják úgy, hogy nem fér el. Ha a garázsod 5m hosszú és az új autó csak úgy fér be, ha megtoldod, akkor az új autó nem fér el a jelenlegi garázsodban.

• Tetszik
Reactions: Gungnir (F1End)