AT4-el szerencsés találat kell hozzá, de nem lehetetlen.Állítólag AT4 volt, aztán persze ki tudja
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
AT4-el szerencsés találat kell hozzá, de nem lehetetlen.Állítólag AT4 volt, aztán persze ki tudja
Azért ennyire idióták nem lehetnek. A videó már legalább fél napja ott van twitteren. Nagyon PR-szagú a videó (ez valami minisztériumi anyaghoz készülhetett), itt szerintem a NAFO arcok örömködhettek, hogy sikerült geolokálni, meg mittudomén.Hát csak nem amatőrök ennyire, szerintem kipakoltak már azóta. Ez egy jó szakasznyi gépnek néz ki, de volt ott egy T-72B3 obr 2022. meg egy T-62M is ha jól láttam, meg egy BMP.
Harctéri javítóműhely lehet vagy rejtik a gépeket a felderítés elől?
Vagy a múlt héten vették fel és már rég nem ott vannak.Azért ennyire idióták nem lehetnek. A videó már legalább fél napja ott van twitteren. Nagyon PR-szagú a videó (ez valami minisztériumi anyaghoz készülhetett), itt szerintem a NAFO arcok örömködhettek, hogy sikerült geolokálni, meg mittudomén.
Ahogy mondják- kisebb javításokat végeznek a tankokon.Harctéri javítóműhely lehet vagy rejtik a gépeket a felderítés elől?
Ha hasonló elven működik mint a barracuda álcahálók akkor igen. Meg elvileg pont erre szolgál.
Tudom mi az, csak azt hittem, hogy @gacsat valami érdemi infót is tud a működéséről, de hát nem.Szerintem a harckocsira a Накидка -Nakidka nevu „lepedo“ van feldobva. Az oroszok szerint egy szintetikus szigetelo anyag, amelynek a kulso homerseklete megfelel a kornyezet homersekletevel. Igy a nev alapjan tudsz keresgelni, ha erdekel.
Azért ennyire idióták nem lehetnek. A videó már legalább fél napja ott van twitteren. Nagyon PR-szagú a videó (ez valami minisztériumi anyaghoz készülhetett), itt szerintem a NAFO arcok örömködhettek, hogy sikerült geolokálni, meg mittudomén.
Tudom mi az, csak azt hittem, hogy @gacsat valami érdemi infót is tud a működéséről, de hát nem.
Szó szerint vizes lepedőt húznak a harckocsira.A szétrobbanást gátolja meg, minden szétrepülő alkatrész, így a torony is a lepedő alatt marad.
Így egy harckocsi egy kis legózással többször felhasználható .
Egy ilyen videóért rögtönitélő bíróság járna.Felfedve a beazonosítható helyet, nagyon remélem, a HIMARS-ok előtt már rég kiürítették...
Rubizhnie raktár, tele T-90M-ekkel
Ezt láttam távolabbról. Legalább egy pasi elszaladt.Állítólag AT4 volt, aztán persze ki tudja
Tudom mi az, csak azt hittem, hogy @gacsat valami érdemi infót is tud a működéséről, de hát nem.
.
Az jutott eszembe, hogy találat esetén egy gyors karusszel-lehűtéssel lehetne annyi időt nyerni, amennyi idő alatt a legénység el tudja hagyni a járművet!
A legjobb hőegyenleg szempontjából --a civil terror-elhárítás bomba semlegesítési gyakorlata alapján-- a folyékony nitrogén lenne, de ez e legénységre is veszélyes lenne: fröccsen, sérültek vannak, nehezen mozognak, nyílt sebek, ...
A szárazjég ezekből a szempontokból sokkal jobb --tökéletes nincs !--, de vajon jelentene-e segítséget ilyen találat esetében a lőszer és a kivetőtöltetek begyulladásának lassításával?
.
Hiába no, fogyóeszköz ez is.
Na mondjuk ebből én meg nem mondom, hogy ez T-90M
Ha csak valami isteni csoda folytán észre nem vették a kezelők a rakétaindítást, akkor ez nem lehet más csak T-90A vagy T-90A.
AT4-el szerencsés találat kell hozzá, de nem lehetetlen.
Vagy a múlt héten vették fel és már rég nem ott vannak.
High-temperature infrared camouflage with efficient thermal management - Light: Science & Applications
The infrared signal from high-temperature structures such as jet engines and ship funnels could be significantly concealed by a composite material that reduces the radiation temperature of internally hot objects. Such “infrared camouflaging” is especially significant for military and civil...www.nature.com
Mindkettőbe azonnal belehalnának. Fulladás által. Legegyszerűbb a víz. Szétcsap a tank belsejéban 100 l vizet. Csurom víz lessz a ruhád, a hajad, a kesztyűd. Nyertél egy percet..
Az jutott eszembe, hogy találat esetén egy gyors karusszel-lehűtéssel lehetne annyi időt nyerni, amennyi idő alatt a legénység el tudja hagyni a járművet!
A legjobb hőegyenleg szempontjából --a civil terror-elhárítás bomba semlegesítési gyakorlata alapján-- a folyékony nitrogén lenne, de ez e legénységre is veszélyes lenne: fröccsen, sérültek vannak, nehezen mozognak, nyílt sebek, ...
A szárazjég ezekből a szempontokból sokkal jobb --tökéletes nincs !--, de vajon jelentene-e segítséget ilyen találat esetében a lőszer és a kivetőtöltetek begyulladásának lassításával?
.
Megállás után a sérült járművet ismét eltalálták egy kézi páncéltörő gránátvetővel. A jármű lángba borult, a lőszerek töltetei kiégtek. A tank végül megsemmisült.